Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Sektionschef till myndighetssektion

Publiceringsdatum
Idag
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

"Hej! Är du intresserad av en ledarroll där du får möjligheten att både operativ och strategiskt leda förskoleförvaltningens placering- och tillsynsarbete? Vi söker dig som genom ett närvarande, tryggt och modigt ledarskap vill bidra med ett bra arbetsklimat och engagemang" Annie Molinder, Enhetschef.  

Arbetsuppgifter

Placering- och tillsynsenheten har två kärnuppdrag. Det ena avser placering av barn i kommunala förskolor. Det andra är att utöva tillsyn över de fristående förskolorna i staden. Inom enheten inrättar vi nu en sektion där vi samlar förvaltningens myndighetsutövning kopplat till de båda kärnuppdragen. I uppdraget kommer du ha många kontakter både internt och externt och få en viktig roll för dina medarbetare i deras operativa och dagliga arbete. Som sektionschef för myndighetssektionen kommer du att vara direkt underställd enhetschefen och ni kommer ha ett nära samarbete.   

Ditt uppdrag:

- Genom ett tillitsbaserat ledarskap leda, stödja och utveckla medarbetarna i deras uppdrag. Du har som sektionschef budget-, personal- och arbetsmiljöansvar för verksamheten och bidrar tillsammans med enhetschef till verksamhetens utveckling. 

-Säkerställa att lagkrav, praxis och rådande riktlinjer och rutiner efterföljs inom sektionen. 

- Driva, stödja och genomföra utvecklingsarbete och uppföljningsarbete kopplat till myndighetsutövning. 

- Direkt personalansvar för cirka 15 medarbetare.

- Skapa förutsättningar för en god och hälsofrämjande arbetsmiljö på sektionen. Du arbetar även aktivt för en god dialog och samverkan med de fackliga organisationerna. 

- Ekonomiavdelningen, där vår enhet ingår, är inne i ett utvecklingsarbete för att arbeta samman de olika enheternas uppdrag och processer. Ett viktigt arbete för dig som sektionschef är att tillsammans med övriga chefer på avdelningen arbeta vidare med att utveckla våra arbetssätt.

Kvalifikationer

Vem tror vi passar för det här uppdraget?

Du trivs i ett brett uppdrag där det händer mycket varje dag. Du behöver kunna hålla en god planering och struktur i ditt arbete likväl som du kan ställa om och vara flexibel när arbetet kräver det. Genom ditt ledarskap skapar du trygghet och närvaro och du vågar ta beslut och kommunicera dem med kollegor, vårdnadshavare och externa aktörer. 

Inom sektionen tas beslut med rättsäkerhet i fokus vilket kräver att du är noggrann och mån om att arbetet håller en hög kvalitet. Du trivs i samarbete, dialog och kommunikation med dina medarbetare, kollegor och chefskollegor. Du både ger och får energi av andra och bidrar med glädje och motivation till arbetsplatsen. 

Vi söker dig som har chef- eller ledarerfarenhet inom offentlig sektor. Du har flerårig erfarenhet av arbete inom offentlig verksamhet och om du har erfarenhet av arbete med myndighetsutövning ser vi det som meriterande. 

Du har högskoleutbildning på minst kandidatnivå (180p) med samhällsvetenskaplig eller juridisk inriktning.   

Om arbetsplatsen

På enheten värdesätter vi samarbete, kunskapsutbyte och flexibilitet. Vi har stort utbyte av varandra och bidrar tillsammans till trivsel och positiv anda. Det pågår i nuläget en del förändringar på enheten kopplat till arbetssätt och inre organisation, ett pågående arbete som du får vara delaktig i att forma framåt. 

Vår arbetsplats är centralt belägen i Malmö, nära Triangelns köpcentrum med goda pendlingsmöjligheter. Lugna gatan 82. Vi trivs tillsammans på vårt fysiska kontor men det finns även utrymme för en viss flexibilitet med arbete på distans. 

Förskoleförvaltningen är en av Malmös största förvaltningar. Vi har ca 4700 medarbetare som varje dag möter cirka 17 000 barn och deras vårdnadshavare på någon av våra knappt 200 förskolor. Som medarbetare hos oss blir du del av en organisation där många spännande initiativ och idéer tar fart. När det gäller förskola vänds många blickar mot förskoleförvaltningen i Malmö stad. 

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
04 september 2024 (14 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren