Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Förändringsledare/Verksamhetsutvecklare digitalisering

Sista ansökningsdag
27 september 2024 (10 dagar kvar)
Publiceringsdatum
13 september 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Engageras och utmanas du av hur digitaliseringen påverkar människor och vårt samhälle? Motiveras du av att driva strategiska frågor och förändringsarbete inom digitaliseringsområdet? Som förändringsledare/Verksamhetsutvecklare arbetar du stadsövergripanade och är med och utvecklar arbetssätt och samarbeten i syfte att skapa förutsättningar för en digitalisering i framkant för Malmö stad.  

Arbetsuppgifter

Den kommungemensamma IT- och digitaliseringsavdelningen (ITD) skapar förutsättningar för effektiv och framgångsrik verksamhetsutveckling i staden. Avdelningens ansvar och uppdrag är att stötta stadens verksamheter, strategiskt och operativt, i utvecklings- och digitaliseringsfrågor. 

Tjänsten som förändringsledare fokuserar på stadsövergripande förändringsarbete med fokus på verksamhetsutveckling. Målsättningen är att stärka Malmö stads ambitioner och utveckling inom IT- och digitaliseringsområdet. 

Som förändringsledare/verksamhetsutvecklare kommer du att samverka och föra dialog med många olika intressenter såväl inom ITD som hela Malmö stad.  

Dina arbetsuppgifter omfattar följande:  

  • Arbeta med den kommungemensamma behovsprocessen och utvecklingsplanen för IT och digitalisering. 
  • Utvecklingsfrågor för den kommungemensamma IT- och digitaliseringsorganisationen innefattande, arbetssätt, organisering och kommunikation.
  • Framtagande av utredningar och underlag inom digitalisering och verksamhetsutveckling. 
  • Förändrings- och projektledning. 
Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskole-/universitetsexamen om minst 180 hp. Det är även meriterande om du har utbildningar inom förändrings- och projektledning. Du har erfarenhet av strategiarbete, exempelvis utredningar, framtagandet av planer och strategiska riktningar, i offentlig verksamhet inom IT, digitalisering och verksamhetsutveckling. Har du erfarenhet från kommunal verksamhet är det meriterande. Vidare har du erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete i stora och/eller komplexa organisationer.  Då en stor del av arbetet innebär att ta fram beslutsunderlag, sammanfattningar och presentationsmaterial förutsätter tjänsten mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska i tal och skrift.  

För att lyckas i rollen som förändringsledare/verksamhetsutvecklare söker vi dig som har en god förmåga att kunna skapa en helhetssyn av en verksamhet, dess uppdrag och behov, och sätta detta i ett sammanhang med digitaliseringens möjligheter och utmaningar.  

Vidare har du lätt för att bygga förtroende och relationer samt att kunna lyssna och läsa av människor och sammanhang.  Din kommunikativa förmåga bygger broar, skapar dialog och bidrar till inspiration i olika forum. 

Tjänsten förutsätter att du tar initiativ och har en förmåga att definiera uppdrag och aktiviteter utifrån givna förutsättningar i en föränderlig omvärld. Du har ett utforskande förhållningssätt och motiveras av att utveckla samarbeten, arbetssätt och kommunikationsvägar. För att nå framgång krävs ett utpräglat lagarbete där dina egna kompetenser kan samverka med andras för att åstadkomma förflyttningar och resultat.

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

På IT- och digitaliseringsavdelningen arbetar vi med allt från teknik till människor och beteende för att utveckla och leverera digitala lösningar. Vi samarbetar med förvaltningar i Malmö stad, och utgår från Malmöbornas och medarbetares behov. Tillsammans är vi cirka 130 kollegor som erbjuder smarta och funktionella lösningar inom IT och digitalisering.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Omgående enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö Stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta ovan nämnda kontaktpersoner.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
27 september 2024 (10 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren