Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Hållbarhetskoordinator för socialt ansvar

Publiceringsdatum
05 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Vill du vara med och skapa en ekonomisk och socialt hållbar stad genom att utveckla stadens inköp och leverantörer? Vi erbjuder dig ett arbete där du får en unik möjlighet att påverka och använda dina kunskaper inom CSR-frågor kopplade till upphandling.

Arbetsuppgifter

Du kommer som självständig projektledare bistå ansvariga upphandlare och stadens verksamheter med att ta fram, implementera och följa upp sociala krav och avtalsvillkor i olika typer av inköpskontrakt. Avtalsvillkoren avser framför allt områdena arbetsrätt och mänskliga rättigheter såsom tillgänglighet, jämställdhet, barns rättigheter och antidiskriminering. Tillsammans med kollegorna i organisationen ser du till att sociala och arbetsrättsliga hållbarhetsfrågor tas om hand i en organiserad och strukturerad form. Du kommer att vara delaktig i flera parallella projekt och arbetet omfattar även samordning och samverkan med andra relevanta myndigheter samt civilsamhället.

Du kommer också att medverka i arbetet med utveckling av policyer och riktlinjer inom inköp och upphandling gällande social hållbarhet samt säkerställa att vår organisation följer lagstiftning inom det sociala hållbarhetsområdet. Du arbetar även med stöd, vägledning och utbildning till medarbetare och chefer inom Malmö stad i syfte att höja kompetensen och medvetenheten men också för att verksamheterna på egen hand ska kunna ställa hållbarhetskrav i upphandlingar.

Denna tjänst är placerad på sektionen Hållbarhet och uppföljning inom upphandlingsenheten, stadskontoret. Inom sektionen finns idag kollegor med olika ansvarsområden: gröna, cirkulära och sociala inköpsrelaterade frågor samt avtalscontrollers. Ni kommer att arbeta nära varandra men med olika ansvarsområden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en högskoleexamen/utbildning (motsvarande 180 hp) med relevant inriktning för tjänsten, gärna inom juridik med inriktning mot avtalsrätt, arbetsrätt, mänskliga rättigheter eller sociala frågor.

Du har ett par års erfarenhet av arbete med CSR (Corporate Social Responsibility) och/eller ESG (Environmental, Social samt Governance). Vi ser det som meriterande om du tidigare har haft en roll som projekt- och/eller processledare. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av och goda kunskaper inom arbetsmiljöfrågor samt dokumenterad kunskap om olika myndigheters ansvar och uppdrag.

Vem är du?

Tjänsten innebär många kontaktytor och du behöver därför ha en mycket god förmåga att bygga upp och bibehålla goda relationer och samarbeten. Du behöver vara analytisk och strukturerad med förmåga att planera och prioritera bland olika upphandlingsprojekt men också kunna hantera ändrade förhållande och nya situationer. Du är driven, självständig och målfokuserad och du levererar inom givna tidsramar. Du är van vid att leda arbetsgrupper med olika sammansättningar av kompetenser. Du har en god kommunikativ förmåga och kan förklara och presentera muntligt och skriftligt på ett pedagogiskt sätt. För tjänsten krävs också att du har goda kunskaper i svenska och engelska, i tal såväl som skrift.

Om arbetsplatsen

Upphandlingsenheten, som är en enhet inom ekonomiavdelningen på stadskontoret, har ett övergripande ansvar att vägleda all upphandlingsverksamhet i Malmö stad och dess bolag. Enheten ansvarar för genomförandet av stadsövergripande ramavtal men arbetar även med förvaltningsspecifika upphandlingsärenden. Upphandlingsenheten består i dagsläget av totalt 35 personer varav de flesta är upphandlare med självständigt ansvar för specifika avtalsområden.

Stadskontoret riktar, utmanar och förstärker utvecklingskraften i organisationen, i staden och i regionen. Vi är kommunstyrelsens förvaltning och arbetar med ett helhetsperspektiv nära stadens ledning. Stadskontoret består av sju olika avdelningar och har sammanlagt ca 300 personer anställda. Våra avdelningar arbetar inom ett brett spektrum av områden och förvaltningen har många medarbetare med en hög specialistkompetens. 

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
08 september 2024 (24 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren