Hoppa till innehåll
Sydvatten AB logotyp

Driftchef Sydvatten

Ansök nu
Vi söker nu dig som vill vara med och driva utvecklingsresan hos en av Sveriges största dricksvattenproducenter!

Ditt samhällsviktiga uppdrag är att leda driftsorganisationen på två av Sveriges största vattenverk, Ringsjöverket och Vombverket, utifrån en ny nyckelroll som driftchef, i en gemensam produktionsavdelning på Sydvatten.

Genom din roll skapar du förutsättningar för att vattenproduktionen är säker, effektiv och robust. Baserat på långsiktigt, strategiskt utvecklings- och planeringsarbete kan vi effektivisera arbetet utifrån arbetssätt, rutiner och processer, regelbunden samverkan där gemensamma resurser används på ett robust och uthålligt sätt.

Du har nu en unik möjlighet att vara med på denna framtidsresa för ökat samhällsvärde!

Vi erbjuder
Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, medborgarfokus, produkt- och verksamhetsutveckling samt viljan att vara en attraktiv arbetsgivare. Du kommer till en öppen organisation med ett positivt arbetsklimat. Du får goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. God gemenskap med många olika aktiviteter både på och efter arbetstid förekommer. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Verksamheten
Sydvatten planerar stora investeringar de kommande 10 åren för en redundant och säker dricksvattenförsörjning för lång tid framöver. Kapacitet och säker leverans i form av redundans ska upprätthållas både avseende råvattenförsörjning och teknisk produktionskapacitet, med hänsyn till befolkningsutvecklingen.

Ringsjöverket togs i drift 1963 och producerar i genomsnitt 1 500 liter dricksvatten per sekund, till Eslöv, Helsingborg, Höganäs, Kävlinge, Landskrona, Lomma, Lund, Svalöv, Ängelholm samt delar av Båstad, Malmö och Staffanstorp.

Vombverket togs i drift 1948 och producerar i genomsnitt 1 000 liter dricksvatten per sekund, till Burlöv, Malmö, Staffanstorp, Svedala, Vellinge och delar av Lund och Eslöv.

Ansvarsområden och arbetsuppgifter
Du har ett övergripande ansvar för planering, genomförande och uppföljning av driftverksamheten, samt ansvar för personal och för inköp, attest och budgetuppföljning i driftorganisationen.

Du säkerställer att enheten uppnår de mål och uppdrag som följer av bolagets strategiska plan, och att verksamheten bedrivs effektivt ur såväl kvalitets- som ekonomiskt perspektiv, med fokus på att kontinuerligt förbättra och utveckla avdelningens arbetssätt och processer.

Du säkerställer maximal skalfördel med två driftenheter och ett gemensamt styr- och distributionssystem, samt ett standardiserat arbetssätt inom hela driftorganisationen.

I ditt ansvar ingår att föra dialog med ägarkommuner och samarbetspartners gällande aktiviteter som påverkas av driftomläggningar eller störningar, samt driftsamråd. Du agerar kraschledare i driftorganisationen vid kriser.

Som driftchef är du en del av produktionsverksamhetens ledningsgrupp. Fokus ligger på företagets övergripande produktionsverksamhet där helhetsperspektivet är vägledande, att samordning sker inom produktionen samt att verksamheten levererar uppdraget i sin helhet. Du rapporterar till produktionschef.

Du har
  • ledarerfarenhet och ditt ledarskap präglas av tydlighet, öppenhet och en förmåga att skapa psykologisk tillit och trygghet.
  • förmågan att skapa förtroende och goda relationer både internt och externt.
  • en god kommunikationsförmåga och är bra på att strukturera, planera, utveckla och samarbeta.
  • ett genuint engagemang för att arbeta med vårt viktigaste livsmedel.
Vi tror att du har en civilingenjörs- eller ingenjörsexamen eller motsvarande och har arbetat i ledande befattning inom VA-branschen alternativt inom livsmedels- eller processindustri ett antal år. Du har ett stort intresse för processutveckling, ledarskap och omvärldsbevakning.
Körkort är ett krav.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Tjänsten/befattningen är placerad i säkerhetsklass. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Mattias Leijon, VD, tfn 010-515 11 55.

Övrigt
Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster Sydvatten AB gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Ansökan
Välkommen att ansöka senast den 2024-08-04.
Löpande urval kan komma att ske så sök redan idag!
Sydvatten AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
04 augusti 2024 (21 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Sydvatten AB är ett kommunägt företag som producerar dricksvatten till en miljon invånare i västra Skåne. Bolaget bildades 1966 och är i dag en av Sveriges största dricksvattenproducenter. Sydvatten äger och driver Bolmentunneln, de två vattenverken Ringsjöverket och Vombverket samt huvudledningssystemet för distributionen av dricksvatten. Genom samarbetet i Sydvatten kan de 17 delägarkommunerna garantera sina invånare, skolor, sjukhus och företag en säker, hållbar och kostnadseffektiv dricksvattenförsörjning.