Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Lärare fordonsteknik

Publiceringsdatum
05 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Om enheten

Försvarsmaktens Tekniska skola (FMTS) i Halmstad söker nu en lärare i Hydraulik och Batteriteknik till Mekaniksektionen, vilken är en del av Grundläggande Teknikavdelningen (GTA).
GTA ansvarar för och genomför all grundläggande teknisk utbildning inom hela Försvarsmakten, exempelvis inom områdena flygteknik, verkstadsteknik och hjulfordonsteknik.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som lärare kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter vara att utveckla, planera och genomföra utbildning inom ansvarsområdet Hydraulik och Batteriteknik. Du kommer att vara rådgivare och kontaktperson inom dina ämnesområden, vilket kräver att du har en god teknisk förståelse. Du deltar i planeringen kring sektionens ansvarsområden och du arbetar även med att utveckla utbildningen mot den militära kontexten. Arbetet bedrivs huvudsakligen på FMTS i Halmstad, men arbete förlagt på andra ort kan förekomma. Som anställd i försvarsmakten får man också vara beredd på att tjänstgöra internationellt.

KRAV

Kvalifikationer
 • Utbildning på gymnasial nivå eller att du har likvärdig arbetslivserfarenhet.
 • Krav är körkort, lägst klass B.
 • Goda kunskaper i svenska och engelska språket, både i tal och skrift.
Personliga egenskaper

Som person ser vi att du är initiativrik, social, ansvarskännande och en lagspelare. Du trivs med att se andra människor utvecklas. Du skall ha ett intresse av att ta till dig nya kunskaper och ständigt drivas av att förbättra pedagogiken inom lärandet. Flexibilitet utöver ditt eget ansvarsområde är en nödvändighet, både för att stödja inom andra kompetensområden och för att lösa olika former av gemensamma uppgifter t.ex. vid utveckling av nya kurser. Du uttrycker dig väl i tal och skrift och har en god förmåga att arbeta självständigt. Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna hos sökande till tjänsten.

Meriterande
 • Yrkeslärarexamen med inriktning mot Fordonsprogrammet
 • Erfarenhet som utbildare inom fordonstekniska och verkstadstekniska ämnen.
 • Kunskaper inom hydraulik och batteriteknik.
 • Tidigare anställning inom Försvarsmakten med erfarenhet från Teknisk tjänst inom FM.
 • Tung behörighet och Militära förarbevis.
 • Erfarenhet av att planera utbildningsverksamhet.
 • Goda kunskaper i engelska samt god datorvana.
 • Värnplikt/GMU
Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare
Sysselsättningsgrad (hel-deltid): Heltid
Arbetsort: Halmstad
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

För upplysningar om befattningen kontakta:

Göran Mäkinen Stf Sektionschef Mekaniksektionen 070-9792184 goran.makinen@mil.se

Patrik Andersson Avdelningschef Grundläggande teknikavdelningen 072-0046986 patrik.d.andersson@mil.se

Fackliga företrädare nås via växel 08-788 75 00:

HSOF: Anders Norén

OFR-S: Roland Kramer

SACO: Håkan Eliasson

SEKO: Jörgen Jansson

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 24-05-31. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Försvarsmaktens tekniska skola, FMTS, med huvudort i Halmstad är ett logistikförband där tekniken står i centrum. Förbandets verksamhet vilar på fyra ben - utveckling, utbildning, verkstads- och krigsförbandsproduktion. För att Försvarsmaktens förband ska kunna verka behöver de fungerande materiel och för det har FMTS en viktig roll.

FMTS har ett funktionsansvar för den tekniska tjänsten inom Försvarsmakten, vilket bland annat innebär att följa teknikutvecklingen för att kunna förutse kommande behov men även föreslå förändringar och förbättringar.

Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, och civilanställda i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Utöver det så utbildas soldater inom logistik.

FMTS har verksamhet över hela Sverige, från Revingehed i söder till Boden i norr. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått såväl på hemmaplan som runt om i världen.
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och en god balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands men innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
31 maj 2024 (13 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren