Hoppa till innehåll
Peab AB logotyp

Arbetsmiljöspecialist

Publiceringsdatum
10 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Nu söker Peab Bygg en arbetsmiljöspecialist till affärsområde Bygg.

Uppdraget för stödfunktionen är att ge rätt förutsättningar för verksamheten att skapa säkra och hälsosamma arbetsplatser med en god säkerhetskultur. Du stödjer hela affärsområdet Bygg i Sverige och rapporterar till affärsområdets arbetsmiljöchef. Ditt geografiska område kommer vara hela Sverige. Placering är något av Peabs kontor i Sverige. Arbetet medför resor i tjänsten.

Om rollen

I rollen som arbetsmiljöspecialist medverkar du bland i utvecklingen av våra systematiska arbetsmiljöarbete och följer aktivt upp verksamheten för att förankra och säkerställa att våra arbetssätt efterlevs. Du är expert i arbetsmiljöfrågor, bevakar lagstiftning och regelverk inom området samt håller verksamheten informerad om viktiga förändringar. Vid behov tar du fram instruktioner, rutiner etc för arbetsmiljöarbetet. Du blir vår konsultativa och operativa rådgivare mot verksamheten inom hela affärsområdet men med störst fokus på den fysiska arbetsmiljön. Du ger vägledning och håller utbildningar inom området med utgångspunkt från de policys, riktlinjer och processer vi har i verksamheten som bygger på de lagkrav vi behöver beakta och hantera.

Du kan vid utredningar av allvarliga händelser agera utredningsledare, såväl som coacha verksamheten i utredningsarbetet. Utifrån analyser och trender av olyckor, tillbud och riskobservationer arbetar du med ständiga förbättringar för att bidra till Peabs vision om noll olyckor. Som arbetsmiljöspecialist har du flera externa och många interna kontakter, både med arbetsmiljösamordnare och KMA i regionerna, med chefer i linjen och med andra supportfunktioner. Du arbetar självständigt mot uppsatta mål men i nära samarbete med arbetsmiljöchefen för affärsområdet.

Din profil

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom relevant område, till exempel arbetsmiljö/teknik eller bygg samt erfarenhet av branschen och kvalificerat arbetsmiljöarbete. Erfarenhet av att hantera och analysera statistik är meriterande. Som person är du analytisk, strukturerad och har förmågan att se helheten. Du har ett stort intresse för arbetsmiljöfrågor och är utvecklingsorienterad. Du är en god kommunikatör då arbetet innebär att förankra och säkerställa att arbetssätten inom arbetsmiljö upprättshålls och efterlevs. Du har en administrativ ådra och hanterar olika typer av system med lätthet. Det är viktigt att du är bra på att skapa och bibehålla goda samarbetsrelationer. Du bör också dela våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitiliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Tom vecka 32 har vi semester men kommer börja titta på ansökningar så snart vi är tillbaka. Annonsen ligger ute tom 18 augusti men vi tillämpar löpande urval så sök gärna redan idag. Frågor besvaras av arbetsmiljöchefen Mona Jansson, mona.jansson@peab.se, 0725334980 eller Anneli Nådin, HR Partner, anneli.nadin@peab.se, 0725337976.

Vi erbjuder

I Peabkoncernen blir du delaktiga i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald. Hos oss finns möjligheter till personlig utveckling.

Vi erbjuder

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!

Peab är Nordens samhällsbyggare med 14 000 medarbetare och en omsättning på 57 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm.

Peab AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
08 september 2024 (46 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Peab är en stor koncern som spänner över många verksamheter. Samtidigt har vi en stark lokal närvaro som gör att vi kan jobba nära våra kunder oavsett var i landet de befinner sig. Detta gör att det hos oss finns möjlighet att jobba och utvecklas inom varierande yrkeskategorier och skiftande arbetsområden.

Vi på Peab strävar efter att vara branschens bästa arbetsplats. Vi vill att våra medarbetare ska tycka att det är roligt att gå till jobbet, att de ska trivas, utvecklas och växa. Utvecklingsmöjligheterna på Peab är därför stora, och vi kan erbjuda förmåner utöver det vanliga.