Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Enhetschef till HR-avdelningen i Hälsa-, vård- och omsorgsförvaltningen

Publiceringsdatum
Idag
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

"Vi letar efter någon som verkligen kan förstå och sätta sig in i våra chefers vardag. En person som inser hur vi arbetar som HR idag påverkar framtiden för både våra chefer och hela organisationen."

- Olof Malmström, HR-Chef

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kan delas in i tre områden:

Ditt chef- och ledarskap: Som chef leder du ett team på 13 medarbetare som arbetar med olika HR-frågor. Du stödjer dem i deras dagliga arbetsuppgifter och utvecklar deras kompetenser. Dina medarbetare erbjuder konsultativt stöd till förvaltningens chefer, hanterar rehabiliteringsärenden, individuella ärenden, lönebildning, arbetstidsfrågor, samverkan och förhandlingar med fackliga organisationer. Vårt engagemang är avgörande för att stärka cheferna i deras arbete och förmåga att möta de utmaningar de ställs inför.

Ditt verksamhetsnära stöd: I din roll som enhetschef kommer du att vara viktig för ledningsgrupperna för två av våra avdelningar, Ordinärt boende och Hälsa och förebyggande, som tillsammans har över 3000 medarbetare. Du kommer att arbeta tätt ihop med avdelningscheferna, och tillsammans kommer ni att ansvara för och utveckla HR-arbetet inom respektive avdelning.

Ditt engagemang i det gemensamma HR-arbetet: I vår ledning blir du en del av teamet, tillsammans med HR-chef och dina enhetschefskollegor. Tillsammans diskuterar vi, delar idéer och strävar efter att tänka stort och öppet. Vi har två huvudsakliga ansvarsområden: att hantera nya processer, centrala beslut från staden, samt att internt samordna verksamheten. Vi ser till att förändringar och utvecklingsarbeten integreras smidigt och påverkar hela organisationen positivt.

Vi vill anpassa detaljerna i tjänsten utifrån dina unika expertkunskaper och kompetenser. Vårt mål är att tjänsten ska passa dig, vara hållbar och lyfta fram dina styrkor.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen krävs det att du har:

  • En relevant akademisk examen, minst 180 hp, inom exempelvis Personal- och arbetslivsprogrammet.
  • Gedigen erfarenhet, minst fem år, som HR-generalist
  • Minst tre års erfarenhet från att ha arbetat som chef.
  • Goda kommunikationsfärdigheter på svenska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av offentlig sektor eller erfarenhet av arbete i en stor komplex organisation. Det är även meriterande om du har tidigare erfarenhet som chef i en politiskt styrd organisation. Och vi ser det som extra meriterande om du har ett specialistområde inom HR där du har expertkunskaper.

Personliga egenskaper:
Som ledare skapar du de förutsättningar som behövs för att medarbetarna ska nå gemensamma mål. Du motiverar, samordnar och följer upp deras arbete för att främja engagemang och delaktighet.

Din personliga mognad visar sig i din trygghet och självinsikt. Du hanterar relationer med balans och skiljer mellan det personliga och professionella, anpassar ditt förhållningssätt efter situationen.

Du kommunicerar tydligt och säkerställer att alla förstår förväntningarna. Du har förmåga att beskriva komplexa förhållanden.

Du ser helheten och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din roll och agerar alltid med hela verksamhetens bästa i åtanke.

Om arbetsplatsen

På vår arbetsplats tror vi på att skapa en positiv och stöttande miljö där vi uppmuntrar varandra att växa och utvecklas. Vi sätter värde på både arbetsglädje och professionell utveckling.

Om du är redo för en utmaning och vill göra skillnad i en av samhällets viktigaste funktioner, så är detta rätt plats för dig att blomstra och växa i din karriär.
Vi uppmuntrar dig att ansöka om du är redo för ett arbetsliv med högt tempo och mycket hjärta.

Tillsammans kan vi göra skillnad!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Malmö stad har varit finskt förvaltningsområde sedan 2015. Det betyder att kommunen har en speciell skyldighet enligt minoritetslagen att informera om finska minoritetens rättigheter, erbjuda tjänster på deras modersmål och skydda och främja deras språk och kultur.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
02 september 2024 (14 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren