Hoppa till innehåll
Pågen logotyp

RÅVARUUTVECKLINGSCHEF

Sista ansökningsdag
19 oktober 2024 (48 dagar kvar)
Publiceringsdatum
21 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Har du hjärnan i vetenskapen och händerna i degen? Drivs du av att omsätta teori i praktiken? Vill du arbeta i Sveriges ledande bageri med högt i tak och korta beslutsvägar? Då finns den ultimata möjligheten här... Just nu rekryterar vi en Råvaruutvecklingschef med stor passion för både bakning och det vetenskapliga.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden
Rollen som Råvaruutvecklingschef är både bred och djup. Du förväntas ta en aktiv och drivande roll där kontinuerlig utveckling och ständig förbättring står högt på agendan.

Ditt ansvar omfattar framför allt att:
  • Ansvara för att ny kunskap om råvaror och bakhjälpmedel utvärderas och appliceras.
  • Aktivt skanna efter nya förbättringsområden inom textur, smak och färskhet samt utmana befintliga och nya leverantörer inom dessa områden.
  • Samarbeta med Lilla Harrie Valskvarn för att säkra produktkvaliteten.
  • Avseende råvaror ansvara för specifikationer och riskbedömningar.
  • Ansvara för kund- och exportförfrågningar gällande råvaror.
  • Tillsammans med vår Kvalitetschef säkerställa att innehållsdeklarationer (ingredienser och näringsvärden) på våra förpackningar är korrekta och följer lagstiftning samt interna riktlinjer.
  • Leda laboratoriearbetet och säkerställa att de bästa och mest effektiva metoderna tillämpas.
  • Arbeta för ökad digitalisering av kvalitetsanalyser.
  • Leda arbetet kring interna smak- och hållbarhetstester.
  • Äga vårt konsumentreklamationssystem.

Tjänsten som Råvaruutvecklingschef är på heltid med placering i Malmö. Du rapporterar vår Head of Product Management & Development och har personalansvar för fyra personer inom labb, konsumentkontakt och kvalitet.

Tillgänglighet och närvaro är viktigt för oss och det är därför en förutsättning att du är bosatt i regionen. Resor till vårt bageri i Göteborg, vår kvarn i Kävlinge samt till våra leverantörer förekommer då och då (uppskattningsvis någon resdag per månad).

Kvalifikationer och personlighet
Du har en akademisk examen (mest troligt är du civilingenjör inom bioteknik eller biokemi alt. livsmedelsagronom). Din utbildning har du kompletterat med relevant arbetslivserfarenhet där något/några års erfarenhet av personalansvar inom livsmedelsindustrin är meriterande.

God förståelse för och insikt i tillverkning och produktion (livsmedels-, läkemedels- eller processindustri) är en förutsättning precis som arbete med effektivisering och ständiga förbättringar. Du är en van användare av
IT/digitala verktyg och du har obehindrade kunskaper i svenska och mycket goda kunskaper i engelska.

Som person är du en doer som är nyfiken, driven och lösningsorienterad. Du söker aktivt efter ny kunskap och verkar för ständiga förbättringar - lite bättre varje dag. Du motiveras av att ta ägandeskap och leda i förändring samtidigt som du engagerar och entusiasmerar dina medarbetare och kollegor.

Kontakt och ansökan
I det här uppdraget samarbetar vi med rekryteringsföretaget ComCube. Vänligen inkludera, i din ansökan, CV och ett motivationsbrev på svenska som svarar på:
  • Varför är du intresserad av tjänsten som Råvaruutvecklingschef på Pågen?
  • Vad tror du framför allt att du kan bidra med som Råvaruutvecklingschef på Pågen?
Har du några frågor beträffande rekryteringsprocessen eller tjänsten är du mycket välkommen att kontakta Helena
Heijmink, 070-554 03 42, helena.heijmink@comcube.se eller Helena Fransson, 070-554 05 04 eller, som hjälper oss i detta uppdrag.

Du ansöker om tjänsten genom att följa länken.
Notera att vi arbetar med löpande urval. Vi tar endast emot ansökningar via ovan länk. Varmt välkommen med din ansökan!
Pågen logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
19 oktober 2024 (48 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Pågen är Sveriges ledande bageri med produkter inom förpackat färskt bröd, jäst kaffebröd, skorpor samt korv- och hamburgerbröd. Vi är ett familjeföretag i femte generationen, vars bagartradition sträcker sig tillbaka till 1878 då Anders och
Matilda Påhlsson började baka och sälja bröd i sitt hem på Tallgatan i Malmö.

Pågen startade sin historia som ett litet bageri, och samma bagarkunskap präglar fortfarande brödbaket, om än i mycket större skala. Idag har vi två bagerier där våra duktiga bagare bakar varje dag. Vi har ett långsiktigt och hållbart perspektiv med omsorg om våra medarbetare, kunder, konsumenter och vår jord. Vi brukar säga att "Vi bakar för framtida generationer, för det vi bakar vill vi kunna ge till våra barn"

På Pågen har vi ett 30-tal olika färska matbröd i vårt sortiment, bland annat kända varumärken som LingonGrova, Levain och
Hönökaka, men även Nordens mest sålda fikabröd Gifflar. Vi bakar också världens mest populära skorpor. Totalt har Pågen ca
60 produkter i sitt sortiment. Våra goda matbröd säljs i Sverige, Danmark, Finland, Norge, Island och Tyskland. Gifflar och
Krisprolls exporteras till ca 25 länder. Omsättning ca 3,8 miljarder SEK och ca 1450 medarbetare.