Söka jobb

Tänk på det här när du söker sommarjobb

Periodvis är sommarjobb de mest eftersökta jobben på Blocket. Vi listar fyra saker att tänka på när du letar efter ditt sommarjobb.

Håll ett öga på jobbannonserna nu

Det finns redan många sommarjobb ute på Blocket som väntar på rätt kandidat. Var steget före och få en överblick över vilka möjligheter som är av intresse för dig.

Tips: spara en sommarjobbs-bevakning på Blocket Jobb. Då får du ett mejl varje gång ett relevant jobb dyker upp. Här kan du läsa om hur du skapar en bevakning!

Läs annonserna noggrant

Ja, ett sommarjobb kanske bara varar 2-3 månader, och ja, du kanske tycker att det inte är så viktigt om du inte har alla de färdigheter som behövs. Men kom ihåg att många sommarjobb är mycket konkurrensutsatta. Det är därför klokt att punkta upp det som arbetsgivaren eftersöker hos en kandidat, och se till att svara på det i ansökan. Var noggrann - det är värt det!

Lyft fram relevant expertis i ditt CV

Se till att du har ett tydligt CV som lyfter fram dina viktigaste och mest relevanta kompetenser.

PS: det är vanligt att inte ha mycket arbetslivserfarenhet i unga år. Om du inte har så många tidigare jobb att lyfta fram kan du nämna skola och utbildning, kurser du har gått eller organisationer du är engagerad i. Rätt motivation räcker ofta också långt!

Skaffa ett anställningsavtal

Om du har lyckats få ett sommarjobb bör du se till att du har ett ordentligt anställningsavtal innan du börjar. Saker och ting kan förändras för arbetsgivare, och det är tråkigt att plötsligt stå utan jobb när sommaren kommer - särskilt om du har blivit lovad ett jobb och därför inte har ansökt om något annat. Bättre att ta det säkra före det osäkra!

Be om referenser

När du landat ditt sommarjobb och anställningen lider mot sitt slut kan det vara bra att be om referenser från din arbetsgivare så att du är redo inför din nästa jobbansökan.

Lycka till med ansökningarna!

Liknande Artiklar