Hoppa till innehåll
Vattenfall logotyp

Senior Automationsingenjör till Ringhals

Ansök nu
Om tjänsten
Tycker du att det låter spännande att jobba på ett kärnkraftverk och vill vara med och bidra till en fossilfri framtid? Ringhals söker just nu en senior automationsingenjör som vill vara med att utveckla våra anläggningar för att kunna producera el i många år framöver.

Gruppen Processnära IT jobbar med att realisera automationslösningar i våra två kärnkraftsanläggningar. Vi ingår i projektteam redan från idéstadiet och får sedan vara med och realisera samt driftsätta våra lösningar. Teamet, som består av både egen- samt inhyrd personal, präglas av kamratskap, samarbete och öppenhet. Hos oss är det självklart att vi hjälper varandra och jobbar tillsammans för att nå våra mål.

I denna roll kommer du ingå i ett team med andra automationsingenjörer och kommer att få ta ledande roller som exempelvis teknisk konstruktionsledare och testledare. Som automationsingenjör på Ringhals är du med under hela projektens livslängd och bidrar med din erfarenhet och kreativitet inom området automation för att hitta effektiva och hållbara lösningar. Som senior automationsingenjör ser vi att du jobbar självständigt och själv tar ansvar för din planering, men också att du driver det gemensamma arbetet framåt ihop med kollegor.

Vi erbjuder en omväxlingsrik vardag, med många spännande projekt inom vitt skilda processer i vår anläggning.

Din bakgrund

Om dig
Du motiveras av att få vara med att ta fram lösningar och använda dig av din kunskap för att lösa komplexa problem, först på en övergripande nivå, för att sedan bli mer detaljerad. Du är i grunden en skicklig och erfaren programmerare, men har inga problem att lämna över programmering/konfigurering till dina mer juniora kollegor. Du är prestigelös, kommunikativ, jobbar självständigt och tar ansvar för ditt arbete. Du arbetar gärna nära ihop med kollegor och är inte främmande för att ta ledande roller i de arbetsgrupper där du ingår. Du är duktig på att se helheten och har förmågan att tänka både strategisk och långsiktigt.

För att trivas i den här rollen behöver du kunna hantera flera pågående åtagande samtidigt utan att förlora fokus.

Utöver detta krävs:
  • Eftergymnasial utbildning inom exempelvis automation, elteknik eller mekatronik
  • Flera års dokumenterad erfarenhet som automationsingenjör
  • Erfarenheter av programmering/konfigurering av styrsystem. Såsom exv.:
  • Siemens (STEP7, TIA-portal, PCS7)
  • ABB (AC410, AC450, AC800M, ABB 800xA)
  • Erfarenhet av design och uppbyggnad av industriella nätverk
  • Erfarenhet av att driva ditt egna och andras arbete framåt
  • Obehindrade kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
Meriterande kompetens:
  • Bakgrund som elkonstruktör
  • Erfarenhet inom cybersäkerhet
Vi vet att våra anställda är nyckeln till vår framgång. För oss är din utveckling viktig och därför kommer vi alltid att uppmuntra dig till att använda dina kunskaper och ge dig möjligheter till att utvecklas genom nya utmaningar, utbildningar och kompetensöverföring. Hos oss får du förtroendet att agera med stor frihet och eget ansvar, vilket tillsammans med bra arbetsvillkor och ömsesidigt förtroende ger en hög flexibilitet och balans mellan arbete och privatliv.

Vi har en hel del personalförmåner som exempelvis arbetstidsförkortning, förmånliga tjänstepensionsavtal, föräldraledighetstillägg med mera. Läs mer om våra fina förmåner här.

Mer information

Placeringsort
Ringhals, med viss möjlighet att arbeta på distans

För mer information om själva tjänsten kontakta rekryterande chef Maria Granholm 076-1639584 eller maria.granholm@vattenfall.com

För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Lina Friberg lina.friberg@vattenfall.com

Fackliga representanter: Patrik Andersson- Akademikerna, Jonas Eriksson - Unionen, Anders Karlsson - Ledarna, Alexander Johnsson - SEKO. Samtliga nås på 0340-66 70 00.

Välkommen med din ansökan senast 11/8 2024. Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.

Vi ser fram emot din ansökan!

OBS! Annonseringsperioden är förlängd med anledning av sommarledighet och vi kommer att gå igenom inkomna ansökningar efter sista ansökningsdag! Intervjuer kommer hållas under vecka 34.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Om oss

Ringhals kärnkraftverk levererar fossilfri el varje dag, året runt. Vi har mer än 40 års erfarenhet av elproduktion. Ringhals ligger på västkusten i Varbergs kommun, sex mil söder om Göteborg.

Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper. På Ringhals arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet och vårt arbetssätt för att kunna nå de krav som kunder och omvärld ställer på oss. Därför ser vi individens utveckling som en stor del av företagets framtid. Hos oss erbjuds du personlig utveckling på en arbetsplats med många möjligheter.

Läs gärna mer om vår verksamhet https://group.vattenfall.com/se/var-verksamhet/ringhals
Vattenfall logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
11 augusti 2024 (24 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren