Hoppa till innehåll
NSVA logotyp

Arbetsmiljöingenjör

Publiceringsdatum
09 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Vi som arbetar på NSVA vet att vi har ett av de viktigaste jobben som finns. Vi ska se till att det kommer rent vatten ur kranen och att det vatten vi släpper ut är fritt från gifter och föroreningar. Det är en uppgift som inte bara kräver den yppersta av kompetenser utan även ett stort ansvar från var och en av oss. Vilken uppgift du än har på NSVA så är din delaktighet och arbetsinsats en viktig del i det pussel som gör att vi kan leverera det resultat som samhället förväntar sig av oss. Med öppna dialoger och aktivt kunskapsutbyte lägger vi fundamentet för ett företag där kompetens, ansvar och arbetsglädje driver oss. Vi är idag ca 250 medarbetare. Läs om oss på NSVA.se.

Till avdelningen Produktion söker vi en arbetsmiljöingenjör

Avdelning Produktion arbetar med drift, underhåll samt investeringsprojekt i NSVA-kommunernas dricksvatten- och avloppsanläggningar. Som arbetsmiljöingenjör kommer du att arbete med att förbättra och stärka avdelningens och hela NSVAs arbetsmiljöarbete.

Arbetsuppgifter

Vi söker en engagerad och erfaren arbetsmiljöingenjör som kommer att fungera som en expertresurs som stödjer verksamheten i arbetet med att förebygga ohälsa och olycksfall samt främja hälsa på individ-, grupp- och organisationsnivå. Med kvalificerad rådgivning säkerställer du att verksamheten uppfyller lagkrav inom arbetsmiljöområdet och implementerar riskförebyggande metoder och verktyg. Du kommer ha myndighets- och omvärldskontakter och kan även komma att agera som internrevisor.

Dina huvudsakliga ansvarsområden

 • Vara expertstöd inom arbetsmiljöområdet och gällande arbetsmiljölagstiftningen

 • Bidra till att avdelningen och NSVA jobbar aktivt, systematiskt och förbättringsinriktat inom arbetsmiljöområdet

 • Stödja organisationen vid framtagande av utredningar, kontroller, riskbedömningar, kartläggningar och arbetssätt

 • Ta fram informationsmaterial, styrande och stödjande dokument samt utveckla och genomföra utbildningar

 • Vara kontaktperson gentemot myndigheter, i huvudsak Arbetsmiljöverket

NSVA strävar efter ett aktivt medarbetarskap, vilket innebär att ta ansvar för helheten, arbeta i team och utveckla egen och medarbetarnas kompetens.

Dina egenskaper

Då arbetet omfattar såväl interna som externa kontakter kommer stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper, såsom att du är strukturerad, självständig, kommunikativ och har ett målinriktat, flexibelt och serviceinriktat arbetssätt. Som ambassadör för bolaget vet du hur viktigt det är att vårda och utveckla bolagets varumärke och värdegrunder.

Kvalifikationer
 • Relevant högskoleutbildning med arbetsmiljöinriktning eller annan likvärdig utbildning, alternativ väl dokumenterad arbetslivserfarenhet som gett motsvarande kompetens.

 • Några års yrkeserfarenhet inom relevant område

 • God kunskap om arbetsmiljölagstiftning och standarder

 • Stark analytisk förmåga och problemlösningsförmåga

 • Utmärkta kommunikations- och samarbetsförmågor

 • Du är initiativrik och trivs med många kontaktytor och parallella uppdrag

 • Körkort är ett krav

Mer information

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde sker enligt överenskommelse. För mer information om tjänsten hör gärna av dig till Pär Gustafsson, avdelningschef Produktion, tel 010-490 97 87.

Ansökan

Skicka din ansökan med CV och personligt brev via vår karriärsida senast den 2024-08-30. Vi tillämpar löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Välkommen med din ansökan och vi ser fram emot att höra från dig!

NSVA logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
30 augusti 2024 (43 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren