Hoppa till innehåll
Academic Work logotyp

Software Engineer till Axis Communications!

Publiceringsdatum
30 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Axis Communications växer och utökar nu sitt team för Production Systems Software & Framework, och letar efter sin nästa Software Engineer. I rollen får du inte bara utveckla och implementera avancerade mjukvarulösningar utan också vara en del av en miljö där IT och teknik smälter samman till innovativa lösningar. Gör dig redo att bli en del av Axis Communcations spännande tekniska resa - vi ser fram emot din ansökan!



Om tjänsten

Axis Communications är branschledande inom nätverksvideo och har samarbeten med partners över hela världen för att leverera kundanpassade lösningar. Med över 4 000 engagerade medarbetare i mer än 50 länder, strävar de efter att utveckla innovativa och högkvalitativa lösningar som uppfyller kundernas krav. Deras huvudkontor ligger i Lund med en miljö som genomsyras av prestigelöshet där alla medarbetare, oavsett roll, värdesätts högt och behandlas lika.

Production Systems Software & Framework utvecklar avancerade system för att integrera, testa och samla in produktionsdata för Axis produkter. Dessa system spelar en central roll i Axis Communications produktutveckling, där en stor del av deras produkter tillverkas med hjälp av dessa system och maskiner. Teamet arbetar med mjukvara som styr maskiner, hanterar data och integrerar olika delar av produktionsprocessen för att övervaka tillverkningen i fabriker samt visualisera produktionsdata.
Fabrikerna i Thailand, Polen och Mexiko står öppna för dig att besöka i kombination av exempelvis nya lanseringar.

Om rollen

Som Software Engineer kommer du att vara en viktig del av ett team, på fem personer, som arbetar helhetsorienterat med lösningar mot deras produktionsmaskiner. Du kommer att vara direkt involverad i mjukvaruutvecklingen för deras maskiner och vara med och bygga upp kompletta system från olika mjukvarudelar. Genom att ta ägarskap över ditt arbete och samarbeta nära dina kollegor delar du ansvaret för att säkerställa att Axis projekt går med rätt hastighet och möter alla mjukvarurelaterade krav.

Din roll ger dig också möjlighet att påverka avdelningens strategiska riktning och din egen professionella utveckling. Du kommer att vara delaktig i tekniska beslut, bidra med nya idéer och funktioner samt påverka arbetsmetoder genom hela mjukvaruutvecklingscykeln för deras system och maskiner.
Det innefattar allt från initial konceptualisering och design till implementering av nya teknologier, mjukvaruutveckling för maskiner, och distribution av både hårdvara och mjukvara till deras fabriker runt om i världen. Dessutom kommer du att vara ansvarig för underhåll och förbättringar av befintliga system samt delta i kodgranskningar för att främja lärande och kunskapsdelning inom teamet.

Du erbjuds

  • En varierande roll där du både är delaktig i spännande projekt och bidrar till att utveckla verksamhetens tekniska del.
  • En prestigelös miljö där idéer, kreativitet och innovativt tänkande uppmuntras och implementeras
  • En trygg anställning med bra anställningsförmåner så som flexibla arbetstider, företagsbonus, försäkringar, daglig frukost, flyttstöd vid behov, egen Axis-cykel med mera.


Kvalifikationer
  • Har en avslutad eftergymnasial utbildning inom relevant område, så som datateknik, fysik, matematik, elektroteknik eller motsvarande.
  • Har arbetslivserfarenhet av objektorienterad programmering.
  • Stort tekniskt intresse och öppen för att lära dig nya tekniker
  • Talar och skriver obehindrat i engelska.

Meriterande

  • Erfarenhet inom produktion eller imaging är meriterande då det är en central del för rollen

Du kommer att huvudsakligen arbeta med C#, .NET, TestStand och SQL, men också använda Python och ibland C++. Detta sker i både Windows- och Linux-miljöer och behöver känna dig bekväm med detta eller nyfiken på att lära dig!

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:

  • Ansvarstagande
  • Samarbetsinriktad
  • Målmedveten
  • Problemlösande
Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och kommer plocka ner annonsen när tillräckligt många kandidater har nått slutskedet i rekryteringsprocessen. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Academic Work logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
28 september 2024 (59 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se