Hoppa till innehåll
Friday logotyp

Systemsäkerhetsingenjör till Saab i Linköping!

Publiceringsdatum
03 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Är du en systemingenjör med extra intresse för systemsäkerhet? Hos Saab i Linköping får du jobba i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla deras världsledande produkter, system och lösningar till kunder globalt. Välkommen in med din ansökan redan idag - vi tillämpar löpande urval!

Om tjänsten:
Friday söker nu en Systemsäkerhetsingenjör till Saab i Linköping. Saab är tekniskt ledande inom sina olika affärsområden flyg-, land-, och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. På Dynamics i Linköping delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det är missilsystem, undervattensteknik, kamouflagelösningar, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du som medarbetare en del av deras mission.

På sektionen System Safety ligger fokus på att säkra tillförlitligheten av systemdesign för att varken människa eller ekonomi ska komma till skada vid användning. Det huvudsakliga fokuset riktas mot vapensystem och undervattensfarkoster, men där även robotsystem ingår. Här följs en grundlig metodik som är avgörande för att arbetet ska bedrivas med kvalitet, vilket ställer krav på dig som en systematisk och noggrann person som också tar stort ansvar för det dagliga arbetet.

Arbetsuppgifter:
I rollen som Junior Systemsäkerhetsingenjör kommer du spela en avgörande roll i säkerhetsbevisningen för att de tekniska systemen ska godkännas inför användning. Ditt huvudsakliga ansvar innefattar att förstå standarder och lagkrav för att därigenom säkerställa att produkterna som levereras lever upp till dessa. Du erbjuds en varierande roll där du identifierar, analyserar och minimerar systemens risker för att arbeta förebyggande mot skada på person, egendom och yttre miljö. Dina kontaktytor sträcker sig från mekanik- och elektronikområdet till produktion och inköp, såväl som andra angränsande avdelningar. Detta innebär att du förväntas riskbedömma situationer på olika håll, samt att du med tydlighet kan översätta och föra fram de åtgärder som behövs. Med en stor teknisk förståelse kommer du därigenom få chansen att inte bara utveckla din egen, utan också dina kollegors förmåga att leverera med hög precision och kvalitet.

Vi söker dig som:
  • Har en civil/kandidatutbildning inom system och säkerhet alt. likvärdigt område.
  • Innehar ett brinnande intresse samt förståelse för teknik och tekniska processer.
  • Besitter ett extra intresse och kunskaper inom säkerhet, gärna inom system.
  • Talar obehindrat svenska och engelska då detta används i det dagliga arbetet.
Det är inte ett krav, men meriterande om du:
  • Har tidigare erfarenhet från en liknande befattning.
Därutöver kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet och vi tror att du som söker är noggrann och analyserande. Genom att din roll förväntas säkerställa att arbetet genomförs enligt krav och standarder tror vi att du är en person som ser riskbedömning som en naturlig del i ditt dagliga arbete. Trots det är du en person som ser möjligheter snarare än problem, och du kan med tydlighet kommunicera ut vilka åtgärder som behöver genomföras vid behov. Detta innebär att du inte är rädd för att säga ifrån, samtidigt som du är en medspelare som trivs i samarbetet med andra.

Om kundföretaget:
Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land-, och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av deras intäkter går till forskning och utveckling. Kunden ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Företaget respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet

Om anställningen:
Denna befattning kräver att du genomgår och blir godkänd, vid var tids gällande, bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där vår kund har krav på säkerhetsklassplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday. Ambitionen från Kunden och vår sida är att du blir direktanställd hos kunden efter 12 månader.

Övrig info:
  • Omfattning: Heltid
  • Start: Omgående
  • Placering: Linköping
  • Rekryteringsansvarig: Tuva Sandberg
  • Lön: Marknadsmässig månadslön
Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

Om Friday:
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag.

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik.

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday - everyday”, hur låter det?
Friday logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
02 juni 2024 (8 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. Friday - everyday, hur låter det?