Hoppa till innehåll
St1 Refinery AB logotyp

Laboratorieingenjör

Ansök nu
Laboratorieingenjör till St1 Refinery, Göteborg

Är du en erfaren laboratorieingenjör som vill dela vår vision om att vara den ledande producenten och försäljaren av CO2-medveten energi?

Vi söker nu en driven och engagerad laboratorieingenjör som vill ha en ansvarstagande roll i ett ledande energiföretag i Göteborg. Arbetet innebär både rutin- och problemlösande uppdrag där du kommer att få användning av både dina praktiska och teoretiska kemikunskaper. Du kommer att ges möjlighet att specialisera dig inom ett eller flera av dessa områden. Rollen är en viktig och avgörande del i produktionskedjan på St1. Du kommer ansluta en stabil arbetsgrupp om tolv personer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Genomföra olika analysmetoder effektivt och säkert
 • Utföra bränsle- och vattenanalyser i laboratorium utrustat med bland annat GC, HPLC, AA, X-ray, ICP samt speciell instrumentering för att kunna utföra petroleum-och miljöanalyser
 • Utföra viktiga analyser för både produktionsavdelningen och depåer runt om i Sverige
 • Vara med och ta in nya instrument i syfte att vara med i uppstarten av arbete med analyser av biobränslen
 • Rapportering av analysresultat i systemet LIMS
 • Kvalitetsarbete som tex. kalibrering och underhåll

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig med eftergymnasial utbildning med inriktning mot kemiteknik samt erfarenhet av tidigare laboratoriearbete. Exempelvis kanske du tidigare har arbetat som laboratorietekniker, laboratorieassistent eller annan närliggande roll. Meriterande är om du har tidigare erfarenhet ifrån att ha arbetat med GC och/eller ICP. Du behöver behärska det svenska språket i både tal och skrift.

Personliga egenskaper:
På St1 värdesätter vi inte bara vad du gör utan hur du gör det. Vi ser därför att du har en god planerings- och prioriteringsförmåga och kan arbeta självständigt och strukturerat. I rollen som laboratorieingenjör behöver du vara kreativ, noggrann samt värdesätta kvalitet och stolthet i det du levererar. Vidare ser vi det viktigt att du har lätt för att samarbeta och gillar att se praktiska lösningar på olika problem.

Vi tror på kontinuerlig utveckling och att utmana gamla sanningar. Därför ser vi att du behöver trivas i en föränderlig miljö där du också förväntas vara en del av att bidra till att löpande förbättra och effektivisera vårt arbete. Då vår arbetsmiljö kräver ett aktivt HSM-arbete (hälsa, säkerhet, miljö) ser vi också att du är en ansvarsfull person som har stor förståelse för detta i det dagliga arbetet.

Vad kan St1 erbjuda dig?

Inom företaget pågår ett spännande utvecklingsarbete och St1 erbjuder dig ett utmanande, omväxlande och inspirerande arbete. Du kommer att arbeta i ett företag där din insats syns och påverkar i en miljö där du blir en viktig del av teamet. På St1 har vi en engagerade kultur av entreprenörskap och innovation. Vår personal är viktig för oss, vi har många förmåner som uppskattas bland våra anställda:

 • Attraktiv bonus utöver din grundlön
 • Andel i företagets vinstandelsstiftelse
 • Utfyllnad av föräldraförsäkring vid barnledighet
 • Mycket bra träningsmöjligheter på siten, vi har ett nyrenoverat stort gym, uppvärmd pool och idrottshall
 • Friskvårdsbidrag
 • Subventionerad företagshälsovård
 • Subventionerad lunch
 • Subventionerade aktiviteter där vi hittar på roliga saker tillsammans

Vill du vara med och bidra för framtiden?Vad säger Christoffer Lilja, laboratorieingenjör, om livet på St1?
"Jag sökte mig till St1 för fem år sedan för jag var nyfiken på hur det är att arbeta för ett ackrediterat laboratorium. Jag uppskattar de utmaningar som St1:s omställning till en tillverkning av förnyelsebara bränsle ställer på laboratoriet.

Det är ett växlande tempo och möjligheten till utmaning och utveckling finns. Det finns många erfarna inom raffinaderiet att utbyta erfarenheter och idéer med.

Det huvudsakliga arbetet innebär att genomföra analyser av drivmedelsprover. Kalibrering, instrumentunderhåll eller andra kvalitetssäkrande åtgärder är en del utav vardagen samt att felsökning och metodoptimering kan förekomma vid behov.

Det bästa med min arbetsgrupp är att vi består utav kollegor med olika bakgrund, erfarenhet, ålder och intressen vilket gör det till en av våra styrkor - att vi kompletterar varandra. Det finns en stark känsla av samarbete och vilja att stötta varandra i form utav erfarenhetsutbyte, handkraft eller agera bollplank i stressiga situationer eller om du har kört fast i ditt arbete.”

På vår karriärsida kan du läsa mer om hur det är att arbeta hos oss.

https://career.masterhelp.se/st1-refineryTjänsten är en tillsvidareanställning placerad på vårt raffinaderi som är beläget på Hisingen, precis vid Älvsborgsbron. Arbetstiden är schemalagd mån-fre (normalt), vid beredskaptjänst förekommer även planerat helgarbete. B-körkort är ett krav.

Ansökan och kontakt:

Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta laboratoriechef Susan Jakobsson på e-mail susan.jakobsson@st1.com. För allmänna avtals/anställningsfrågor kontakta gärna Åsa Westher på asa.westher@st1.com. Vi tar ej emot ansökan via e-post pga. GDPR. Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontakt från rekryterings- och bemanningsföretag undanbedes vänligen då vi sköter rekryteringen själva i enlighet med för denna rekrytering beslutad process.

Om St1 Refinery AB

Vi är ett nordiskt energibolag som vill vara med och driva energiomställningen och vår vision är att bli den ledande producenten och säljaren av CO -medveten energi. För verksamheten i Sverige följer vi Sveriges klimatmål vilket innebär att vi senast 2045 ska ha netto noll utsläpp. På vårt raffinaderi i Göteborg har vi ungefär 270 anställda med experter och specialister inom processindustrin med produktion och underhåll av anläggningen. Raffinaderiet är verksamt dygnet runt, året runt. Vi investerar stort i biogas och driver också två stora projekt för att tillverka avancerade biodrivmedel respektive elektrobränslen för flyget. Vi startade vår första gröna anläggning nyligen som producerar biodiesel och vi håller också på att anlägga en solcellspark i Göteborg.

Läs mer på www.st1.com
St1 Refinery AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
27 juni 2024 (33 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Intenso Teknikrekrytering är specialister på rekrytering och search av ledare och specialister inom engineering, tech och IT. Vi hjälper tekniska specialister ta nästa steg i karriären och det finns alltid många intressanta tjänster hos oss. Gå med i vårt nätverk och bli kontaktad när rätt tjänst dyker upp. https://register.masterhelp.se/candidate/signup