Hoppa till innehåll
Friday logotyp

Talangprogram hos Saab Aeronautics i Linköping!

Publiceringsdatum
23 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Tar du examen till sommaren och vill bli en del av ett väletablerat bolag som ständigt strävar efter att ligga i framkant för vad som är tekniskt möjligt? Vi söker dig som vill raketstarta din karriär och ta del av ett talangprogram som tillåter dig att växa både tekniskt och personligt hos ett av Sveriges mest högteknologiska företag. Välkommen in med din ansökan!

OM TALANGPROGRAMMET:
Friday och Saab Aeronautics i Linköping har tillsammans designat ett talangprogram för ingenjörer i början av sin karriär, som säkerställer din utveckling inom ditt valda teknikområde. Hos en världsledande aktör inom försvars- och flygteknik erbjuder vi ett spännande talangprogram som är skräddarsytt för att ge dig de nödvändiga verktygen och erfarenheterna för att ta din karriär till nya höjder.

Under dessa 12 månader får du möjligheten att fördjupa dig i den yrkesroll som passar just dig och dina intressen. Parallellt får du ta del av utbildningsprogrammet som syftar till att stärka dina kunskaper och kompetenser inom exempelvis självledarskap, presentationsteknik, förändringsledning och komplex problemlösning. Alla utbildningstillfällen är lärarledda av erkända experter inom området, och självklart sker det på arbetstid! Genom talangprogrammet får du även möjligheten att knyta kontakt och bygga värdefulla relationer med andra talanger och erfarna ingenjörer på olika delar av Saab.

Inom talangprogrammet finns det ett brett urval av roller på olika delar av Aeronautics, alla med samma syfte - att du ska få den bästa möjliga starten i arbetslivet. Nedan följer de kompetenser som eftersöks i programmet:
 • Mjukvaruutveckling
 • AI/ML
 • Interaktionsdesign
 • Mekanikkonstruktion
 • Elkonstruktion
 • Projektledning
VI SÖKER DIG SOM:
 • Tar examen under våren 2024 från en relevant kandidat- eller civilingenjörsutbildning, såsom datateknik, mjukvaruteknik, maskinteknik, flygteknik, teknisk fysik, elektroteknik, industriell ekonomi eller liknande.
 • Har ett genuint intresse för teknik och ständigt letar efter möjligheter att utvecklas inom området.
 • Besitter obehindrade kunskaper i svenska och engelska, då båda språken används i det dagliga arbetet.
Det är meriterande om du:
 • Har arbetslivserfarenhet från någon av de roller som talangprogrammet innefattar, exempelvis från deltids- eller sommarjobb.
 • Har hobbyprojekt eller skolengagemang vid sidan av studierna.
Vidare kommer det läggas stor vikt vid personlig lämplighet. För att du skall passa in och trivas i rollen och talangprogrammet ser vi att du är en motiverad, driven och nyfiken person som vill komma ut i arbetslivet och göra skillnad. I alla roller i programmet kommer du arbeta i team där man samarbetar med teammedlemmar och andra avdelningar, så du behöver vara trygg i att söka kontakt med andra och driva dina egna frågor.

OM SAAB:
Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land-, och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av deras intäkter går till forskning och utveckling. De ser mångfald som en tillgång och du som medarbetare får möjlighet till att ta stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter.

OM ANSTÄLLNINGEN:
Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du till en början kommer vara anställd av Friday. Avsikten är att du efter talangprogrammets slut blir tillsvidareanställd hos Saab.

Denna befattning kräver att du genomgår och blir godkänd vid var tids gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där vår kund har krav på säkerhetsklassplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

ÖVRIG INFO:
 • Omfattning: Heltid
 • Start: Augusti
 • Placering: Linköping, Tannefors
 • Rekryteringsansvarig: Pontus Somi, pontus@friday.se
 • Lön: Marknadsmässig månadslön
Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY:
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framför allt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik.

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday - everyday”, hur låter det?
Friday logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
31 maj 2024 (6 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. Friday - everyday, hur låter det?