Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Ekonom med inriktning hållbarhetsredovisning

Publiceringsdatum
22 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Är du redo att vara med och forma framtiden för Malmö stad?
Vi söker en engagerad ekonom som brinner för redovisning och vill ta sig an en spännande och dynamisk roll i vår stadskoncern.

I denna nyinrättade tjänst på avdelningen för bolag och kommunalförbund, belägen på stadskontoret, blir du en del av ett team som arbetar med Malmö stads utveckling. Avdelningen spelar en viktig roll som ägarstöd och ger stöd till både Malmö Stadshus ABs styrelse och kommunstyrelsen. Vårt uppdrag är att säkerställa effektiv ledning, styrning och uppföljning av stadens bolagskoncern och dess medlemskap i kommunalförbunden.

Vi har en strategisk, sammanhållande och samordnande roll där vi alltid strävar efter att ha en helhetssyn på stadens bolag och kommunalförbund.
Hos oss får du möjlighet att vara en nyckelspelare i ett team som ständigt arbetar för att förbättra och driva utvecklingen framåt för Malmö stad.

Arbetsuppgifter

Som ekonom med inriktning på hållbarhetsredovisning kommer du att spela en viktig roll för Malmö Stadshus AB och den löpande redovisningen. Ditt uppdrag innebär att du kontinuerligt stöttar bolagens löpande redovisning samt erbjuder stöd och vägledning till de ekonomiska avdelningarna i både dotterbolagen och kommunalförbunden. Du kommer vara en viktig person för att säkerställa kvalitet och effektivitet i redovisnings- och rapporteringsprocesser. Du ansvarar för arbetet med EUs nya krav på hållbarhetsrapportering, enligt CSRD-direktivet, och kommer även att utföra djupgående ekonomiska analyser och utredningar. 

I din roll kommer du att ge expertis inom skattefrågor, momsredovisning och deklarationer, och arbeta med konsolidering och koncernredovisning för Malmö Stadshus AB. Din medverkan i budget- och uppföljningsprocessen för bolagen och kommunalförbunden, samt ditt bidrag i årsbokslut och årsredovisning, kommer att vara viktigt för organisationens ekonomi.

Du kommer också att ta fram underlag för beslut och förbereda ärenden för styrelser på olika nivåer. En del av ditt arbete kommer att innebära att du hjälper till att utveckla koncernrapporteringsmodulen, vilket innebär att du ständigt letar efter sätt att förbättra och effektivisera rapporteringen.

Samarbete är en central del av arbetet. Tillsammans med dina kollegor kommer du att driva utveckling av ekonomiprocesserna inom stadens bolag och kommunalförbund, och bidra till en hållbar och framgångsrik framtid för Malmö Stadshus AB.

Kvalifikationer

För att lyckas i uppdraget ser vi att du har:

  • Akademisk examen inom ekonomi eller annan inriktning som bedöms av arbetsgivaren relevant för tjänsten
  • Flerårig arbetslivserfarenhet av självständigt boksluts- och kvalificerat redovisningsarbete
  • Gedigen erfarenhet av hållbarhetsredovisning
  • Mycket goda kunskaper i Excel

 Meriterande är: 

  • Arbete med redovisning inom en offentlig verksamhet
  • Arbete med redovisning inom bolag eller kommunalförbund
  • God kunskap om koncernredovisning och konsolidering
  • Utbildning med inriktning hållbarhetsredovisning
  • Kvalificerat redovisningsarbete inom offentlig verksamhet och/eller inom kommunala bolag och kommunalförbund

Vi söker dig som är strukturerad och skicklig på att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du sätter upp tydliga tidsramar och ser till att hålla dem. Du har en stark analytisk förmåga och är en problemlösare som trivs med att ta dig an komplexa frågor. Du kan bryta ner problem i sina beståndsdelar och hitta praktiska lösningar. Som självgående tar du ansvar för dina uppgifter och driver dem framåt med eget initiativ. Du har förmågan att arbeta självständigt och strukturera ditt arbete för att nå dina mål. Du talar tydligt och engagerat, både i små möten och inför större grupper. Du anpassar din kommunikation efter situationen och dina åhörare. Du bygger snabbt starka professionella nätverk och är aktiv i att vårda dessa relationer, vilket bidrar till ett positivt och samarbetsinriktat arbetsklimat.

Om arbetsplatsen

Malmö stads kommunkoncern omfattar nämnder, bolag och förbund. Stadens bolagsportfölj består av helägda bolag och delägda bolag. Dessutom är staden medlem i två kommunalförbund. Verksamheterna omsluter mycket stora ekonomiska, sociala och miljömässiga värden och tillför väsentliga nyttor för Malmöborna. Bolagen och förbunden verkar inom en rad olika verksamhetsområden såsom bostäder, bostadsförmedling, mobilitet, vatten och avlopp, återvinning, innovation, hamn, digital infrastruktur, försäkringsskydd samt räddningstjänst. Bolagen och förbunden är en betydande del av stadens verksamhet och är strukturbildande för hur Malmö och storstadsfunktionen utvecklas. De helägda bolagen samlas i Malmö Stadshus AB. Bolaget är ett holdingbolag utan anställda med stadsdirektören som VD. Styrelsen är en personunion med kommunstyrelsens arbetsutskott. De delägda bolagen och kommunalförbunden hanteras direkt under kommunstyrelsen.

Ledningsstaben stödjer stadsdirektören i arbetet att leda staden. Detta kan innebära uppgifter i att leda, samordna och koordinera speciella uppdrag. Ledningsstaben hanterar även – på stadsdirektörens uppdrag – särskilda ärenden och uppdrag för kommunstyrelsen.

Stadskontoret har, som kommunstyrelsens förvaltning, en samordnande roll i förhållande till övriga förvaltningar inom Malmö stad. Stadskontorets centrala uppgiftsområde är policy-, strategi-, och utvecklingsfrågor samt uppföljning/utvärdering.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Dina enkätsvar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta ovan nämnda kontaktpersoner.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
19 augusti 2024 (24 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren