Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

IT-arkivarie till Stadsarkivet

Sista ansökningsdag
24 september 2024 (12 dagar kvar)
Publiceringsdatum
10 september 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Arbetsuppgifter

På Malmö stadsarkiv arbetar vi med många olika arbetsuppgifter. Vi erbjuder dig en bred tjänst där du under merparten av din arbetstid arbetar med e-arkivfrågor. Därutöver handlägger du inkomna ärenden och förfrågningar där en del av dessa är sekretessreglerade. Du deltar även i tillsyns- och utvecklingsarbetet och bemannar publikt i våra läsesalar och biblioteksdelar. Vid behov medverkar du i upphandlingar relaterade till arbetsplatsen. Vi söker alltså dig som vill vara med och stötta Malmöborna och deras stadsförvaltningar, kommunala bolag och övriga samarbetspartners att arkivera digitalt samt i ärendehandläggningen. Konkret innefattar tjänsten exempelvis:

  • Leda och arbeta i inleveransprojekt till e-arkivet
  • Att tillsammans med kollegor leda det fortsatta utvecklandet av Malmö stads gemensamma e-arkiv
  • Ärendehandläggning av vanligt förekommande ärenden på stadsarkivet kommer också att utgöra en del av tjänsten
  • Att arbeta med tillsyn och informationsvärdering
  • Medverka i upphandlingsarbeten

Uppdraget innebär att tillsammans med kollegor på Malmö stadsarkiv säkerställa både det operativa och strategiska arbetet inom ansvarsområdet. Självständigt arbete kommer varvas med arbete i grupp.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Akademisk examen inom arkiv- och informationshantering
  • Erfarenhet av att arbeta inom offentlig förvaltning och god kännedom om just offentlig förvaltning
  • Flerårig erfarenhet som arkivarie eller IT-arkivarie i offentlig förvaltning
  • Flerårig erfarenhet av att jobba med digitala arkivleveranser
  • God förmåga att kunna uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Det är meriterande om du har:

  • Kännedom om olika programsviter inom elektronisk arkivering
  • Erfarenhet av projektledning
  • Systemvetenskaplig utbildning
  • Arbetat med upphandlingar
  • Databaskunskaper eller annan IT-relaterad utbildning
  • Språkkunskaper i ytterligare något av de stora språken i Malmö


För att ha goda förutsättningar att klara av och trivas i uppdraget ser vi att du behöver vara driven vilket innebär att du tar initiativ och levererar uppgifter i tid med gott resultat. Du är nyfiken och har ambitionen att ständigt kompetensutveckla dig själv och omvärldsbevaka området. Du tar stort ansvar för att ditt uppdrag uppnår resultatet och kan arbeta självständigt och i grupp. Du behöver även vara strukturerad, analytisk och kommunikativ.

Om arbetsplatsen

Malmö stadsarkiv tillhör kulturförvaltningen och är hela stadens arkiv. Här finns arkiv från stadens förvaltning och från statliga myndigheter med verksamhet i Malmö. Men också stora samlingar av privat-, släktförenings- och företagsarkiv. Dessutom ligger Dawit Isaak-biblioteket och barnbiblioteket Tidsmaskinen här.

Stadsarkivet förvarar en viktig del av vårt kulturarv och som besökare har du rätt att ta del av unika handlingar som speglar gångna tiders Malmö. Här förvaras handlingar från myndigheter och enskilda personer från medeltiden och framåt. Huvuduppgiften är att se till att det gemensamma kulturarvet bevaras och att det är tillgängligt för allmänheten.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform:tillsvidare
Omfattning: 100%
Antal tjänster:1
Tillträde: snarast möjligt

Rekryteringsprocess: I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval.

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
24 september 2024 (12 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren