Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Utredningssekreterare till placering- och tillsynsenheten

Publiceringsdatum
Idag
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Arbetsuppgifter

Är du en nyfiken och strukturerad person som tycker om att arbeta utredande? Trivs du med en variation mellan självständigt arbete och att arbeta tillsammans med andra? Då kan du vara vår nästa kollega. Vi söker nu två utredningssekreterare till placering- och tillsynsenheten, den ena tjänsten är en tillsvidareanställning och den andra är ett vikariat på ett år. På vår enhet finns ett stort engagemang för barnen i Malmö - vill du bli en av oss?

Placering och tillsynsenheten på förskoleförvaltningen har ett brett och varierat uppdrag som inkluderar placering av barn i förskola och tillsyn av fristående förskolor och pedagogisk omsorg. 

Du som utredningssekreterare förväntas självständigt arbeta med kvalificerad handläggning av myndighetsärenden utifrån skollagen. Huvudsakligen kommer du att arbeta med tillståndsprövning och tillsyn av fristående förskolor och enskild pedagogisk omsorg. Arbetet innebär förberedande arbete, verksamhetsbesök, hålla i utredande intervjuer, föredra ärenden och skriva beslutsförslag. Inom enhetens tillsynsteam stöttar och lär vi av varandra och vi har ett nära samarbete med förvaltningsjurister och ekonomer kopplat till våra ärenden. 

I ditt uppdrag kommer också ingå att utreda andra typer av ärenden, till exempel att fatta beslut om tilläggsbelopp på delegation. Du förväntas i din roll kunna hantera flera ärenden och utredningar parallellt och göra prioriteringar kontinuerligt. Du förväntas även bidra till att utveckla processerna kopplat till uppdraget. 

Kvalifikationer

Du har en högskoleutbildning på minst kandidatnivå med exempelvis samhällsvetenskaplig eller juridisk inriktning.  

Vi söker dig som har erfarenhet av utredningsarbete inom offentlig verksamhet. Du har till exempel erfarenhet av arbete där du självständigt har genomfört utredningar, skrivit rapporter och tagit fram beslutsförslag. Det är meriterande om du arbetat med tillsyn i någon form sedan tidigare.

Du förväntas ha hög digital kompetens med ett lösningsfokuserat angreppssätt och du behöver ha akademisk nivå i svenska språket i tal och skrift. Arbetet kräver att du kan formulera dig på ett korrekt och tydligt sätt.

Vi ser att du behöver vara en person som trivs att arbeta både självständigt och i nära samarbete med andra. Arbetet innebär en del kontakt med externa aktörer och andra myndigheter vilket ställer krav på en god kommunikativ förmåga. För att lyckas i uppdraget som utredningssekreterare krävs det att du är lyhörd, ödmjuk samt har en förståelse för komplexiteten i uppdraget. 

Vi söker dig som är redo att på ett självständigt sätt driva dina ärenden. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt och tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Du är noggrann, prestigelös och strävar efter en hög kvalitet. Du har en god analytisk förmåga och trivs med ett arbete med varierande arbetsuppgifter samt har god förmåga att smidigt ställa om vid förändrade förutsättningar.

Om arbetsplatsen

Placering- och tillsynsenheten har två huvuduppdrag. Det ena är planering och handläggning av förskoleplatser i Malmö stad. Det andra huvuduppdraget är att bedriva tillsyn över de fristående huvudmän som bedriver förskola i Malmö stad. I staden finns ett 70-tal fristående förskoleenheter som förskoleförvaltningen på uppdrag av förskolenämnden utför tillsyn över. 

På enheten värdesätter vi samarbete, kunskapsutbyte och flexibilitet. Vi har stort utbyte av varandra och bidrar tillsammans till trivsel och positiv anda. Det pågår i nuläget en del förändringar på enheten kopplat till arbetssätt och inre organisation, ett pågående arbete du som medarbetare får vara delaktig i att forma framåt. 

Vår arbetsplats är centralt belägen i Malmö, nära Triangelns köpcentrum med goda pendlingsmöjligheter. 

Förskoleförvaltningen är en av Malmös största förvaltningar. Vi har ca 4700 medarbetare som varje dag möter cirka 17 000 barn och deras vårdnadshavare på någon av våra knappt 200 förskolor. Som medarbetare hos oss blir du del av en organisation där många spännande initiativ och idéer tar fart. När det gäller förskola vänds många blickar mot förskoleförvaltningen i Malmö stad. 

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2 (en tillsvidareanställning och ett vikariat på ett år)
Tillträde: enligt överenskommelse

Provanställning kan komma att tillämpas.

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
18 augusti 2024 (30 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren