Hoppa till innehåll
ebm papst AB logotyp

Redovisningsansvarig till ebm-papst, Stockholm

Publiceringsdatum
14 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Är du en erfaren och självgående redovisningsekonom redo för nästa steg? Vill du vara med och forma framtiden hos ett innovativt och ledande företag? Då är det dig vi söker till ebm-papst!

Vi på ebm-papst letar efter en skicklig redovisningsansvarig med bred erfarenhet och goda kunskaper inom bokslut och rapportering. Hos oss får du en unik chans att verkligen använda och utveckla din expertis inom redovisning. Du kommer att arbeta nära vår ekonomichef och vara en del av vårt dynamiska ekonomiteam bestående av fem engagerade kollegor. Tillsammans ser vi till att ekonomifunktionen rullar smidigt och effektivt. Ebm-papst sitter i fina lokaler i Järfälla, nära Barkarby pendeltågsstation.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden som redovisningsansvarig:

* Säkerställa att redovisningen är korrekt och i linje med gällande regelverk
* Självständigt bokslutsarbete och tillhörande rapportering och upprätta halv- respektive helårsbokslut för moderbolaget samt koncernen
* Upprätta moms och inkomstdeklarationer
* Handha kontakter med myndigheter, banker, revisorer samt andra intressenter.
* Avtalshantering
* Månadsvis administrera löner

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som har arbetat flera år med kvalificerad redovisning och är bokslutssjälvständig, gärna med erfarenhet av K3. Kanske kommer du från en mindre ekonomiavdelning där du har fått en bred kunskap från ax till limpa, eller så är du en redovisningskonsult eller bolagsekonom som vill ta steget till en större ekonomiavdelning. Erfarenhet från ett producerande bolag är meriterande. Flytande svenska i både tal och skrift samt goda kunskaper i engelska är ett krav.

Personliga egenskaper:
För att lyckas i denna roll behöver du vara prestigelös och ha ett utpräglat sinne för siffror. Du uppskattar att arbeta operativt med redovisning och har ett öppet sinne för att förstå flöden i verksamheten. Även om du har ett stort eget ansvar, är du en lagspelare som trivs i en samarbetsorienterad miljö där vi alla hjälps åt och stöttar varandra.

Placeringsort: Järfälla, Stockholm

Vad erbjuder företaget dig?
Ett utvecklande arbete på ett framgångsrikt och lönsamt företag. ebm-papsts ledord är Effektivitet, Entusiasm och Mänsklighet och vi har genom åren skapat en god och trivsam atmosfär. Tjänsten ger verkligen möjlighet att samarbeta med alla delar av företaget.

Om ebm-papst
ebm-papst är ett världsledande och globalt företag inom utveckling, tillverkning och försäljning av energieffektiva fläktar och elmotorer. Spetskompetens inom avancerad motorteknologi, elektronik och aerodynamik ligger till grund för vårt framgångsrika sortiment. Vår vision Engineering a better life leder oss in mot en hållbar framtid.
Våra kunder finns exempelvis inom ventilation, kyla, värme, telekommunikation, elektronikindustri, automation och medicinteknik. Vårt moderbolag finns i Mulfingen i Tyskland. I Sverige har vi huvudkontor, tillverkning och lager i Järfälla. Vi har lokala försäljningskontor i Göteborg, Hässleholm, Vellinge, Linköping och Örebro. Totalt har ebm-papst ca: 14.500 anställda och är representerade i 57 länder. Vi omsätter drygt 2,5 miljarder Euro. I Sverige är vi 65 medarbetare och har en omsättning på ca 400 miljoner kronor.

Ansökan:
I denna rekryteringsprocess samarbetar emb-papst med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter på Meritmind, Marie Edström Barter på 070-509 94 14 eller Charlotte Ekenstam på 073-637 01 89.

Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV. Det räcker att du bifogar ditt CV. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.
Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekryteringsprocess. Detta innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process och att du inte behöver skicka in ett personligt brev. Vid de flesta tillsättningar görs också en bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)

* Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Välkommen med din ansökan!

ebm papst AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
04 oktober 2024 (50 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren