Hoppa till innehåll
Välinge Innovation logotyp

Affärsutvecklare med intresse för innovation och produktutveckling

Publiceringsdatum
16 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Hos oss blir du en del av ett världsledande och innovativt företag inom golv- och möbelbranschen med kunder över hela världen. Vi har all produkt- och teknikutveckling in-house och nu söker vi en Affärsutvecklare med intresse för innovation och produktutveckling!

Placering: Viken utanför Helsingborg

Som Affärsutvecklare med intresse för innovation och produktutveckling ...

är du en del av bolagets avdelning Business Development. Vårt uppdrag är utveckla och kommersialisera nya teknologier baserat på egna uppfinningar men även i samarbete med externa uppfinnare. Avdelningen arbetar brett inom samtliga affärsområden och du kan se fram emot en roll med mycket varierande arbetsuppgifter.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Driva och delta i utvecklingsprojekt genom att projektleda från idé till färdigt kommersiellt koncept. Detta innebär att tex. ta fram prototyper, testa nya material och ta fram underlag för patentering.

  • Kartlägga konkurrensen inom utvalda tekniker/område, identifiera potential och möjligheter men också utmaningar med befintliga och framtida lösningar.

  • Kontakt med externa uppfinnare och utvärdera patenterade teknologiers tekniska och kommersiella potential med möjlighet till kommersialisering och licensiering.

  • Samarbeta med dina kollegor samt skapa relationer med kunder och leverantörer för att arbeta fram nya och utveckla befintliga lösningar och produkter.

  • Stödja försäljningsorganisationen och marknadsavdelningen i framtagande av relevant säljmaterial och riktade säljaktiviteter och mässor.

  • Och sist men inte minst är man en viktig spelare för innovation och initiativtagare till nya idéer.

Dina kontaktytor är omfattande och du kommer jobba tillsammans med erfarna kollegor som utgår från vårt huvudkontor i Viken utanför Helsingborg. Tjänsten kan även innebära resor i samband med kund-/leverantörsbesök och mässor. Längden på resorna kan variera från någon dag, upp till 1 vecka, några gånger per år.

Du är en teknikintresserad och driven projektledare...

och med din kunskap och/eller erfarenhet av projektledning och gärna som produktägare, kommer du att arbeta både konceptuellt och praktiskt.

Med din kreativitet ser du potential i, och kan utvärdera möjligheter, stora som små. Du är självgående och tar initiativ och har ett stort intresse av att testa, förverkliga nya idéer och driva de hela vägen till lansering och kommersialisering.

Du är strukturerad och driven samt prestigelös och professionell i dialog med kunder, affärspartners och kollegor.

För att lyckas i rollen ser vi gärna att du har:
  • Högskole- eller universitetsutbildning - gärna med teknisk inriktning som tex maskiningenjör, industriell ekonomi eller annan relevant utbildning.

  • Minst några års arbetslivserfarenhet som tex. produktägare, projektledare, teknisk expert eller konsult.

  • Förmåga att skapa förtroende i dina yrkesrelationer samt ditt intresse för såväl det kommersiella som den tekniska lösningen.

  • Utmärkta kunskaper i svenska och engelska.

Välinge Innovation ett världsledande teknikutvecklingsföretag inom golv- och möbelbranschen

1993 utvecklade företaget världens första mekaniska låssystem för bland annat laminat- och trägolv. Mekaniska låssystem möjliggör limfri läggning och har under det senaste året tagit en betydande del av världsmarknaden. Välinge har idag en omfattande patentportfölj avseende olika golvsystem och mer än 300 licenstagare, däribland flertalet av världens ledande internationella golvföretag och har på senare år även breddat verksamheten till bland annat möbelbranschen. Vidare har företaget investerat i storskalig egen golvproduktion i Viken och i Kroatien baserat på de patenterade Woodura® och 5G Dry® teknologierna.

Huvudkontoret finns i Viken utanför Helsingborg, och med dotterbolag i USA, Kina, Kroatien och England.

Läs gärna mer om oss här - www.valinge.com

Välkommen med din ansökan

Skicka in din ansökan redan idag, urval sker löpande!

För frågor om rollen kontakta Ulf Molén (Director Business Development) ulf.molen@valinge.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställning hos: Välinge Innovation

Tillträde: Enligt överenskommelse

Omfattning: 100 %

Välinge Innovation logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
31 augusti 2024 (35 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren