Hoppa till innehåll
PerformIQ logotyp

Försäljningschef till CORTECO

Sista ansökningsdag
10 oktober 2024 (42 dagar kvar)
Publiceringsdatum
28 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Tjänstebeskrivning & erbjudande
CORTECO är en ledande leverantör av reservdelar på den oberoende eftermarknaden inom fordonsindustrin. Som en stolt medlem av den globala Freudenberg-koncernen är vi specialiserade på att leverera komponenter som är nödvändiga för optimal fordons- och maskinprestanda. Med ett omfattande sortiment med över 26 000 produkter, inklusive tätningslösningar, vibrationskontroll med gummi-metalldelar och förstklassig luftfiltrering i kupén, säkerställs OEM-kvalitet som överträffar branschstandarder.

Nu söker vi en driven och lösningsorienterad försäljningschef, utan personalansvar, med ansvar för den nordiska marknaden. Vill du kombinera ditt affärssinne med teknikintresse? Är du intresserad av att gå in i en nyckelroll samt besitter du ett högt driv, nyfikenhet och förmåga att möta kunders behov? Då kan du vara den vi söker för tjänsten.

Som försäljningschef kommer du ansvara för hela försäljningsprocessen, från början till slut. Dina ansvarsområden kommer i huvudsak att innefatta:

* Uppnå mål: Du kommer att ansvara för att uppnå strategiska och operativa mål inom din utsedda kundbas samt initiera nya affärsmöjligheter.
* Kundvård och expansion: Tillhandahålla högkvalitativ service till våra kunder, både på distans och på plats, samtidigt som vi utökar befintliga relationer.
* Förvärv av nya kunder: Identifiera och strategiskt skaffa nya kunder.
* Marknadsanalys: Kontinuerligt övervaka och analysera marknadstrender och konkurrenslandskapet.
* Planering: Ta hand om försäljnings- och intäktsplanering samt aktivitetsplanering.
* Projektengagemang: Aktivt delta i olika projekt och bidra till deras framgång. Proaktiva problemlösningar, förbättra servicenivåer och en maximering av kundnöjdhet.
* Tjänsten omfattar resor, kund-, mässbesök och olika events.

Personprofil
För att lyckas i rollen som försäljningschef söker vi dig med ett brinnande intresse för teknisk försäljning och kundrelationer. Vana av att arbeta självständigt och med ett stort engagemang ligger till grund för att du ska lyckas med ditt arbete och dina kundkontakter. Du styr dessa kunder målinriktat mot ett ökat resultat och ökad omsättning. Vidare ser vi att du besitter en förmåga att arbeta effektivt och uppfylla mål.

Som person är du strukturerad, målorienterad, självgående, kundfokuserad, besitter en mycket god kommunikationsförmåga och kan leverera kvalitativa resultat i varje given situation. Vana av att arbeta i en internationell miljö är positivt då säljledning och kundsupport sitter i Tyskland. Koncernspråk är engelska.

Kvalifikationer:

* Arbetslivserfarenhet inom teknisk försäljning, gärna inom distribution och eftermarknad. Meriterande om det är fordonsrelaterat.
* Erfarenhet av B2B försäljning.
* Kompetens i att analysera data och försäljningsstatistik, skapa egna analyser.
* Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
* Goda kunskaper i MS Office.
* Erfarenhet av affärssystem exempelvis SAP och kundvårdsmjukvara (CRM).
* Då tjänsten förutsätter resor med bil är körkort ett krav.

Högskole- eller universitetsexamen i teknik, industriteknik eller maskinteknik är meriterande.

Övrigt
Start: Enligt överenskommelse
Omfattning: Tillsvidare
Arbetstid: Dagtid, oreglerad
Plats: Hemmakontor i Sverige (Huvudkontor i Landskrona)

PerformIQ - rekrytering av personal med egenskaper från idrott/föreningsliv, är vår samarbetspartner och vi hänvisar eventuella frågor om tjänsten till Rekryteringskonsult Anna Lindberg på anna.lindberg@performiq.se. Skicka in din ansökan redan idag då intervjuer sker löpande. Vänligen notera att vi ej tar emot ansökningar via e-post. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen.

Välkommen med din ansökan!

PerformIQ logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
10 oktober 2024 (42 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

PerformIQ är ett bemannings- och rekryteringsföretag som tror att de bästa jobbkandidaterna i Sverige har varit aktiva inom en idrott. Alla vi anlitar från receptionister till toppledare, har jobbat stenhårt för att nå ett sportsligt mål. Antingen på elitnivå eller på hobbybasis. Åratal av dedikation till en idrott gör något med en människa. Vi kallar det den tysta skolan.

Svett, slit och ändlösa timmar i träningshallen resulterar i kvaliteter våra uppdragsgivare tycker om. Som att komma i tid, vara motiverade varje morgon och ha en stark vilja att vinna.