Hoppa till innehåll
Academic Work logotyp

Firmware Engineer till Axis Communications!

Sista ansökningsdag
27 oktober 2024 (60 dagar kvar)
Publiceringsdatum
Idag
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Här är en unik möjlighet för dig som är passionerad för teknik och vill befinna dig i gränslandet mellan mjukvara och hårdvara. Du kommer att spela en avgörande roll i att utveckla och optimera inbyggda system i en innovativ miljö där teknik och IT samverkar. Vi ser fram emot din ansökan!



Om tjänsten

Axis Communications är branschledande inom nätverksvideo och har samarbeten med partners över hela världen för att leverera kundanpassade lösningar. Med över 4 000 engagerade medarbetare i mer än 50 länder, strävar de efter att utveckla innovativa och högkvalitativa lösningar som uppfyller kundernas krav. Deras huvudkontor ligger i Lund med en miljö som genomsyras av prestigelöshet där alla medarbetare, oavsett roll, värdesätts högt och behandlas lika.

Om rollen

I rollen som Firmware Engineer blir du en central del av Axis Communications Firmware-team på avdelningen Fixed Dome-kameror. På avdelningen arbetar 25 personer med olika bakgrunder och erfarenheter, juniort som seniort. Du får också möjlighet att samarbeta med kollegor inom andra kompetensområden, såsom Linux-plattformsmjukvara, bildkvalitet, mekanisk design, elektronik och produktionstest.

Tillsammans med ditt team på cirka 4 personer kommer du att utveckla, leverera och underhålla mjukvara för Axis Communications olika produkter. Du kommer att spela en aktiv roll i produktutvecklingsprojekt genom att konfigurera och optimera inbyggda system för att säkerställa hög prestanda och smidig integration med andra komponenter. Ditt ansvar inkluderar att skriva och anpassa mjukvara samt att implementera nya funktioner för att säkerställa kompatibilitet med ny hårdvara. Dessutom kommer du att felsöka och debugga problem, särskilt i gränssnittet mellan mjukvara och hårdvara, och bidra till den kontinuerliga förbättringen av processer och arbetssätt inom teamet.

Sammanfattningsvis kommer du att vara i centrum för utveckling, leverans och underhåll av den mjukvara som driver Axis Communications världsledande kameraprodukter, häftigt va? I denna roll kommer du främst att arbeta med C och C++, och du kommer att jobba mycket nära hårdvaran. Din expertis inom Linux och dess interaktion med hårdvara är avgörande, då du kommer att konfigurera och anpassa Axis Communications Linux-baserade operativsystem samt felsöka och optimera inbyggda system.

Du erbjuds

  • En dynamisk roll där du både deltar i spännande projekt och aktivt bidrar till att utveckla företagets tekniska verksamhet.
  • En prestigelös miljö där idéer, kreativitet och innovativt tänkande uppmuntras och implementeras
  • En trygg anställning med bra anställningsförmåner så som flexibla arbetstider, företagsbonus, försäkringar, daglig frukost, flyttstöd vid behov, egen Axis-cykel med mera.


Kvalifikationer
  • Har en avslutad kandidat -eller masterexamen inom datavetenskap, fysik, matematik eller liknande relevant inriktning
  • Har mycket goda kunskaper och arbetslivserfarenhet av att programmera i C, C++ och Rust
  • Har gedigen kunskap inom Linuxmiljöer. Framförallt erfarenhet av programmering inom Linux system.
  • Har ett otroligt starkt intresse för hårdvara, kanske bygger du egna kontroller, eller pysslar med IoT hemma.
  • Talar och skriver obehindrat i engelska

Meriterande

  • Arbetslivserfarenhet av en liknande roll, där du tar med dig ledarskapserfarenhet
  • Talar och skriver obehindrat i svenska

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:

  • Förändringsbenägen
  • Ansvarstagande
  • Intellektuellt nyfiken
  • God samarbetsförmåga
Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och kommer plocka ner annonsen när tillräckligt många kandidater har nått slutskedet i rekryteringsprocessen. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Academic Work logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
27 oktober 2024 (60 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se