Hoppa till innehåll
Orkla Foods Sverige AB logotyp

HR-administratör

Publiceringsdatum
22 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Arbetsbeskrivning:

Vill du arbeta i en framgångsrik organisation med spännande produkter så kan detta vara nästa utmaning för dig! Vi söker nu en resultatinriktad och kommunikativ HR-administratör.

Om rollen

Som HR-administratör arbetar du i en bred roll nära fabrikens HR Business Partner och du är ett naturligt stöd i de personaladministrativa processerna. Du fungerar som ett konsultativt stöd vid tolkning och tillämpning av kollektivavtal och är verksamhetens kontaktperson mot centrala HR-funktioner så som löneavdelningen.

Ansvar och arbetsuppgifter

Som HR administratör omfattar dina ansvarsområden bland annat:
 • Rekrytering av produktionspersonal och kontakt med bemanningsföretag
 • Administrering av utbildningar och utbildningsbehov
 • Bevakning av övertidsjournaler, företrädesrätter, vikariat, visstidsanställningar och lönejusteringar
 • Säkerställa att HR- och lönesystem kontinuerligt underhålls och uppdateras
 • Samordning för introduktion av nyanställda operatörer
 • Ansvar för intern kommunikation via TV, anslagstavlor etc.
 • Administrering och rapportering av månadsslut för anläggningens personalbutik
Om dig

Du har en positiv människosyn och mycket god förmåga att kommunicera och samarbeta med andra människor. För att trivas och utvecklas i rollen ser vi att du har tidigare erfarenhet av HR-administration och är väl bekant med svensk arbetsrätt. Viktigt är att du självständigt kan strukturera upp ditt arbete och har god förståelse för rekryteringsprocessen och det generella HR-arbetet. Som person har du en personlig trygghet och kan möta människor utifrån deras förutsättningar. Du har lätt för att ta reda på den information du behöver och du tycker det är roligt att bidra till förändring då du gärna ser möjligheter att förenkla och förbättra processer och rutiner.

Vidare ser vi att du
 • Har relevant akademisk utbildning
 • Har erfarenhet av HR-arbete och administration
 • Är tekniskt lagd och har lätt att ta till dig nya datorsystem
 • Har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
 • Gärna har erfarenhet och kompetens gällande lönefrågor och löneadministration
Befattningen är placerad på Orkla Foods Sveriges fabrik i Kungshamn och du rapporterar till fabrikens HR Business Partner.

Vad kan Orkla erbjuda dig?
Orkla är ett unikt FMCG-bolag med ett starkt fäste i Norden och växer även mycket inom Europa och flera andra länder, bland annat Indien. Möjligheten att få jobba med starka lokala varumärken i ett växande internationellt bolag ger våra medarbetare möjligheten att göra skillnad och påverka vår utveckling. På Orkla tänker vi globalt men vill utveckla lokala lösningar som tillgodoser våra kunders behov samtidigt som vi utvecklar och stärker våra medarbetare genom att de får göra skillnad.

Hur ansöker jag?
Klicka på länken och följ stegen för att skapa en profil och ansöka till jobbet. Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot ansökningar via mejl.
Orkla Foods Sverige AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
26 maj 2024 (5 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Orkla Foods Sverige tillagar mat och dryck i Sverige med kärlek och omtanke om människor, hav och land. Våra varumärken är Abba, Kalles, Felix, BOB, Ekströms, Risifrutti, Grandiosa, Önos, Kung Gustaf, FUN Light, Grebbestads, JOKK, Den Gamle Fabrik, Ejderns, Svennes, Hållö, Lucullus, Limfjord, Anamma, Naturli, Krögarklass, Liva Energi och Paulúns. Vi har en omsättning på cirka 6 miljarder kronor och har runt 1 500 anställda i Malmö, Eslöv, Fågelmara, Kumla, Kungshamn, Tollarp, Uddevalla (lager), Vansbro och Örebro. Vår vision är att vi ska vara "Din vän i vardagen" genom att leva upp till våra värdeord - modig, pålitlig och inspirerande.

Orkla Foods Sverige ingår i den norska koncernen Orkla som är noterat på Oslobörsen. Vill du arbeta i en framgångsrik organisation med spännande produkter så kan detta vara nästa utmaning för dig!