Hoppa till innehåll
Friday logotyp

Nyexaminerad Elkonstruktör till Saab Aeronautics!

Publiceringsdatum
23 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Vill du bli en del av ett väletablerat bolag som ständigt strävar efter att ligga i framkant för vad som är tekniskt möjligt? Denna roll är perfekt för dig som tar examen till sommaren och vill raketstarta karriären då du kommer till en organisation som arbetar med högteknologiska produkter och där du kan lära av seniora kollegor. Välkommen in med din ansökan!

OM TJÄNSTEN:
Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land-, och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av deras intäkter går till forskning och utveckling. De ser mångfald som en tillgång och du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter.

Just nu söker vi för Saabs räkning efter en elkonstruktör inriktad på elschema till avdelningen Special Mission Regional Aircraft som utvecklar och underhåller Airborne Early Warning Systems (AEW) samt underhåller Saabs civila flygplan. Teamet som du kommer tillhöra, Systeminstallation, ansvarar för att integrera och installera de olika system och modifikationer som uppkommer i verksamheten.

Som elkonstruktör med inriktning mot elschema har du en nyckelroll i att designa och utveckla elektroniska kopplingar för flygplanssystemen i verktyg som Capital Logic och Catia V5. Dina huvudsakliga ansvarsområden innefattar design och integration av elektriska komponenter och system i Special Mission-flygplanen.

Dina arbetsuppgifter innefattar bland annat att:
 • Utforma och skapa detaljerade scheman och ritningar för elektroniska system
 • Integrera elektroniska komponenter för att säkerställa optimal funktionalitet och kompatibilitet med övriga system
 • Arbeta enligt flygindustrins regler och standarder för att säkerställa fullständig överensstämmelse och säkerhet
Vidare ges du möjligheten att bredda dig i din roll samt ta nya ansvarsområden över tid. Möjligheter finns även för dig med intresse för ledarskap att utvecklas mot en projekt- eller teknikledarroll.

Här blir du erbjuden möjligheten att utveckla ett av världens mest avancerade flygplanssystem där du är i kontakt med spetsteknik som en del av vardagen. Motiveras du av att ha närhet till produktion där du får se det du skapar på nära håll och få vara involverad hela vägen genom processen från koncept till färdig produkt? Välkommen till Saab Special Mission and Regional Aircraft!

Vi söker dig som:
 • Har en yrkeshögskole- eller högskoleingenjörsexamen inom elektronikdesign, automation, elektroteknik eller liknande
 • Har ett stort tekniskt intresse, gärna kopplat till flygplan och flygteknik
 • Har erfarenhet av CAD-verktyg
 • Har obehindrade kunskaper i svenska och engelska, då båda språken används i det dagliga arbetet
Vi ser det som meriterande om du:
 • Har arbetslivserfarenhet från elkonstruktion och/eller flygbranschen
Vidare kommer det läggas stor vikt att läggas vid personlig lämplighet. Vi söker dig som har ett stort teknikintresse och för att lyckas i rollen krävs det att du är noggrann då du kommer arbeta med avancerade tekniksystem. Vi ser också att du som person är nyfiken och flexibel, där du trivs att arbeta i en dynamisk miljö. Då rollen också kan innebära både kontakt med interna och externa parter, behöver du trivas i olika sociala sammanhang, vara driven samt kunna arbeta självständigt.

OM ANSTÄLLNINGEN:
Denna befattning kräver att du genomgår och blir godkänd vid var tids gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där vår kund har krav på säkerhetsklassplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du till en början kommer vara anställd av Friday. Avsikten därefter är att du efter 6-12 månader blir tillsvidareanställd hos Saab.

ÖVRIG INFO:
 • Omfattning: Heltid
 • Start: Efter examen i juni eller augusti
 • Placering: Linköping, Tannefors
 • Rekryteringsansvarig: Tuva Sandberg - Tuva.sandberg@friday.se
 • Lön: Marknadsmässig månadslön
Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY:
Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framför allt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik.

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday - everyday”, hur låter det?
Friday logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
18 augusti 2024 (34 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter. Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan - varje dag! Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. Friday - everyday, hur låter det?