Hoppa till innehåll
Andritz logotyp

Hr chef till andritz ab

Publiceringsdatum
20 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Kontaktperson
Maria Von Sterneck
Telefon
Ansök nu
Arbetsbetsuppgifter och ansvar

Som HR-chef på ANDRITZ AB har du en nyckelroll där du är ansvarig för både strategiska och operativa HR-uppgifter. Tillsammans med din HR Business Partner kommer du att hantera en bredd av arbetsuppgifter som spänner över hela HR-fältet. Din roll innebär att du ingår i ledningsgruppen för det legala bolaget i Sverige och har det övergripande ansvaret för samtliga HR-frågor för en organisation bestående av 420 personer. Teamet består av två medarbetare inom HR och Payroll. Vi letar efter en passionerad HR-chef som brinner för att skapa en positiv arbetskultur präglad av samarbete, öppenhet och utveckling. I rollen som HR-chef kommer du att spela en central roll i att implementera och upprätthålla våra kärnvärden inom kundfokus, ägandeskap för resultat, delat åtagande och öppenhet. Du kommer att vara en nyckelperson i att främja en kultur där medarbetare trivs, utvecklas och når sin fulla potential.
  • Utveckla, planera och implementera HR-strategier och aktivitetsplaner som stödjer både lokala och globala affärs- och HR-mål.
  • Genomföra och driva globala HR-initiativ samt hantera förvärv ur ett HR-perspektiv.
  • Ansvara för förhandlingar, lönekartläggning och övriga kompensations- och förmånsfrågor i samarbete med VD.
  • Utveckla och implementera Employer Branding-strategier.
  • Ledningsgruppsansvar för kompetensförsörjning, rekrytering, onboarding och chefsstöd.
  • Hantera fackliga förhandlingar samt driva ledarutvecklingsprogram.
  • Stötta chefer i medarbetarresan, inklusive samtalscyklar och processer för samtal.
  • Ansvara för Global Mobility-frågor och hantera social och organisatorisk arbetsmiljö.
  • Samarbeta med företagshälsovården samt genomföra och analysera medarbetarundersökningar.
Din roll som HR-chef hos ANDRITZ AB innebär en hög grad av självständighet och möjligheten att påverka organisationens HR-strategier och aktiviteter. Resbarhet och närvaro på olika platser i Sverige är en viktig del av rollen, där du kommer att ha en nyckelroll i att skapa och genomföra HR-initiativ för att främja en positiv arbetsmiljö och medarbetarupplevelse.

Tjänstgöringsort: Stockholm, Karlstad, Iggesund eller Örnsköldsvik.

Din bakgrund och profil
  • Utbildning: Relevant HR-utbildning
  • Erfarenhet: Du har flera års erfarenhet av att arbeta i en global matrisorganisation, och kan navigera mellan olika kollektivavtal samt har erfarenhet av både tjänstemanna- och kollektivavtal
  • Trivs med att resa och interagera med medarbetare på olika platser i Sverige och internationellt
  • Språk: Du behärskar både engelska och svenska flytande i både skrift och tal.
  • Övrigt: Beredd att resa vid behov.
Personliga egenskaper:

I rollen som HR-chef på ANDRITZ AB är det avgörande att du besitter starka personliga egenskaper i linje med AndritzWay och våra kärnvärden. Vi söker en individ med ett starkt kundfokus, som kan lösa problem smidigt och lyhört förstå kundens behov. Du bör ta ägandeskap för resultaten, vara ansvarsfull och proaktiv samt hålla dina löften. Att ha ett delat åtagande är viktigt, där du kan förena dina egna intressen med organisationens och uppmuntra till samarbete och lärande. Öppenhet är en central egenskap, där lyhördhet, öppen kunskapsdelning och förtroende för kollegors förmågor är nyckelfaktorer för framgång i rollen. Genom att ha dessa egenskaper kommer du att vara en viktig kugge i att främja en positiv arbetskultur och stödja medarbetarnas utveckling och trivsel på arbetsplatsen.

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar Andritz AB med Jurek Recruitment & Consulting. Har du några frågor eller funderingar är du varmt välkommen att höra av dig till ansvarig rekryterare Maria von Sterneck på maria.vonsterneck@jurek.se eller tel. 073-70 771 70 alternativt ansvarig Researcher Nina Hallin på nina.hallin@jurek.se. Urval och intervjuer kommer att hanteras löpande, så vänta inte med din ansökan.

Vi ser fram emot att höra från dig!
Andritz logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
18 september 2024 (28 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder kompetensförsörjning till företag och organisationer inom såväl privat som offentlig sektor över hela Sverige. Våra specialistområden är ekonomi, juridik, HR och administration samt marknad och management.

Våra rekryteringskonsulter och konsultchefer har bred kompetens och operativ erfarenhet av de affärsområden de rekryterar inom. Hitta din nästa utmaning i karriären hos oss!