Hoppa till innehåll
Friday logotyp

Nyexaminerad Konstruktör till Saab Dynamics!

Publiceringsdatum
25 mars 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Vill du bli en del av ett väletablerat bolag som ständigt strävar efter att ligga i framkant för vad som är tekniskt möjligt? Denna roll är perfekt för dig som tar examen till sommaren och vill raketstarta karriären då du kommer till en organisation som arbetar med högteknologiska produkter och där du kan lära av seniora kollegor. Välkommen in med din ansökan!

OM TJÄNSTEN:
Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land-, och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av deras intäkter går till forskning och utveckling. De ser mångfald som en tillgång och du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter.

Till Saab söker vi en mekanikkonstruktör, där du blir en del av en öppen och utvecklande miljö. Du kommer tillhöra ett team på 25 erfarna konstruktörer där du som nyexaminerad kommer få den stöttning och utbildning du behöver för att komma in i rollen och teamet på ett bra sätt.

Din roll blir bred och du kommer jobba med konstruktion av missilsystem från ax till limpa. Utöver att arbeta med konstruktion i Catia V6 kommer du även göra materialval utifrån produktspecifikation och ha tät dialog med avdelningar som elektronik, inköp och produktion. Vid intresse finns det också möjlighet att specialisera sig mot kablagekonstruktion eller elektronikkonstruktion om du har kunskaper kring elektronik.

I rollen behöver du vara kommunikativ och drivas av stort ansvar och frihet samt att hitta lösningar på tekniska utmaningar. Utöver det behöver du ha ett högt kvalitetstänk, då ditt arbete kopplas till produkternas kvalitet och prestanda.

VI SÖKER DIG SOM:
  • Har en högskole- eller civilingenjörsexamen inom maskinteknik, mekanik eller produktutveckling
  • Har goda kunskaper i CAD-mjukvara
  • Talar och skriver flytande svenska samt engelska, då båda språken används i det dagliga arbetet.
Om du har tidigare arbetslivserfarenhet från liknande uppgifter ser vi det som meriterande.

Vidare kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet. För att du skall passa in och trivas i rollen ser vi att du är självgående och kan ta stort ansvar för ditt arbete samtidigt som du gärna arbetar i ett nära samarbete med dina kollegor. Vi tror att du besitter goda kommunikationsfärdigheter och ett stort intresse för konstruktion, där du ständigt vill lära dig nytt och utvecklas.

OM ANSTÄLLNINGEN:
Denna befattning kräver att du genomgår och blir godkänd vid var tids gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där vår kund har krav på säkerhetsklassplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du till en början kommer vara anställd av Friday. Avsikten därefter är att du efter 6-12 månader blir tillsvidareanställd hos Saab.

ÖVRIG INFO:
  • Omfattning: Heltid
  • Start: Efter examen i juni eller augusti
  • Placering: Linköping, Tannefors
  • Rekryteringsansvarig: Pontus Somi, pontus@friday.se
  • Lön: Marknadsmässig månadslön
Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY:
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framför allt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik.

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday - everyday”, hur låter det?
Friday logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
12 maj 2024 (15 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. Friday - everyday, hur låter det?