Hoppa till innehåll
Friday logotyp

Systemingenjör till Saab Regional Aircraft i Linköping!

Publiceringsdatum
26 januari 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Har du en civilingenjörsutbildning inom exempelvis elektronik eller mekanik och har ett extra intresse för att jobba hårdvarunära? Vi söker för Saab i Linköpings räkning en Systemingenjör som kommer att jobba med elsystem inom flygplan. Välkommen in med din ansökan redan idag - vi tillämpar löpande urval!

OM TJÄNSTEN:
Friday söker för Saabs räkning en Systemingenjör. Saab är ett tekniskt ledande bolag inom flera affärsområden. Det aktuella affärsområdet Regional Aircraft är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. De säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av produkter. I rollen som Systemingenjör kommer du att arbeta brett med elsystemet inom hela flygplanet.

Du kommer bland annat att få arbeta med:
 • Elsystem inom flygplanet.
 • Navigation.
 • Autopilot & styrsystem.
 • Kommunikationssystem.
 • Systemsäkerhet.
 • självskydd och telekrig (AEW)
 • radar, elektro-optik (AEW)
VI SÖKER DIG SOM:
 • Besitter en civilingenjörsutbildning inom elektronik, mekanik eller liknande.
 • Har ett genuint intresse för teknik.
Det är inte ett krav, men meriterande om du:
 • Har tidigare erfarenhet av systemutveckling, teknisk ledning eller liknande.
 • Har tidigare erfarenhet från en liknande roll.
Vidare kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet och för att passa in och trivas i rollen tror vi att du som söker är teknikintresserad och driven. Denna befattning kräver att du genomgår och blir godkänd, vid var tids gällande, bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där vår kund har krav på säkerhetsklassplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

OM KUNDFÖRETAGET:
SAAB är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land- och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. De är runt 19 000 medarbetare och har verksamhet på alla kontinenter. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av deras intäkter går till forskning och utveckling. Kunden ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Företag respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.

OM ANSTÄLLNINGEN:
Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday. Ambitionen från Saab och vår sida är att du efter 6-12 månader blir direktanställd hos dem.

ÖVRIG INFO:
 • Omfattning: Heltid.
 • Start: Omgående med hänsyn till eventuell uppsägningstid.
 • Placering: Linköping.
 • Rekryteringsansvarig: Elin Samuelsson.
 • Lön: Fast månadslön.
Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY:
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik.

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday - everyday”, hur låter det?

Liknande Jobb

Friday logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
17 mars 2024 (23 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. Friday - everyday, hur låter det?