Hoppa till innehåll
Jurek Rekrytering & Bemanning AB logotyp

Preem söker Compensation & Benefits Manager!

Publiceringsdatum
09 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Kontaktperson
Malin Hellner
Telefon
Ansök nu
Om rollen

Ditt huvuduppdrag är att säkerställa att Preems totala kompensationspaket bidrar till att attrahera, motivera och behålla rätt kompetens. Du ansvarar för utveckling, uppdatering och förvaltning av företagets kompensationsstrategi och i rollen ger du också löpande stöd till verksamheten i kompensations- och i ersättningsfrågor. I uppdraget ingår även att vidareutveckla arbetssätt och processer kopplat till People Analytics samt att hålla dig i framkant gällande användningen av AI och digitalisering för att verka för en ökad digitalisering av HR:s arbetssätt och processer.
Rollen ingår i koncernfunktionen Communications & HR där du rapporterar till Executive Vice President för Communications & HR samt sitter i koncernfunktionens ledningsgrupp. Rollen är en tillsvidareanställning hos Preem med placeringsort Stockholm, Göteborg eller Lysekil.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Säkerställa att Preem har ett konkurrenskraftigt kompensationspaket
 • Ansvara för lönerevisionsprocessen samt utveckla och förvalta Preems marknadslönemodell
 • Genomföra lönekartläggningar och förhandlingar i samverkan med chefer och fackliga parter
 • Ansvara för, samt säkerställa efterlevnad av Preems pensionsstrategi
 • Utbilda och coacha HR-kollegor och verksamheten inom området kompensation och förmåner
 • Vidareutveckla arbetssätt och processer kopplat till People Analytics
 • Vara i framkant gällande användningen av AI och digitalisering inom HR området och tillsammans med övriga HR teamet driva digitaliseringen inom HR
Vi erbjuder dig

Du blir en viktig del av Preem - en arbetsplats som präglas av välkomnande stämning, förtroende för medarbetarna och goda utvecklingsmöjligheter. Vi arbetar utifrån syftet att göra resan till en bättre framtid möjlig. Just nu genomgår vi den största omställningen i vår historia där det fossila successivt fasas ut och ersätts av förnybara alternativ. En omställning vi gör för att vi vill, kan och måste. Hos oss får du frihet under ansvar och uppmuntras att ta egna initiativ för att utveckla arbetsplatsen framåt. För oss är det viktigt att du delar våra värderingar Ansvarstagande, Nyskapande och Inkluderande eftersom de ligger till grund för allt vi gör.

Har du den här bakgrunden?
 • Flerårig erfarenhet av att arbeta med frågor inom området kompensationer och förmåner.
 • Erfarenhet från industri eller likvärdig bransch.
 • Akademisk utbildning (eller motsvarande) inom HR/Management/Ekonomi
 • Erfarenhet av att driva fackliga förhandlingar samt facklig samverkan
 • Kunskap inom pensionsområdet
 • Goda kunskaper, i såväl tal som skrift, i svenska och engelska då båda språken förekommer i det dagliga arbetet.
Är det här du?

Som vår nya kollega är tror vi att du är en engagerad, drivande och resultatinriktad möjliggörare. Du har en god kommunikativ förmåga och fallenhet för att skapa, bygga och upprätthålla goda relationer. Du har förmåga att kombinera ditt strategiska öga med en förståelse för detaljer. Du är nyfiken och intresserad i frågor rörande digitalisering och AI.

Nästa steg

I denna rekryteringsprocess samarbetar Preem med Jurek Recruitment & Consulting.
Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulterna Malin Hellner på malin.hellner@jurek.se eller 076-002 69 61, Anna Kärrborn på anna.karrborn@jurek.se eller 079-0995520.

Urval sker löpande så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Sista ansökningsdag är 31 maj 2024. Vänligen notera att vi inte tar emot ansökningar via mejl med hänvisning till GDPR.
Då Preem bedriver en samhällsviktig verksamhet genomförs alltid bakgrundskontroll samt alkohol-/drogtest inför ett anställningserbjudande. Vid intervju ska för Sverige godkänd ID-handling kunna uppvisas. Preem är även till del ett säkerhetsklassat företag och en säkerhetsprövning med registerkontroll kan därför genomföras vid behov. Säkerhetsprövningen genomförs i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan!

Om Preem

PREEM är Sveriges största drivmedelsbolag. Vår vision är att leda omvandlingen mot ett hållbart samhälle. Senast 2035 har Preem som mål att producera cirka 5 miljoner kubikmeter förnybara drivmedel och vara klimatneutrala i hela värdekedjan. Vi har ett rikstäckande servicenät med ca 500 stationer för privat- och yrkestrafik. Preem AB har cirka 1 500 anställda varav 1 100 arbetar vid raffinaderierna. För helåret 2022 var Preems omsättning 161 miljarder SEK.
Jurek Rekrytering & Bemanning AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
30 juni 2024 (10 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder kompetensförsörjning till företag och organisationer inom såväl privat som offentlig sektor över hela Sverige. Våra specialistområden är ekonomi, juridik, HR och administration samt marknad och management.

Våra rekryteringskonsulter och konsultchefer har bred kompetens och operativ erfarenhet av de affärsområden de rekryterar inom. Hitta din nästa utmaning i karriären hos oss!