Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Ekonom med inriktning budget och uppföljning

Publiceringsdatum
20 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Ekonomienheten på Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning söker dig som vill utvecklas med oss och stödja våra verksamheter i arbetet med ekonomiska analyser, budget, uppföljning och prognoser. Hos oss får du chansen att arbeta tillsammans med erfarna kollegor med fokus på utveckling och samarbete men också på att trivas och ha roligt i arbetet. 

Arbetsuppgifter

I din roll som ekonom arbetar du med chefer i våra verksamheter för att stödja dem i deras budgetansvar. Arbetet bedrivs i nära samarbete med kollegorna inom enheten, där vi arbetar i team mot förvaltningens olika verksamhetsområden, för att tillsammans bidra till förvaltningens övergripande ekonomistyrning genom budget- och prognosprocessen. Dina främsta ansvarsområden är:

  • Ta fram underlag för budget, sammanställa uppföljningar och prognoser samt kvalitetssäkra det ekonomiska resultatet för de chefer och verksamheter du arbetar med. Arbetet bedrivs självständigt inom ramen för fastställda processer och rutiner inom avdelningen och förvaltningen. 
  • Göra kvalificerade ekonomiska analyser utifrån relevanta nyckeltal och data samt presentera resultatet på ett sätt som är anpassat till målgruppen. Information hämtar du från såväl ekonomisystem som andra datakällor såsom personalsystem, verksamhetssystem eller uppgifter som redovisas på annat sätt. 
  • Medverka aktivt, i nära samverkan med de chefer du stödjer, till utveckling och förbättring av verksamheten samt bidra till en god kostnadsmedvetenhet och effektivitet. 
  • Bidra aktivt till utvecklingen av förvaltningens ekonomiprocesser och rutiner. 
  • Vid behov delta i olika projekt eller utredningar, utifrån din kompetens och erfarenhet. 
Kvalifikationer

Vi söker dig med högskole- eller universitetsexamen inom ekonomi eller annan likvärdig utbildning som vi bedömer relevant. Det är meriterande om du hunnit arbeta några år med liknande arbetsuppgifter, då vi tror det ger bäst förutsättningar att lyckas i rollen. Det är även meriterande om du har erfarenhet av arbete i offentlig sektor. 

Som person är du ansvarstagande, noggrann och har förmåga att arbeta strukturerat och självständigt så att du når resultat och håller deadlines. Samtidigt är du utvecklingsinriktad och villig att lära av andra och dela med dig av egna lärdomar och erfarenheter. Du har en god analytisk förmåga, nyfikenhet på verksamheten och förmåga till helhetssyn. 

Eftersom du i rollen blir en viktig diskussionspartner för chefer i deras ledning och styrning av sin verksamhet behöver du en god pedagogisk förmåga att förklara ekonomi på ett begripligt sätt för olika målgrupper. Minst lika viktigt är en god förmåga att samarbeta prestigelöst med kollegorna i teamet, på enheten och i övriga delar av förvaltningen. 

Vi förutsätter att du behärskar svenska, både i tal och skrift, samt har kunskaper i Officepaketet, särskilt i Excel och PowerPoint. Det är en fördel om du har erfarenhet från arbete med stora ekonomisystem såsom Raindance eller andra IT-system/verksamhetssystem såsom Qlikview/QlikSense.

Om arbetsplatsen

TJänsten tillhör ekonomienheten som tillsammans med lokalenheten och inköpsenheten utgör förvaltningens ekonomiavdelning. Ekonomienheten ansvarar för det ekonomiska perspektivet i förvaltningens styrning och planering samt utgör ett stöd till verksamhetschefer i ekonomiska frågor. Enheten består av totalt 13 medarbetare. Vi arbetar för att säkerställa en god ekonomisk hushållning och rättvisande redovisning för förvaltningens verksamheter.

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse. 

Övrigt

Intervjuer planeras att hållas 6-10 september. 

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Innan anställning erbjuds behöver du visa upp examensbevis från efterfrågad utbildning och id-handling: pass eller nationellt id-kort.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
02 september 2024 (12 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren