Hoppa till innehåll
Bodycote Värmebehandling logotyp

EHS-specialist till Bodycote Värmebehandling AB

Publiceringsdatum
23 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Brinner du för arbetsmiljöfrågor och trivs med operativt fältarbete? Bodycote Värmebehandling AB söker en EHS-specialist

Vill du ha ett omväxlande, fritt arbete i ett ledande företag inom termiska processer?

Bodycote Värmebehandling AB söker en engagerad EHS-specialist (Environment, Health, Safety) med placering i Göteborg eller Västerås!

Ditt anställningserbjudande

Som EHS-specialist är du företagets expert i EHS-relaterade frågor. Vi erbjuder ett fritt arbete där du till stor del är din egen arbetsledare. Hos oss får du frihet under ansvar och möjlighet att växa i en dynamisk miljö. Bodycote är ett stort men familjärt företag där det händer spännande saker hela tiden, och vi letar efter dig som har en god samarbetsförmåga, är flexibel, analytisk och serviceinriktad. Dina kommunikationsfärdigheter är avgörande då du kommer att vara en nyckelperson när det gäller utbilda och motivera dina kollegor till att prioritera säkerheten på arbetsplatsen.

I rollen ingår regelbundna besök på våra anläggningar runt om i landet för att på plats supporta, följa upp och utbilda personalen inom EHS.

Våra anläggningar finns i Malmö, Göteborg, Katrineholm, Västerås, Kristinehamn och Hudiksvall. På sikt kan du även komma att jobba mot våra anläggningar i Finland och Danmark.

Du kan utgå från Göteborg eller Västerås.

Dina arbetsuppgifter

Som EHS-specialist ansvarar du för att anläggningarnas behov av EHS-relaterad utbildning, riskbedömningar samt uppföljning och åtgärder för tillbud och olyckor uppfylls.
 • Planering och genomförande av riskbedömningar och förslag på riskreducerande åtgärder.
 • Utredning av olyckor och tillbud. Komma med förslag på och implementera förbättringar.
 • Driva EHS relaterade förbättringar och projekt
 • Framtagande och implementering av dokumentation, instruktioner etc.
 • Implementering och uppföljning av rutiner inom EHS
 • Implementera arbetssätt för att följa Miljö- och arbetsmiljölagstiftning
 • Hålla interna utbildningar inom EHS
Värt att veta

Bodycote plc är med drygt 165 anläggningar världens mest respekterade företag inom materialtekniska tjänster med huvudinriktning mot värmebehandling, ytbehandling och het isostatisk pressning (HIP). Våra kunder finns inom hela den tillverkande industrin och vi bedriver verksamhet i 23 olika länder över hela världen. Vår verksamhet växer såväl organiskt som genom förvärv. Det innebär att vi i Sverige nu är i behov av fler medarbetare.

Enligt våra kärnvärden lever vi efter en kultur som består av ärlighet och transparent beteende. Värdeskapande är kärnan i vår verksamhet och står i fokus i allt vi gör.

Våra förväntningar

Kvalifikationer:
 • Relevant utbildning inom arbetsmiljöområdet
 • Några års erfarenhet av arbetsmiljöarbete, i synnerhet säkerhet
 • Flytande svenska och engelska i tal och skrift
 • Körkort för personbil
Som person bör du vara:
 • Driven och engagerad
 • Ha en god samarbetsförmåga
 • Vara en god kommunikatör
 • Ha en analytisk förmåga
 • Vara pedagogisk och trivas med att utbilda inom EHS
Intresserad?

Rekryteringen sker i samarbete med TNG, specialister på kompetensbaserad och fördomsfri rekrytering, bemanning och interim. Vi ser fram emot att få din ansökan med CV eller LinkedIn-profil, och utan personligt brev, i vårt enkla ansökningsformulär. Notera att vi inte kan ta emot ansökningar via e-post, men att du alltid är välkommen att maila rekryteraren vid frågor. Efter inskickad ansökan kommer vi dels anonymisera dina personuppgifter, dels be dig att göra ett par rekryteringstester, innan vi gör en första bedömning. Givetvis får du mer information om varje steg när det är dags och så snart du skickat in din ansökan kan du följa den i realtid via vår hemsida. Observera att vi gör urval löpande och tjänsten kan därför tillsättas före sista ansökningsdatum. Varmt välkommen!
Bodycote Värmebehandling logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
31 maj 2024 (13 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

TNG: Specialister på fördomsfri rekrytering och bemanning TNG är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på fördomsfri rekrytering. Vår vision är att se bortom fördomar vilket innebär att du söker jobb mer rättvist och fördomsfritt, vilket bidrar till en hållbar arbetsmarknad. TNG ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt nya karriärmöjligheter för jobbsökare. Så här går det till när du söker jobb fördomsfritt: https://www.youtube.com/watch?v=ySMqqigPh10 TNG arbetar inom hela tjänstemannaområdet och har också rekryteringsspecialister inom TNG Tech, TNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro, samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige. Se alla våra lediga jobb just nu: https://www.tng.se/lediga-jobb Läs mer om vår fördomsfria rekryteringsprocess: https://www.tng.se/rekryterings-process Vill du jobba som konsult via oss? https://www.tng.se/jobba-som-konsult Vår hemsida: https://www.tng.se/