Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

HR-administratör

Publiceringsdatum
05 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Arbetsuppgifter

Nu söker vi en engagerad HR-administratör som vill vara med och bidra till ett meningsfullt, begripligt och hanterbart HR-arbete för förvaltningens chefer!

Som HR-administratör är du en viktig kugge i förvaltningens HR-arbete. Du arbetar med administration kopplat till samtliga HR-områden, exempelvis anställning, lön och lönebildning, arbetsmiljö, rehabilitering och kompetensförsörjning samt andra administrativa arbetsuppgifter såsom diarieföring och fakturahantering för avdelningen. Vidare har du kontakt med, leder och stöttar förvaltningens HR-rapportörer som finns i verksamheten.

På HR-avdelningen arbetar vi i team och du kommer att ha ett nära samarbete med dina kollegor som jobbar som HR-konsulter i det verksamhetsnära HR-uppdraget och rekryteringsarbetet. Vårt tillsammansarbete på hela HR- avdelningen leder till att vi skapar en röd tråd genom hela HR-arbetet och därigenom skapar vi bättre förutsättningar för chefer att utföra sitt uppdrag så effektivt och framgångsrikt som möjligt.

Kvalifikationer

Vårt uppdrag, beteende och kultur bygger på ledorden: samarbete, engagemang, kreativitet och respekt.

Med det menar vi att du som HR-administratör skapar tillit och förtroende tillsammans med dem du samarbetar med. Du arbetar tillsammans med chefer och kollegor för att skapa en kvalitativ verksamhet som bidrar till gemensamma mål som gör skillnad för malmöborna. Du utför ditt arbete med en hög grad av professionalitet genom att säkerställa att beslut bygger på välgrundad information. Du är nyskapande och utvecklar vårt arbete och bidrar till lärande på arbetsplatsen genom att lyssna på andra och dela med dig av kunskaper och erfarenheter till dina kollegor.

Du är strukturerad och metodisk i ditt arbete. Du är även självgående initiativtagande och du har ett lösningsfokuserat förhållningssätt. Tillsammans med kollegor och chef bidrar du till en hälsosam arbetsplats och ett hållbart arbetsliv.

Du ska ha:

  • Avslutad gymnasial utbildning.
  • Flera års aktuell erfarenhet av HR-administrativt arbete.
  • Goda kunskaper i Officepaket samt i HR-systemet Personec P.
  • Erfarenhet av att arbeta med HR/anställningssystem.
  • Goda kunskaper i svenska, i tal och skrift.

Det är meriterande om du har:

  • Eftergymnasial utbildning inom administration t ex personaladministration, HR.
  • Erfarenhet av att ha jobbat med utveckling/effektivisering/digitalisering av HR-administration.
  • Erfarenhet av administrativt arbete inom offentlig verksamhet och om du har erfarenhet av IT-system som Medvind, Platina, Ekot, Winlas och Agera.
Om arbetsplatsen

Vi är 25 kollegor som arbetar för att erbjuda ett kvalificerat HR-stöd till förvaltningens chefer. I vårt blickfång har vi framtidens arbetsplats och kompetensförsörjning är vår viktigaste fråga. Vi arbetar för att säkerställa ett hållbart arbetsliv och en trygg och säker arbetsplats.

HR-avdelningen har ett nära samarbete med förvaltningens chefer som vi levererar ett stärkande, proaktivt och verksamhetsnära stöd till.

Avdelningen består av enheten för verksamhetsnära HR-enheten, rekryteringsenheten och strategiska HR-enheten. Du kommer att vara en av tre HR-administratörer på avdelningen.

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Som medarbetare hos oss erbjuds du flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag och möjlighet till semesterväxling. Vi är en stor organisation med många spännande verksamheter och möjligheter till utveckling i din roll. Som medarbetare på arbetsmarknads- och socialförvaltningen har du ett meningsfullt och viktigt jobb.

Välkommen till oss för att bidra och göra stor skillnad för många malmöbor!

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: 100%
Antal tjänster: 1
Tillträde: Omgående eller enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Innan anställning erbjuds behöver du visa upp examensbevis från efterfrågad utbildning och id-handling: pass eller nationellt id-kort.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
19 augusti 2024 (4 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren