Hoppa till innehåll
PostNord Strålfors logotyp

Head of Shared Service Finance till PostNord Strålfors

Publiceringsdatum
01 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Om jobbet

Bli en del av Nordens ledande företag inom digital kommunikation! Visste du att PostNord Strålfors bygger system som möjliggör en stor del av den digitala kommunikation som sker i samhället kring bland annat logistik, fakturor, och andra kommunikationssätt över hela Norden?

PostNord Strålfors söker nu en kommunikativ och målinriktad Head of Shared Service Finance. I rollen kommer du att planera och leda det strategiska och operativa arbetet inom avdelningen. Du kommer även aktivt driva ett förbättringsarbete för nuvarande processer och system.

Om PostNord Strålfors

PostNord Strålfors utvecklar och erbjuder kommunikationslösningar som ger företag med många kunder och leverantörer helt nya möjligheter till starkare och mer personliga kundrelationer. Med sin digitala plattform levererar de sömlös kommunikation, oberoende av vilken kanal mottagaren efterfrågar. PostNord Strålfors ingår i PostNordkoncernen, den ledande kommunikations- och logistikleverantören i Norden. De har aktiva verksamheter i Sverige, Norge, Danmark och Finland, där 700 medarbetare omsätter 2 miljarder SEK (2020).

På Strålfors utövar alla medarbetare ledarskap, oavsett om man leder andra, sig själv eller ett projekt. PostNord Strålfors utgår ifrån sin ABC-kultur i allt de gör. PostNord Strålfors är ansvarsfulla (Accountable), modiga (Brave) och engagerade (Committed) och det är egenskaper som de lever efter och värderar högt.

Huvudsakliga ansvarsområden
  • Leda, motivera och utveckla ett stort och engagerat ekonomiteam på 12 personer
  • Ansvara för att utveckla processer genom systemstöd, utveckling och automatisering
  • Upprätta och kvalitetssäkra budget, prognos, kassaflöde och likviditetsprognoser
  • Säkerställa att aktuella regelverk och riktlinjer inom ekonomi och finans efterlevs
  • Hantera och ta ansvar för deklaration och skattefrågor
  • Utifrån marknadskrav identifiera kompetensbehovet inom ansvarsområdet och säkerställa detta behov genom utveckling av personal eller rekrytering
  • Ansvara för att upprätta månads- och årsbokslut samt årsredovisning
  • Säkerställa korrekt intern och extern rapportering till koncernen och myndigheter (IFRS)
Kompetens och erfarenheter
  • Gedigen kunskap och erfarenhet av att utveckla och driva effektiviseringsprocesser i större organisationer
  • Erfarenhet och starka kunskaper inom skatte- och momsregler
  • Van vid hantering och förhandling av avtal och kontrakt
  • Tydlig och kommunikativ ledare som är van att leda större team
Din profil

Vi söker dig med akademisk utbildning eller motsvarande inom ekonomi och erfarenhet av att leda en ekonomiavdelning i en större organisation. Du är idag trygg i ditt ledarskap och en god kommunikatör som kommunicerar obehindrat på såväl svenska som engelska, i tal och skrift.

Vi söker dig som värdesätter goda relationer och är ansvarstagande och självständig i ditt arbete men arbetar samtidigt bra i team. Dessutom har du en teknisk och djup kompetens inom aktuella regelverk och riktlinjer inom ekonomi och finans. Till sist är du målinriktad och arbetar strukturerat för att nå uppsatta mål och deadlines.

PostNord Strålfors erbjuder dig

Hos PostNord Strålfors erbjuds du en roll i ett företag som drivs av människor som är passionerade i att hjälpa sina kunder med sin kundkommunikation. Hela verksamheten befinner sig sedan en tid i en transformation och en starkt ökande digitalisering. PostNord Strålfors tror att framgång skapas av motiverade och engagerade medarbetare och chefer med en stark förändringsbenägenhet. Hos PostNord Strålfors finns ett stort förtroende för de anställda vilket skapar utrymme för att ta egna initiativ och att driva sina frågor för att bidra till företagets övergripande strategi och mål. PostNord Strålfors tror på att de bästa idéerna skapas genom olika perspektiv och är övertygade om att mångfald och inkludering är nyckelfaktorer för att möjliggöra innovation och nytänkande. Det är PostNord Strålfors gemensamma kompetens, där varje medarbetare bidrar, som är deras styrka och möjliggör deras framgång. Kompetens innebär allt från kunskaper, färdigheter, erfarenheter och problemlösningsförmåga till vilja, motivation, beteenden och personlighet.

Sök rollen idag!

Rekryteringen sker i samarbete med Vindex. Kan denna roll vara något för dig? Vid intresse, skicka gärna ditt CV i Word-format till oss på Vindex och ange referensnummer SREC2632. Sista ansökningsdagen är 31 augusti.

Tveka inte att kontakta ansvarig Stina Rydergård (stina.rydergard@vindex.se , 073-789 38 18) vid fler frågor kring rollen.

Om Vindex

Vi är ett rekryteringsföretag som framförallt arbetar i Stockholm med interimslösningar och rekrytering nischat endast mot ekonomiavdelningen. Vi är specialister på tillsättningar av konsulter och kandidater inom ekonomifunktionen. Detta innebär att vi tillsätter CFO:er, ekonomichefer, controllerchefer, Business Controllers, redovisningschefer, koncernredovisningsekonomer, redovisningsekonomer samt lönespecialister. Är du intresserad av fler uppdrag/tjänster som Ekonomichef? Kika gärna under fliken Lediga uppdrag och jobb.

PostNord Strålfors logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
29 september 2024 (58 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren