Hoppa till innehåll
Peab AB logotyp

HR Specialist Compensation

Sista ansökningsdag
02 november 2024 (55 dagar kvar)
Publiceringsdatum
03 september 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Bli en del av Peabs koncernstab Ersättningar och Förmåner och ta rollen som HR-specialist Compensation. Du kommer att vara en viktig del av teamet och ansvara för att driva koncernens arbete inom lönebildning och årliga processer. Här får du möjlighet att arbeta med komplexa frågor och bidra till att bygga framtidens hållbara samhälle. Välkommen med din ansökan redan idag!

Ersättningar och Förmåner har som uppdrag att säkerställa att Peab har ett totalt kompensationspaket som gör att vi kan attrahera, rekrytera, motivera och behålla rätt kompetens.

Som HR-specialist Compensation kommer du att vara ansvarig för att driva Peabkoncernens arbete inom lönebildning och årliga processer för lönekartläggning och lönerevision. Du kommer att ha mycket kontakt med företagets affärsområden och regioner samt delta eller leda olika HR-utvecklingsprojekt. En stark kommunikationsförmåga och förmågan att självständigt driva processer är viktiga egenskaper för denna roll.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna för befattningen är

  • Operativt ansvarig för processer för lönekartläggning och lönerevision
  • Operativt ansvarig för marknadslönedata, inrapportering och sammanställning
  • Ansvarig för uppdatering och underhåll av Peabs jobbstruktur
  • Ansvarig för befattningsvärdering, marknadsprissättning och stöd till linjen i löpande frågor
  • Ansvarig för bevakning och uppdatering policy och riktlinjer
  • Operativt ansvar inför internationell mobilitet och koordinering

Du ger stöd till den operativa verksamheten som ofta består av HR-chefer på region- och affärsområdesnivå men också övriga chefer. Du kommer i olika sammanhang ha kontakt med de fackliga parterna. I rollen ingår ett nordiskt ansvar även om det operativa arbetet drivs lokalt. Du kommer att ta en viktig roll i ett litet och effektivt team och du rapporterar till HR-Chef process Ersättningar och Förmåner.

Kvalifikationer
För att komma väl in i rollen bör du ha lämplig akademisk examen inom ekonomi/HR med ca 5 års erfarenhet av operativt och analytiskt HR-arbete fokuserat mot compensation and benefits. Du bör ha kunskap om lönebildning i bred bemärkelse och en god erfarenhet av att genomföra befattningsvärderingar, benchmarks och analyser. Erfarenhet av implementation av digitala verktyg relaterade till kompensationsområdet är meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete i en större koncern.

Vi söker dig som har

  • förmågan att självständigt kunna driva processer och som tar egna initiativ men som samtidigt värdesätter ett tätt samarbete med både nära kollegor och kollegor som finns tvärfunktionellt i organisationen.
  • en analytisk förmåga och kan fatta välgrundade beslut inom givet ramverk.
  • en stark kommunikationsförmåga, både skriftligt och muntligt, med en fallenhet att förklara komplexa koncept på ett lättförståeligt sätt.

Vi tror även att du i ditt arbete är proaktiv och lösningsorienterad med en förmåga att driva projekt.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ta kontakt med Frida Halvarsson, HR-chef process Ersättningar och förmåner, frida.halvarsson@peab.se,

tfn 070-779 41 02 eller Marianne Oelker Johansson, HR Chef, marianne.oelkerjohansson@peab.se.

Vi erbjuder

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!

Peab är Nordens samhällsbyggare med 14 000 medarbetare och en omsättning på 57 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm.

Peab AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
02 november 2024 (55 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Peab är en stor koncern som spänner över många verksamheter. Samtidigt har vi en stark lokal närvaro som gör att vi kan jobba nära våra kunder oavsett var i landet de befinner sig. Detta gör att det hos oss finns möjlighet att jobba och utvecklas inom varierande yrkeskategorier och skiftande arbetsområden.

Vi på Peab strävar efter att vara branschens bästa arbetsplats. Vi vill att våra medarbetare ska tycka att det är roligt att gå till jobbet, att de ska trivas, utvecklas och växa. Utvecklingsmöjligheterna på Peab är därför stora, och vi kan erbjuda förmåner utöver det vanliga.