Hoppa till innehåll
VMAB logotyp

Processingenjör

Sista ansökningsdag
06 november 2024 (59 dagar kvar)
Publiceringsdatum
Idag
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

 

Processingenjör 

Har du kunskaper inom kemi-, miljö- eller processteknik och vill arbeta i en agil och öppen miljö?
Vi söker antingen dig som har jobbat inom området, eller dig som är nyutexad och vill utveckla dina kunskaper i inom miljö och processteknik.  Hos oss får du jobba i en verksamhetsnära roll i en verksamhet med fokus på en cirkulär framtid! Som Processingenjör på VMAB i Mörrum får du möjlighet att göra skillnad, både för våra anläggningar, miljön och för samhället i stort. 

Är du vår nästa miljöhjälte? 

Vi erbjuder:
Som Processingenjör får du arbeta i en varierad, ansvarsfull och teknisk tjänst. Våra anläggningar är centrala och viktiga delar av vår verksamhet där din roll som Processingenjör kommer ha en viktig funktion.  

Vi har ett innovativt företagsklimat som säkerställer att vi är i framkant gällande miljötekniska lösningar. VMAB är på en utvecklingsresa, "från tipp till miljöföretag", till vilken du starkt kommer att bidra.

Vår personal är viktig för oss och vi erbjuder bra förmåner. För att nämna några så erbjuder vi både friskvårdsbidrag och företagshälsovård. VMAB ser positivt på att förena föräldraskap med arbete, därför betalas en extra ersättning ut vid föräldraledighet. Vi tycker det är viktigt att ha balans mellan jobb och fritid och erbjuder både flextid och att vissa dagar i veckan kunna jobba hemifrån om man önskar. Vi arbetar löpande med kompetensutveckling. För våra anställdas trygghet har vi kollektivavtal. Företaget bjuder på frukost varje morgon. 

Dina arbetsuppgifter
Som Processingenjör på Västblekinge Miljö AB i Mörrum i Karlshamn kommun får du en viktig roll inom vår verksamhet som ansvarar för våra anläggningar inom deponigas, biogas och lakvattenhantering. Du har ett processansvar för alla tre anläggningarna och säkerställer därmed optimerade och tillförlitliga processer. 
I denna roll som Processingenjör är ditt huvudsakliga ansvar att arbeta med och följa upp processerna i den dagliga verksamheten inom framför allt biogasanläggningen och lakvattenreningen. Det innebär bland annat att följa upp att upprättade egenkontrollprogram för dessa anläggningar efterlevs, att processparametrar ligger rätt utifrån gällande produktionsplaner och att tillsammans med enhetschef och driftpersonal åtgärda de avvikelser som uppdagas.

Du kommer samarbeta nära många kollegor med frågor kring kemi och drift och miljö. Din närmsta chef är enhetschef för biogas som du samarbetar tätt med på daglig basis tillsammans med dina kollegor inom drift och underhåll. 

Dina arbetsuppgifter är följande: 

  • Ansvara för att upprättade egenkontrollprogram följs i den dagliga driften inom bolagets energiproduktions- och vattenreningsanläggningar.
  • Ansvara för certifieringsarbetet avseende biogödseln och uppföljningen av detta i den dagliga verksamheten 
  • Uppföljning av processparametrar och analyser med förslag på åtgärder för avvikelser
  • Samarbeta med strategisk utvecklare för energi och vatten i processövergripande frågor 
  • Vara stöd i kemirelaterade frågor kopplade till mottagning av avfall till anläggningen 
  • Arbete med hantering och rapportering av anläggningsdata, t.ex. miljörapporter, nyckeltalsuppföljning etc. 


Din profil 
Vi söker dig som har en teknisk högskoleutbildning som högskoleingenjör alt. civilingenjör med inriktning mot kemi-, miljö- eller processteknik. Vi välkomnar dig med arbetslivserfarenhet från en liknande roll inom processindustri, arbete med kemi / miljö eller dig som är nyexaminerad och redo att ta dig ann ditt första jobb! Du har en god datavana, behärskar office-paketet samt svenska och engelska i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och tror att du som söker är analytisk, gillar problemlösning och arbetar lösningsorienterat. Som person är du trygg i dig själv men också lyhörd för andra personers åsikter. Du är en lagspelare, samarbetar väl med dina kollegor och har ett gediget intresse av vara “ute i verksamheten, där det händer”. 

Övrig information 
Placeringsort: Mörrum, Karlshamn kommun
Start:  Enligt överenskommelse  
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetstid: Heltid, dagtid måndag-fredag

Kontakt:
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Ida Schyberg, Produktionschef Biogas via mail ida.schyberg@vmab.se
Robert Bläckberg, Strategisk utvecklare Energi och Vatten via mail robert.blackberg@vmab.se

 

 

Om företaget
Västblekinge Miljö AB (VMAB) är ett kommunalt bolag som ägs av kommunerna Karlshamn, Sölvesborg och Olofström. VMAB är ett ansvarsfullt miljöföretag med fokus på framtiden. Vår uppgift är att samordna avfallshanteringen i de tre kommunerna Karlshamn, Sölvesborg och Olofström. Där har vi ansvaret för planering, mottagning, sortering, ökad återvinning, drift av biogasanläggning, transporter, återvinningscentraler, information och kundtjänst. VMAB driver med egen personal, avfallsanläggningen i Mörrum, där finns också huvudkontoret. Återvinningscentralerna drivs till större delen av egen personal, medan transporterna av hushållsavfall utförs av entreprenörer. Vi är certifierade enligt ISO 9001, ISO14001, ISO45001. Läs mer om oss på https://www.vmab.se

VMAB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
06 november 2024 (59 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Intenso Teknikrekrytering är specialister på rekrytering och search av ledare och specialister inom engineering, tech och IT. Vi hjälper tekniska specialister ta nästa steg i karriären och det finns alltid många intressanta tjänster hos oss. Gå med i vårt nätverk och bli kontaktad när rätt tjänst dyker upp.
https://register.masterhelp.se/candidate/signup