Hoppa till innehåll
Ahlstrom Sweden AB logotyp

Processingenjör till Jönköping

Publiceringsdatum
01 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Kontaktperson
Rickard Martin
Telefon
Ansök nu
Vi bjuder in dig på vår resa för att rena och skydda, med varje fiber, för en hållbar värld. Vi strävar efter att attrahera, behålla och ge energi till passionerade människor, där du, genom att investera i din professionella utveckling kan få personlig tillväxt med oss. Stämmer dina värderingar överens med våra? Ansvarstagande, Ständigt Utvecklande, Ett lag, Omtanke och en rättvis och inkluderande arbetsmiljö för alla.

Vi strävar efter att uppfylla de högsta standarderna genom att skydda vår personal, miljön och skapa en långvarig, positiv inverkan på de samhällen där vi verkar.

Om tjänsten
Du kommer främst att arbeta med processutveckling och optimering av process-, energi- och miljöfrågor. Som processingenjör är du delaktig i framtagande och uppföljning av långsiktiga utvecklingsplaner för förbättringar och arbetar med kvalitetsuppföljning och miljöfrågor. I den här rollen får du möjlighet att leda och utveckla bruket.

Arbetsuppgifter
 • Utföra processundersökningar, initiera och genomföra testkörningar och förbereda framtida investeringar.
 • Initiera förbättringsarbete och utveckla produktionsprocessen vad gäller arbetssätt och metoder.
 • Upprätta och driva handlingsplaner för process-, drift- och miljöstörningar.
 • Initiera, delta och leda projekt för produktionsutveckling.
 • Delta i att dokumentera och uppdatera institutionens instruktioner och rutiner.
Tjänsten passar dig som trivs i en omväxlande roll där du får arbeta både strategiskt och operativt.

Erfarenhet och egenskaper du har med dig
Som person är du positiv, ansvarstagande och mycket självgående. Du är målinriktad och med intentionen att ditt arbete ska präglas av effektivitet, ständig utveckling och arbetsglädje.

I din verksamhet ska vardagen fungera utan detaljstyrning och ditt fokus ska kunna riktas framåt, du är en nytänkare som söker idéer och lösningar. Din kommunikation är rak och ärlig, även i svåra situationer, och du behandlar dina kollegor rättvist och med respekt.

Dessutom ser vi att du har:
 • Högskoleutbildning eller motsvarande utbildning/erfarenhet.
 • Erfarenhet från processindustrin.
 • Erfarenhet av projektledning och att driva förändringsarbete.
 • Goda kunskaper om maskiner, processer och kvalitetskrav.
 • Mycket god förmåga att arbeta i team och kommunicera.
 • Goda kunskaper i engelska i tal och skrift.
För mer information ring gärna Rickard Martin, Produktionschef Mob. 0761-48 37 36 eller skicka ett email rickard.martin@ahlstrom.com

Skicka din ansökan via länken senast 5 maj. Ansökan kan du skriva på svenska eller engelska.
Ahlstrom Sweden AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
22 juni 2024 (28 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Ahlstrom i korthet
Ahlstrom är världsledande i att kombinera fiber till hållbara specialmaterial. Vårt mål är att rena och skydda, med varje fiber, för en hållbar värld. Vår vision är att vara företaget som väljs för sina hållbara specialmaterial av alla våra intressenter. Vi betjänar fem växande och distinkta slutmarknader, som utgör grunden för våra fem divisioner: Filtration (filtrering), Food & Consumer Packaging (mat och konsument-förpackningar), Healthcare (hälsovård), Building Materials (byggmaterial) and Technical Materials (tekniska material). Vår omsättning 2023 var EUR 3,0 miljarder och antalet medarbetare är cirka 7000. Läs mer på www.ahlstrom.com.

Jönköpingsanläggningen
I mer än 100 år har vi producerat isoleringspapper som används inom eldistribution till kunder över hela världen. Ren cellulosa har utmärkta isolerande egenskaper. Produkterna finns i krävande applikation som högspänningskablar, olika transformatorer och genomförare (bushings). Vi har 135 anställda.