Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Utredningssekreterare - ärendeberedning och hållbar utveckling

Publiceringsdatum
16 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Arbetsuppgifter

I rollen som utredningssekreterare arbetar du huvudsakligen med att skriva och framställa kvalificerade beslutsunderlag till arbetsmarknads- och socialnämnden eller andra beslutande instanser. Det kan exempelvis handla om att sammanställa svar på statliga offentliga utredningar, politiska motioner eller remisser från andra myndigheter. Du hanterar ärenden inom ett brett ämnesfält och genomför både korta och längre utredningar.

Du ingår i ett team tillsammans med kollegor på hållbarhetsenheten som arbetar med hållbar utveckling. I teamet utreder, processleder och samordnar ni olika uppdrag och uppgifter inom hållbarhetsområdet. Det kan handla om exempelvis miljö -och folkhälsofrågor, samhällsplanering eller frågor rörande demokrati. I teamet kompletterar du dina kollegor med din förmåga att bedriva en systematisk omvärldsbevakning, analysera olika utredningar och förslag samt framställa beslutsunderlag.

Arbetsuppgifterna som utredningssekreterare varierar både över tid och i innehåll beroende på uppdragens karaktär och verksamhetens behov, du förväntas att aktivt bidra med din kompetens i både enhetens och avdelningens olika uppdrag. Löpande arbetsuppgifter består exempelvis av omvärldsbevakning, analys och uppföljning samt deltagande i nätverk och samverkansforum knutna till arbetsmarknads- och socialförvaltningens ansvarsområde.

Kvalifikationer

Vi söker dig med en för tjänsten relevant akademisk utbildning motsvarande 180 hp med statsvetenskaplig inriktning eller annan utbildning som vi bedömer som likvärdig.

Tidigare erfarenhet av vanligt förekommande arbetsuppgifter i stabsfunktion som att bedriva en systematisk omvärldsbevakning, genomföra uppföljningar och analyser, skriva utredningar, rapporter och ta fram beslutsunderlag samt av ärendeprocesser i politiska frågor är meriterande för tjänsten. Det är även meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta inom offentlig förvaltning och i en politiskt styrd organisation.

Som utredningssekreterare på arbetsmarknads- och socialförvaltningen krävs ett intresse för och kunskap om samhällsfrågor i ett brett perspektiv och att kunna se och förstå helhet och sammanhang.

Du är en skicklig skribent och uttrycker dig på ett pedagogiskt och tydligt sätt i de beslutsunderlag som du ansvarar för att ta fram. Du har lätt för att ta de kontakter som krävs för att inhämta nödvändig information i ditt arbete. Då du kommer att arbeta mot deadlines krävs det att du är strukturerad och van att prioritera och planera ditt arbete självständigt.

För att trivas i rollen krävs en mycket god samarbetsförmåga där du har lätt för att lyssna och se andras perspektiv samt en väl utvecklad servicekänsla. Som person är du flexibel i den bemärkelsen att du har en god förmåga att hantera parallella uppdrag som varierar i komplexitet och omfång och har lätt för att snabbt sätta dig in i nya frågeställningar.

Om arbetsplatsen 

Välkommen till hållbarhetsenheten på arbetsmarknads- och socialförvaltningen!

Vi är 16 kollegor som arbetar med ett flertal olika stads- och förvaltningsövergripande uppdrag inom bland annat hållbar utveckling, beredskap och säkerhet, bidrag och samverkan med idéburen sektor, extern finansiering, mänskliga rättigheter och våld i nära relation. Tillsammans är vårt uppdrag att skapa förutsättningar för chefer, medarbetare och nämnd att lyckas i sina uppdrag, och bidrar tillsammans till att skapa en inkluderande och hållbar stad för alla Malmöbor.

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor.

Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Tjänsten som utredningssekreterare finns placerad på hållbarhetsenheten, en av tre enheter på avdelningen hållbarhet, kvalitet och nämnd.

Information om tjänsten

Anställningsform: Vikariat om 1 år
Omfattning: Heltid 
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Innan anställning erbjuds behöver du visa upp examensbevis från efterfrågad utbildning och idhandling:pass eller nationellt id-kort.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
01 september 2024 (11 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren