Hoppa till innehåll
MEXL AB logotyp

Mark- & Exploateringsingenjör

Publiceringsdatum
01 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Kontaktperson
Kristin Spindel
Email
Telefon
Vill du jobba tillsammans med skickliga kollegor, ha ett stort inflytande över dina uppgifter och arbeta på ett företag med spännande framtidsutsikter? Vi på MEXL har många uppdrag på gång!


Om oss på MEXL
På MEXL arbetar vi sida vid sida inom våra affärsområden markexploatering & lantmäteri, bygg- och projektledning, projektering, buller & vibration samt entreprenadbesiktning och energideklarationer, vilket möjliggör ett värdefullt kunskapsutbyte och erfarenhetsåterföring från de olika faserna i projekt i samhällsbyggnadsprocessen. Vi utvecklar ständigt varandra för att skapa största möjliga nytta för våra kunder och på så sätt bidra till ett hållbart samhällsbyggande. Våra kunder är kommuner, exploatörer, bostadsbolag och privatpersoner.

Om jobbet
Som projektledare inom mark- och exploatering har du stort sammanhållande ansvar för juridik, teknik och ekonomi. För att lyckas i rollen behöver du vara erfaren i projektledning, exploateringsekonomi, förhandling och upprättande av olika typer av avtal.

Arbetsuppgifter
Rollen innefattar projektledning, samordning av ett projektteam och ansvar för förhandlingar, avtal, kalkyler och ekonomisk uppföljning.

 • Planering och arbete mot projektets övergripande mål
 • I rollen som projektledare inom mark- och exploatering kommer du hantera konkreta genomförandefrågor och upprättande av olika avtal såsom köpekontrakt, exploateringsavtal, nyttjanderättsavtal, överenskommelser m.m.
 • I rollen förekommer även kontakt med politik och näringsliv, där det är en fördel om du har erfarenhet av arbete inom en politisk styrd organisation.

Vem söker vi?
Vi söker dig som tar ansvar för dina arbetsuppgifter, strukturerar ditt arbete och driver dina ärenden med fokus på mål och resultat.

 • Du är trygg, stabil och har god självinsikt. Du skiljer på det personliga och professionella och förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen.
 • Du arbetar bra både självständigt och tillsammans med dina kollegor för att teamet ska prestera på bästa sätt och löser eventuella konflikter på ett konstruktivt sätt.
 • Du är relationsskapande, vilket du visar genom att vara utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang. Du skapar kontakter och underhåller relationer.
 • Du arbetar strategiskt och har ett brett perspektiv. Du tänker långsiktigt och anpassar dina handlingar till det.
 • Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter, strukturerar ditt arbete och driver dina ärenden med fokus på mål och resultat. Du ändrar din inriktning när målen ändrar sig.

Om dig
Vi vill att din resa med oss ska vara utvecklande och positiv, har du något område som lockar mer inom ramen för verksamheten ser vi positivt på medarbetare som vill skapa sin egen spets. För oss är inte titeln det viktigaste, utan att du är bra på det du gör!

Kravspecifikation
 • Du har en civil- eller högskoleingenjörsexamen inom lantmäteri eller annan relevant utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • Du har minst 5 års erfarenhet som mark- och exploateringsingenjör eller av liknande arbetsuppgifter från fastighets- och byggbranschen med goda kunskaper inom fastighetsrätt och fastighetsekonomi
 • Du behärskar svenska i båda tal och skrift
 • Du har B-körkort

Då arbetet innebär kontakter med olika målgrupper och myndigheter behöver du vara skicklig på att anpassa din kommunikation samt kunna kommunicera mycket väl i tal och skrift på svenska. Du behöver ha en god förmåga att arbeta tillsammans med andra människor samt att skapa långa, goda och hållbara relationer med kollegor och kunder.

Ansökan
All vår dokumentation är på svenska och det är ett krav att du både talar och skriver flytande svenska.

Våra uppdrag finns på flera orter i huvudsak i Västsverige. Tjänsten är en heltidstjänst och en tillsvidareanställning, placerad i Uddevalla eller Göteborg beroende på din utgångspunkt.

Skicka din ansökan och/eller frågor till kristin.spindel@mexl.se

Vi hanterar ansökningar löpande, så vänta inte utan skicka in din ansökan redan idag. Dock senast 16/8 2024.
MEXL AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
16 augusti 2024 (24 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

MEXL är din byggkonsult genom hela processen. Vi erbjuder tjänster inom bygg- och projektledning, buller och vibration, projektering, entreprenadbesiktning och energi samt markexploatering och lantmäteri. Vi riktar oss mot både privata och offentliga aktörer och är verksamma främst inom Västsverige, med bas i Uddevalla och Göteborg.