Hoppa till innehåll
Skandinaviska Byggelement AB logotyp

Hållbarhetssamordnare

Publiceringsdatum
09 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Vi söker nu en medarbetare som kan vara vår specialist och samordnare inom arbetsmiljö- och miljöområdet för att fortsätta utvecklingen av våra verksamheter där hållbarhet och säker arbetsmiljö är högt prioriterade områden. Du kommer vara placerad i vår västra region och utgå från vårt kontor i Ucklum alternativt vårt kontor i Göteborg. Du kommer att vara en viktig del av den lokala organisationen samtidigt som du samverkar med våra övriga bolag i koncernen.

Tillsammans med vår KMA-avdelning och produktionsledningen är du ett viktigt stöd som driver förbättringar och projekt för att säkerställa en säker och hälsosam arbetsplats där alla känner sig trygga och mår bra på jobbet.

Arbetsbeskrivning:

Du är sammanhållande och drivande i arbetet med att utveckla och förbättra
verksamheten där du involverar och motiverar chefer och arbetstagare i arbetet. I tjänsten ansvarar du även för att miljö- och hållbarhetsaspekter integreras ute i projekt, så väl i våra fabriker. Genom att planera, driva och övervaka miljöfrågor blir du en viktig länk för att säkerställa att våra hållbarhetsmål uppfylls.

I rollen som Hållbarhetssamordnare ingår att:

  • Samordna och utveckla det systematiska arbetsmiljöarbetet och vara delaktig vid skyddsronder, vid upprättande av riskanalyser samt driver utredningar av oönskade händelser.
  • Stötta vid inventering, riskbedömning och utfasning av kemiska produkter.
  • Bevaka nya och ändrade lagar, förordningar och föreskrifter för att säkerställa att vi har de styrande och redovisande dokument som krävs samt initiera nödvändiga åtgärder för att möta dessa krav.
  • Samordna arbetet med miljövarudeklarationer (EPD) och produktcertifieringar så som Byggvarubedömningen, BASTA och Svanen.
  • Informera, utbilda ge råd och stötta verksamheten med specialistkunskap och kompetens inom arbetsmiljöområdet.
  • Genomföra platsbesök för att kontrollera och stötta verksamheten att bibehålla en säker arbetsmiljö.
  • Vara ett stöd i arbetet med att kartlägga och utveckla processer och arbetsmetoder vilket även omfattar gränssnitt mot våra andra bolag.
  • Dialog med externa intressenter som kunder, certifieringsorgan och myndigheter i frågor som berör det egna ansvarsområdet.

    Resor förekommer i tjänsten.


Kvalifikationer

Du har en högskoleutbildning eller likvärdig utbildning som bedöms som relevant för tjänsten, alternativt har du motsvarande arbetslivserfarenhet som bedöms som likvärdig. Vi är verksamma inom byggbranschen så det är meriterande om du har erfarenhet av prefabricerad betong, byggentreprenader och konstruktionsarbete. Du har goda kunskaper i arbetsmiljölagstiftning och hur den tillämpas i liknande verksamheter. Vidare är det meriterande med erfarenhet av att arbeta med miljövarudeklarationer (EPD) och produktcertifieringar i byggbranschen.
De stödsystem som du främst kommer att arbeta i är iChemistry, One Click LCA, Synergi Life, Centuri och 2C8.
Du har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift samt har B-körkort.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. För att lyckas i rollen är det viktigt att du är självgående, noggrann, strukturerad och har förmåga att prioritera och driva frågor i nära samarbete med den övriga organisationen. Tjänsten förutsätter att du är socialt kompetent trivs att arbeta i team och att du är en mycket god kommunikatör.

Vi erbjuder

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!
Vi kommer att hålla i intervjuer löpande och vill inte bli kontaktade av bemanningsbolag. På grund av semestertider svarar vi i mån av tid.

Byggelement ingår i Peabkoncernen och är en del av Peab Byggsystem Prefab som består av ytterligare två företag, Smidmek i Eslöv AB och K-System AB. Omsättningen i Peab Byggsystem Prefab är ca 1,5 mdkr och antal egna anställda ca 400 personer. Peab Byggsystem Prefab är en av Sveriges ledande leverantörer av kompletta stomsystem både i stål och prefabricerade betongelelement.

Vi producerar och levererar projektanpassade stommar och element direkt till byggarbetsplatsen, färdiga för montage. Vi levererar både semi- och helprefab till olika typer av byggnader, t.ex. flerbostadshus, kontor, hotell- och industribyggnader, affärslokaler samt vård och skola.

Skandinaviska Byggelement AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
07 september 2024 (53 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren