Hoppa till innehåll
Swedavia AB logotyp

Chef Resource Planning

Publiceringsdatum
23 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Vår förmåga att planera och bemanna verksamheten är avgörande för både leveranskvalitet gentemot våra kunder och vår kostnadseffektivitet. Pandemin har ytterligare understrukit vikten av en hållbar resursplanering inom vår bransch. Nu vill vi utveckla vår nuvarande planeringsfunktion med fokus på optimering och resursanalys.

Är du en erfaren, relationsskapande och analytisk ledare som vill vara med och utveckla vår planning funktion. Då kan den här tjänsten vara något för dig!

Vad innebär rollen?
Du kommer att leda ett team på cirka 12 personer och ingå i Airport Operations ledningsgrupp. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:
  • Utveckling av processer, verktyg, modeller och arbetssätt för att möjliggöra resursanalys, resursplanering och optimering.
  • Ansvar för simuleringar och analyser av bemanning och resursplanering.
  • Framtagande och presentation av beslutsunderlag, analyser och rapporter till ansvariga chefer och flygplatsens ledningsgrupper.
  • Ansvar för kort och långsiktig personalplanering, -disponering och vakanstäckning av personella resurser inom STO Operations Arlanda, samt delar av Underhåll Stockholm och Operations Bromma, i enlighet med för var tid gällande regelverk.
  • Deltagande i flygplatsens budgetarbete tillsammans med vår ekonomifunktion och berörda avdelningschefer.
  • Samarbete med ansvariga chefer, centrala HR-funktionen, controller och flygplatsensens kapacitetsanalys.
Vem är du?
Vi söker dig som har:
    • Kunskaper och erfarenhet inom optimering, analys och statistik.
    • Tidigare erfarenhet av att ta ägarskap från ax till limpa i projekt kopplat till verksamhetsutveckling.
    • Förmåga att identifiera och analysera behov som omvandlas till aktiviteter som implementeras.
    • Erfarenhet av liknande uppgifter i personalintensiv verksamhet är meriterande, liksom erfarenhet av processorienterat arbete.
    • Dokumenterad ledarerfarenhet.
    • God presentations- och kommunikationsförmåga.
    • Lätt för att skapa och bibehålla goda relationer.
    • En självständig, driven och utvecklingsorienterad personlighet.
    • Motiveras av att utveckla och coacha din organisation för att uppnå vår mål.
    Vad erbjuder vi dig?
    Vi erbjuder dig som Chef för Resource Planning, möjligheten att utveckla vår planning funktion och bygga upp en resursanalysfunktion och påverka flygplatsens resurs- och kostnadseffektivitet.

    Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Anna Lycke, anna.lycke@swedavia.se

    Sista ansökningsdag är den 2024-08-04 och vi ser fram emot din ansökan!

    Hur är det att arbeta på Swedavia?
    Vårt fokus är att möjliggöra hållbart resande och uppmuntra nytänkande för att skapa en välkomnande, trygg och inkluderande arbetsgemenskap där du kan växa och göra verklig skillnad - läs mer här! Jobba hos oss Om Swedavia

    Då flygplatser är en säkerhetsklassad verksamhet genomgår samtliga kandidater som går vidare i rekryteringsprocessen en bakgrundskontroll. För vissa tjänster även en säkerhetsprövning.
    Swedavia AB logotyp
    Sök jobbet
    Ansök senast
    04 augusti 2024 (8 dagar kvar)
    Ansök nu

    Om arbetsgivaren

    Swedavias uppdrag är att äga, driva och utveckla flygplatser. Tillsammans bildar flygplatserna ett nätverk som knyter samman Sveriges regioner, samtidigt som de också är en bro till och från världen utanför. Bolaget bildades 2010 och är helägt av svenska staten. Under 2020 hade Swedavias flygplatser 10,3 miljoner resenärer, jämfört med 40,2 miljoner 2019. Det är en minskning med 74%. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Under 2020 nådde Swedavia målet att den flygplatsverksamhet som Swedavia driver i egen regi ska vara helt fri från utsläpp av fossil koldioxid. Som första flygplatshållare i världen är Swedavia först att nå ett sådant mål.