Hoppa till innehåll
Välinge Innovation logotyp

Automationsingenjör - med intresse för Projektledning

Publiceringsdatum
08 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Är du teknikintresserad och vill leda projekt inom maskinutveckling? Hos oss får du chansen att arbeta med den senaste tekniken och utveckla unika maskinlösningar för våra teknologier och kunder. Detta är rollen för dig som brinner för att arbeta med mjukvara i maskiner och har ett stort intresse för automation.

Nu söker vi en Automationsingenjör med projektledarambitioner som har ett starkt teknikintresse och god samarbetsförmåga!

Lokalisering: På vårt huvudkontor i Viken


I rollen som Automationsingenjör... 

är du en del av Maskingruppen som har det viktiga uppdraget att förse våra kunder och licenstagare med anpassade maskiner för att kunna producera golv eller möbler med våra tekniska lösningar.

Ditt uppdrag är att ansvara för mjukvaruutveckling och projektledning inom maskinutveckling.

Du kan exempelvis se framemot att:
  • Uppdatera och underhålla befintliga maskiners mjukvara

  • Projektleda prototyper och testriggar och utifrån resultat utveckla mjukvara för nya maskiner

  • Arbeta med elkonstruktion och revision på befintliga och nya enheter

  • Hålla koll på trender inom automation och kommunikation för framtida innovationer

  • Deltaga/ vara drivande vid CE-märkning

Välinge har samarbete med flera externa maskinbyggare för att producera, utveckla och underhålla maskiner, där våra samarbetspartners finns främst i Sverige, Europa och Kina. En annan viktig del är att anpassa maskiner efter kundernas behov samt att införa nya teknologier, vilket ofta kräver utveckling och testning av nya lösningar.

Rollen kan anpassas beroende på din erfarenhet. Som junior kommer du att fokusera mer på praktisk automation och programmering. Är du mer senior kan du snabbt ta en större roll inom projektledning och strategiskt arbete. Vi formar din roll efter din kompetens och erfarenhet.

Resor ingår i tjänsten, allt från enskild dag till en dryg vecka. Antal dagar per år varierar stort och beror på vilken fas projekten är i, uppskattning 10-20 dagar/år.

Du är en teknikintresserad lagspelare... 

och för att lyckas i rollen krävs att du har ett eget driv och kan engagera kollegor, kunder och leverantörer. Som person är du lösningsfokuserad, där förändring och genomförande är något du motiveras av. Självklart älskar du ordning och reda och ditt teknikintresse och engagemang ger extra kraft till vår redan starka motor! Eftersom varje maskinlösning är unik och kundanpassad innebär detta tekniska utmaningar i varje projekt. Mot bakgrund av detta ser vi det som en fördel att du tidigare arbetat inom industri med hög automationsnivå.

För att söka rollen behöver du ha... 

  • Eftergymnasial utbildning från universitet eller yrkeshögskola med inriktning automation, mekatronik, data eller likvärdigt  

  • Erfarenhet av PLC-programmering

  • Grundläggande kunskaper i el-CAD

  • Mycket goda kunskaper i engelska, i tal och skrift samt goda svenskakunskaper

  • B-körkort 

Vi ser gärna att du har 2-5 års arbetslivserfarenhet, men välkomnar även nyutexaminerade inom automation. Erfarenhet av maskinutveckling och kunskap inom AI är meriterande. Det är också ett stort plus om du tidigare har arbetat med programvaror från Siemens eller Beckhoff.

Välinge Innovation är ett världsledande... 

teknikutvecklingsföretag inom golv- och möbelbranschen. 1993 utvecklade företaget världens första mekaniska låssystem för bland annat laminat- och trägolv. Mekaniska låssystem möjliggör limfri läggning och har under det senaste året tagit en betydande del av världsmarknaden. Välinge har idag en omfattande patentportfölj avseende olika golvsystem och mer än 250 licenstagare, däribland flertalet av världens ledande internationella golvföretag och har på senare år även breddat verksamheten till bland annat möbelbranschen. Vidare har företaget investerat i storskalig egen golvproduktion i Viken och i Kroatien baserat på den patenterade Woodura® -tekniken.

Huvudkontoret finns i Viken utanför Helsingborg, och med dotterbolag i USA, Kina, Kroatien och England. Läs gärna mer om oss på: www.valinge.se 

Skicka din ansökan redan idag... 

och du är varmt välkommen att ladda upp ditt CV eller klipp in din LinkedIn-URL. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Observera att återkoppling kan komma att ta längre tid på grund av semestertider.

I den här rekryteringen samarbetar Välinge Innovation med Roi Rekrytering. Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Linnea Neldemo på linnea.neldemo@roirekrytering.se.

Anställning hos: Välinge Innovation 

Omfattning: Heltid 

Start: Enligt överenskommelse  

Välinge Innovation logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
30 augusti 2024 (40 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren