Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Handläggare med fokus på att motverka arbetslivskriminalitet

Publiceringsdatum
09 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Vill du vara med och skapa en ekonomisk och socialt hållbar stad genom att granska och utreda stadens leverantörer? Vi erbjuder dig ett arbete där du får en unik möjlighet att vara med och bygga upp vår nya funktion gällande uppföljning av framför allt arbetsrättsliga villkor hos våra avtalade leverantörer.

Arbetsuppgifter

Hos oss på upphandlingsenheten på stadskontoret får du ett omväxlande och utvecklande arbete där du tillsammans med dina kollegor och andra myndigheter bidrar till ett tryggt Malmö. Malmö stad arbetar aktivt för att motverka oseriösa aktörer, arbetslivskriminalitet och andra oegentligheter i syfte att uppnå konkurrensfördelar. Tjänsterna (2 st) är placerade inom sektionen Hållbarhet och uppföljning på upphandlingsenheten.

Du kommer att vara med och bygga upp en ny funktion med fokus på att granska, kontrollera och följa upp så att avtalade leverantörer och underleverantörer följer arbetsrättsliga villkor, arbetsmiljölagstiftning samt övriga villkor med koppling till mänskliga rättigheter. Tjänsterna kommer främst att inrikta sig på utredningsarbete baserade på underlag från leverantörer och myndigheter, arbetsplatskontroller samt omvärldsbevakning. I arbetsuppgifterna ingår att agera tillsammans med andra myndigheter som t ex Skatteverket, Polismyndigheten och Arbetsmiljöverket. Ditt uppdrag innebär också ett tätt samarbete med olika verksamheter inom staden samt möten med leverantörer.

Du arbetar med stöd och vägledning i frågor rörande t ex utvecklandet av avtalsvillkor, framtagande av uteslutningsgrunder i upphandlingsarbetet samt incidenthantering. Tillsammans med dina kollegor arbetar du löpande med planering och utvärdering av uppföljningarna för att hela tiden förbättra arbetssätt och kunna visa på vikten av kontroll och uppföljning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen/utbildning (motsvarande 180 hp) inom juridik, ekonomi eller statsvetenskap. Du kan även ha högskoleexamen/utbildning med en annan inriktning, i kombination med arbetslivserfarenhet som arbetsgivare bedömer relevant för tjänsten.

Du har minst tre års erfarenhet av självständigt utrednings- och/eller granskningsarbete. Utrednings- och granskningserfarenheten ser vi gärna kommer från en offentlig organisation. Det är även meriterande om du har erfarenhet av granskningsarbete, arbetsrättsliga och/eller arbetsmiljöfrågor från bygg, städ och/eller transportområdet. Vi ser gärna att du har goda kunskaper inom det arbetsrättsliga området och dokumenterad kunskap om olika myndigheters ansvar och uppdrag.

Vem är du?

För att lyckas och trivas i ditt uppdrag behöver du vara strukturerad, driven och initiativrik. Du är trygg med att granska företag och organisationer och har förmågan att fatta svåra beslut och förmedla dessa på ett pedagogiskt sätt. Du har lätt för att samarbeta och ser samverkan mellan myndigheter som en självklarhet. Vi söker dig som har ett stort engagemang för ett tryggt Malmö. Du kan arbeta självständigt och tar stort ansvar för dina uppgifter. Du har en god analytisk förmåga vilket innebär att du kan prioritera relevant information i komplexa underlag och dra slutsatser. Du har en god kommunikativ förmåga, kan förklara ställningstagande på ett pedagogiskt sätt och kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i både i tal och skrift.

Om arbetsplatsen

Upphandlingsenheten, som är en enhet inom ekonomiavdelningen på stadskontoret, har ett övergripande ansvar att vägleda all upphandlingsverksamhet i Malmö stad och dess bolag. Enheten ansvarar för genomförandet av stadsövergripande ramavtal och uppföljning men arbetar även med förvaltningsspecifika upphandlingsärenden. Upphandlingsenheten består i dagsläget av totalt 35 personer varav de flesta är upphandlare med självständigt ansvar för specifika avtalsområden.

Stadskontoret riktar, utmanar och förstärker utvecklingskraften i organisationen, i staden och i regionen. Vi är kommunstyrelsens förvaltning och arbetar med ett helhetsperspektiv nära stadens ledning. Stadskontoret består av sju olika avdelningar och har sammanlagt ca 300 personer anställda. Våra avdelningar arbetar inom ett brett spektrum av områden och förvaltningen har många medarbetare med en hög specialistkompetens. 

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
18 augusti 2024 (36 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren