Hoppa till innehåll
Kia Sweden AB logotyp

Accounting AP specialist till Kia Sweden

Sista ansökningsdag
04 november 2024 (56 dagar kvar)
Publiceringsdatum
06 september 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Vi söker nu en proaktiv och serviceinriktad Accounting AP specialist till Kia Sweden. I rollen kommer du att vara ansvarig för leverantörsreskontran och säkerställa att funktionen håller högsta kvalitet. Du kommer även ha möjlighet att påverka arbetet inom leverantörsreskontran genom att kontinuerligt se över rutiner och driva förbättringsarbete.

I den här rekryteringsprocessen samarbetar Kia Sweden med Vindex. Rekryteringsprocessen hanteras i sin helhet av oss på Vindex, medan anställning erbjuds direkt hos Kia Sweden.

Placering: Upplands Väsby

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Skanning, registrering och bokföring av leverantörsfakturor
  • Uppladdning av fakturadata
  • Säkerställa korrekt hantering av leverantörsfakturor
  • Dagliga interface av leverantörsfaktura data
  • Daglig avstämning av fakturainläsning i olika system (e-faktura, PDF- och pappersfakturor)
  • Hantering och uppdatering av leverantörsregister
  • Kontinuerlig avstämning av leverantörsreskontran
  • Förberedning och uppladdning av betalningsfiler
  • Avstämning och analys av leverantörsskulder samt hantering av påminnelser och inkasso
  • Delaktig vid bokslutsarbetet
  • Fungera som backup för redovisningsteamet
  • Kontinuerlig arbeta med förbättring av processer och rutiner
Om Kia Sweden

Det åker hela 200 000 Kia-bilar på de svenska vägarna varje dag. Kia är idag Sveriges tredje största* bilmärke . Tack vare toppmoderna fabriker, specialutbildade servicetekniker och serviceprogram kan Kia erbjuda 7 års nybilsgaranti från fabrik på alla modeller.

Kias modellprogram präglas av design, kvalitet, säkerhet, effektiva el-, bensin-, diesel- och hybridmotorer till ett konkurrenskraftigt pris.

I Sverige finns ca 90 återförsäljare och ca 100 verkstäder. Företaget ansvarar för import, produktplanering, försäljning, service, utbildning, reservdelsadministration, marknadsföring och information för Kia i Sverige. De erbjuder även tjänster som t ex Kia originalservice, Kia bilförsäkring och Kia bilfinansiering via billån, privatleasing och leasing för tjänstebilar/förmånsbilar/företagsbilar.

Kia kom till Sverige 1997. I november 2003 tog Kia Corporation över verksamheten i Sverige och bildade dotterbolaget Kia Sweden AB. På huvudkontoret i Upplands Väsby arbetar 70 personer.

*Källa: BIL Sweden 2017

Kvalifikationer och personliga egenskaper

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom ekonomi och minst två års arbetslivserfarenhet inom leverantörsreskontran. Du är van att arbeta i olika affärssystem och har ett genuint intresse för system och effektivisering. För att lyckas i den här rollen behöver du även ha goda kunskaper i Excel och är van att använda det som ditt dagliga arbetsverktyg. Dessutom kommunicerar du obehindrat på svenska och engelska, i tal och skrift.

Som person söker vi dig som är framåt och drivs av att ge bra service. Du är proaktiv och tar egna initiativ för att driva ditt arbete framåt. Vi tror även att du är noggrann och är en riktig problemlösare!

Sök rollen idag!

Kan denna roll vara något för dig? Skicka gärna ditt CV i Word-format till oss på Vindex och ange referensnummer EAEKASS2653. Tveka inte att kontakta ansvarig rekryterare Elisabeth Andolf Haglund (elisabeth.andolf@vindex.se, 070-759 56 26) vid fler frågor kring rollen.

Som en del av processen för varje roll utförs en bakgrundskontroll på de aktuella slutkandidaterna som då kommer att informeras i förväg.

Om Vindex

Vi är en rekryteringsbyrå som arbetar med interimslösningar och rekrytering nischat endast mot ekonomiavdelningen. Vi är specialister på tillsättningar av konsulter och kandidater inom ekonomifunktionen. Detta innebär att vi tillsätter CFO:er, ekonomichefer, controllerchefer, Business Controllers, redovisningschefer, koncernredovisningsekonomer, redovisningsekonomer samt lönespecialister. Är du intresserad av fler uppdrag/tjänster som ekonomiassistent? Kika gärna under fliken Lediga uppdrag och jobb

Kia Sweden AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
04 november 2024 (56 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren