Hoppa till innehåll
Friday logotyp

Nyexaminerad Underhållsingenjör till Saab Aeronautics!

Publiceringsdatum
23 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Vill du bli en del av ett väletablerat bolag som ständigt strävar efter att ligga i framkant för vad som är tekniskt möjligt? Denna roll är perfekt för dig som tar examen till sommaren och vill raketstarta karriären då du kommer till en organisation som arbetar med högteknologiska produkter och där du kan lära av seniora kollegor. Välkommen in med din ansökan!

OM TJÄNSTEN:
Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land-, och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av deras intäkter går till forskning och utveckling. De ser mångfald som en tillgång och du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter.

Vi söker nu efter en Underhållsingenjör som vill arbeta med underhållstekniska frågor inom mekanik, hydraulik, elektromekanik och säkerhetsmateriel. Du kommer tillhöra sektionen Engineering som ansvarar för att tillhandahålla tekniska tjänster för underhåll till både militära och civila flygsystem.

Arbetsuppgifterna består av teknisk konsultverksamhet till interna och externa kunder, och innefattar bland annat:
 • Tekniska utredningar
 • Analys av drift och underhåll
 • Certifiering av underhållen materiel
 • Framtagning av modifieringsförslag och underhållsinstruktioner
 • Utveckling och framtagning av provnings- och underhållsutrustning
 • Arbete i både kortare och längre specialprojekt
 • Bedriva underhållsteknisk utbildning
I arbetsuppgifterna ingår också att tillhandahålla internt tekniskt stöd till underhållsverkstaden samt tekniskt stöd till marknadsstaben, till exempel i samband med framtagning av offerter och kalkyler.

Arbetet bedrivs både teambaserat och självständigt och erbjuder stora möjligheter till variation och utveckling, både teoretiskt och praktiskt, inom ett mycket brett verksamhetsområde. Det finns stora möjligheter till utveckling, både inom sektionen och på Saab i övrigt, och vid intresse får du möjlighet att resa i tjänsten, och eventuellt även möjlighet till utlandstjänstgöring.

VI SÖKER DIG SOM:
 • Har en för tjänsten relevant yrkeshögskole- eller högskoleingenjörsexamen inom maskinteknik, underhållsteknik eller service alternativt arbetslivserfarenhet från området
 • Har ett tekniskt intresse och generell teknisk kompetens
 • Har obehindrade kunskaper i svenska och engelska, då båda språken används i det dagliga arbetet
Om du har arbetslivserfarenhet från underhåll eller teknisk dokumentation inom flygteknik är det starkt meriterande.

Det kommer läggas stor vikt vid personlig lämplighet. För att du skall passa in och trivas i rollen ser vi att du har ett stort tekniskt intresse och gillar att driva ditt arbete framåt. Då du kommer arbeta med flera kontaktytor inom olika områden behöver du kunna ta för dig, svara på tekniska frågor samt fatta beslut.

OM ANSTÄLLNINGEN:
Denna befattning kräver att du genomgår och blir godkänd vid var tids gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där vår kund har krav på säkerhetsklassplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du till en början kommer vara anställd av Friday. Avsikten därefter är att du efter 6-12 månader blir tillsvidareanställd hos Saab.

ÖVRIG INFO:
 • Omfattning: Heltid
 • Start: Efter examen i juni eller augusti
 • Placering: Linköping, Malmslätt
 • Rekryteringsansvarig: Pontus Somi, pontus@friday.se
 • Lön: Marknadsmässig månadslön
Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY:
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framför allt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik.

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday - everyday”, hur låter det?
Friday logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
30 juni 2024 (9 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. Friday - everyday, hur låter det?