Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Utvecklingssekreterare till Hälso- och sjukvårdsenheten

Publiceringsdatum
12 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Arbetsuppgifter

Tjänsten som utvecklingssekreterare i hälso- och sjukvårdsenheten innebär att i nära samarbete med enhetschef, sektionschefer och legitimerad personal arbeta systematiskt och strukturerat med kvalitetsutveckling och patientsäkerhet.

I uppdraget ingår att:

  • arbeta aktivt med kvalitetsfrågor kopplat till avvikelser och pågående utvecklingsarbete tillsammans med medarbetare och chefer.
  • vara delaktig i att utveckla och implementera metoder, riktlinjer och rutiner för att säkerställa kvaliteten i verksamheten och i teamen.
  • arbeta aktivt med analys, uppstart, genomförande och uppföljningsarbete.
  • fungera som stöd till chefer och medarbetare och bidra till ökad kompetens i kvalitets- och utvecklingsfrågor.
  • arbeta med förbättringsområden från kvalitetsberättelsen i nära samarbete med MAS och MAR.
  • leda processer samt ge handledning och stöd i utvecklingsarbetet utifrån aktuell forskning och lagrum.

Du kommer att ha stöd i ditt uppdrag från chefer, utvecklings-sekreterare i avdelningen samt från MAS och MAR. I uppdraget ingår samverkan med externa aktörer.

Vi tillämpar flextidsavtal och erbjuder friskvårdsbidrag samt möjlighet att semesterväxla.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett uttalat intresse för att driva utvecklingsarbete med fokus på kvalitet och patientsäkerhet. Du ska ha högskoleutbildning med legitimation som arbetsterapeut, fysioterapeut/sjukgymnast eller sjuksköterska. Erfarenhet av att processleda förändrings- och förbättringsarbete och tidigare arbete med kvalitetsutveckling är ett krav. Vi ser gärna att du har erfarenhet från arbete inom kommunal hälso- och sjukvård.

Din förmåga till samarbete är välutvecklad, och du har ett lyhört, coachande och stödjande förhållningssätt samt en förmåga att engagera och entusiasmera.

Du ska ha god förmåga att arbeta såväl självständigt som i samverkan med andra. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt har god datorvana. Du är drivande och har en god pedagogisk förmåga. Vi önskar att du är noggrann, strukturerad, analytisk och omvärldsorienterad. Mycket goda kunskaper i svenska språket krävs, både tal och skrift.

Om arbetsplatsen

Funktionsstödsförvaltningen bildades 2017 och övertog samtidigt ansvaret för hälso- och sjukvårdsinsatser riktat till förvaltningens målgrupper. I Hälso- och sjukvårdsenheten arbetar sjuksköterskor, undersköterskor, fysioterapeuter och arbetsterapeuter. I verksamheten arbetar även assistenter, vaktmästare och folkhälsovetare. Enheten består idag av drygt 120 medarbetare, fem sektionschefer och en enhetschef alla med uppdraget att arbeta riktat mot förvaltningens målgrupper och i nära samarbete med förvaltningens övriga verksamheter. Hälso- och sjukvårdsenheten arbetar med fokus på personcentrerad vård, hälsa och kvalitet.

Hälso- och sjukvårdsenhetens insatser riktar sig till målgrupper tillhörande LSS och socialpsykiatri.

I funktionsstödsförvaltningen arbetar drygt 3000 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare och hälso- och sjukvård. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb 

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidare
Omfattning: 100% 
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, vilket innebär att arbetet med urval och intervjuer påbörjas innan sista ansökningsdag.

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Före erbjudande om anställning ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas tillsammans med giltig fotolegitimation.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov. Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om specifika jobb besvaras av kontaktpersonen som anges i annonsen.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
08 september 2024 (24 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren