Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Sektionschef till Plattform

Publiceringsdatum
Idag
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Den nya socialtjänstlagen öppnar möjligheter att skapa en socialtjänst som kan bidra till att mer aktivt stötta och skydda barn och unga. Vi söker nu dig som vill vara med och forma och påverka framtidens socialtjänst. Ta chansen att bidra till denna förändring genom att söka tjänsten som sektionschef på HPT.

Arbetsuppgifter

I uppdraget som sektionschef ingår att leda och fördela arbetet i gruppen, följa och utvärdera igångsatta processer samt att utveckla verksamheten. Du har arbetsmiljö-, budget- och personalansvar samt ansvara för den administration som följer med detta.

Som sektionschef ska du utveckla kompetens, engagemang och arbetsglädje i samspel med dina medarbetare och övriga kollegor. För oss är det viktigt att du som chef kommunicerar med, vägleder och stimulerar dina medarbetare och tar tillvara och utvecklar deras kunskaper och erfarenheter.

Sektionen befinner sig i ett sammanhang som kräver att vi hela tiden ser över att vi har en sektion som möter behoven hos målgruppen, följer utvecklingen i samhället, forskning och beprövad erfarenhet och som tar tillvara medarbetarnas kompetenser och vilja att vara en del av att hela tiden skapa en sektion som arbetar med hög kvalité.

Som sektionschef för HPT ingår du i enhet Plattform Malmös ledningsgrupp. Här får du ett forum där tankar och idéer diskuteras med engagerade kollegor och kommer få vara en del att utveckla enhetens uppdrag. I rollen som sektionschef ingår beredskap för kväll och helg.

Kvalifikationer

För att vara aktuell för tjänsten har du Socionomexamen eller annan för uppdraget lämplig examen som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Utöver det har du flerårig erfarenhet av socialt arbete och av familjebehandling. Du har även kunskap/och eller erfarenhet av att leda i förändring.

Vi ser gärna att du har kunskap om för tjänsten aktuell lagstigning och erfarenhet av myndighetsutövning inom området. Meriterande är även om du genomgått en chefs eller ledarskapsutbildning, har erfarenhet av behandlingsarbete utifrån evidensbaserade metoder samt erfarenhet av samverkan med externa aktörer.

Vi söker dig som ser fram emot att leda en sektion med medarbetare som har ett stort engagemang för sitt uppdrag, i ett uppdrag som är under ständig påverkan av lagförslag och förtydligande av riktlinjer och metoder. För detta behöver du vara trygg i att lyssna in både medarbetare, kollegor och samverkansparter och ha förmågan att utifrån definierade mål möta behov och samtidigt kunna hålla i välfungerande strukturer. Du behöver vara tydlig i din kommunikation, ha lätt för att fatta beslut och förmåga att involvera och delegera arbetet på sektionen. Det är flera externa samverkansparter som kommer och tar del av HPTs erfarenheter varför samarbete med så väl den egna gruppen som externa parter är en viktig förutsättning för uppdraget.

God förmåga att uttrycka sig på svenska både muntligt och skriftligt är en förutsättning för tjänsten.

Om arbetsplatsen

Hemmaplansteamet, HPT
HPT erbjuder en intensiv familjebehandling för de familjer med barn och ungdomar som uppvisat normbrytande beteende. Målgruppen är familjer med barn mellan 10 år till 18 år och där barnets/ungdomens problematiska beteende förekommer på många olika arenor. Målet med insatsen är att hjälpa familjer att hitta ett fungerande sätt att hantera familjens svårigheter samt att utveckla fungerande kommunikationsvägar samtidigt som man är ett stöd för barnet/ ungdomen. HPT bedriver främst behandling i hemmet. Minst en gång per termin erbjuder HPT föräldraskapskurser enligt Connect.

HPT arbetar tätt tillsammans med Lyftet och Flexet, som är två andra sektioner inom enheten Plattformen. Lyftet eller Flexet tar då ofta ansvar för stödet och behandlingen för barnet/ungdomen och HPT fokuserar på stöd och behandling för föräldrar och andra viktiga personer i barnets/ungdomens liv. 

HPT arbetar med en målgrupp, normbrytande barn och ungdomar och deras närmaste nätverk. Det kan vara barn och ungdomar med utåtagerande beteende, att det är en hög konfliktnivå i hemmet och på andra platser, att man ses i sammanhang med äldre kriminella, att man ses på platser som förknippas med drogförsäljning och där det finns en risk för att man utvecklar ett kriminellt beteende/tankemönster. Det är en målgrupp som enheten har ett särskilt ansvar för och ett område där det ständigt kommer nya lagförslag, riktlinjer uppdateras och kommuner förväntas arbeta aktivt med att bryta rekrytering av unga till gängkriminalitet. Det gör att HPT tillsammans med övriga sektioner i enheten ser över uppdraget, målgruppen, metoder och samverkansrutiner och sammanhang. HPT har ett viktigt uppdrag i att vara en del i att bryta begynnande kriminalitet och minska risken för att barn och ungdomar i Malmö rekryteras till gängkriminalitet och har därför också i uppdrag att följa utvecklingen och forma verksamheten och innehållet efter forskning, beprövad erfarenhet och de råd och rekommendationer som finns för målgruppen och uppdraget.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Förstaintervju för tjänsten hålls i vecka 37.

Malmö stad har tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, för en mer inkluderande rekryteringsprocess och effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
03 september 2024 (13 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren