Hoppa till innehåll
Uppsala Kommun logotyp

Processledare cirkulärt byggande inom Uppsala kommunkoncern

Ansök nu
Diarienr: GSN-2024-02019

Arbetsplats: Staben

Förvaltning: Stadsbyggnadsförvaltningen

Publicerad: 2024-07-12

Sista ansökningsdag: 2024-08-12

Vill du åstadkomma konkreta förbättringar baserat på varje verksamhets behov och mål inom cirkulärt byggande? Har du erfarenhet av byggprojekt i projektering eller produktion? Då kan du vara den vi söker!

Uppsala växer och utvecklas! Vi bildar nya naturreservat, utvecklar grönområden. Vi bygger nya bostadsområden och en infrastruktur med fokus på en välfungerande vardag för invånarna idag och för kommande generationer. Uppsala har ett expansivt näringsliv och tidigare satsningar inom stadsutveckling, tillväxt och hållbarhet gör att staden har fått utmärkelser som global klimatstad, Sveriges bästa cykelstad och Sveriges bästa stadskommun att leva och bo i.

Nu är det dags att ta nya kliv!

För att klara klimatomställningen behöver vi minska energi- och resursanvändningen, inte minst inom bygg- och anläggningssektorn som använder stora mängder material och orsakar stora mängder avfall. Därför kraftsamlar nu Uppsala kommunkoncern gemensamt för att utveckla arbetssätt, lära av varandra och räta ut praktiska, juridiska och ekonomiska frågetecken kring återbruk inom bygg- och anläggningsprojekt. Tjänsten är en projektanställning under tre år med start hösten 2024. Ditt fokus kommer att ligga inom hela koncernen. Koncernperspektivet är ditt perspektiv.

Du kommer att arbeta på stadsbyggnadsförvaltningens stab med syfte att driva förändring genom att skapa förutsättningar och säkerställa värdeskapande arbetssätt för hela förvaltningen. Vi utgår från en helhet i allt vi gör och för att lyckas med uppdraget avsätter vi tid för gemensam utveckling och lärande. Staben kommer att stödja dig på alla sätt vi kan.

Inom stadsbyggnadsförvaltningen är en mängd kompetenser samlade för samhällsbyggandet och stadsutvecklingen i Uppsala kommun. Förvaltningen består av 600 medarbetare som arbetar i gränsöverskridande processer. Kommunens fokusområden är ekonomin, jobben, klimatet och tryggheten.

Jag som blir din chef heter Ida Pihl Skog. Jag pekar gärna ut vart vi ska, men hur vi ska komma dit utvecklar vi gemensamt. För mig är det viktigt att vi har en hög grad av tillit och glädje i arbetsgruppen, på så sätt når vi lättare våra mål.

Ditt uppdrag

Som processledare för cirkulärt byggande är din roll att åstadkomma konkreta förbättringar baserat på varje verksamhets behov och mål. Du blir bryggan mellan våra olika projektverksamheter och pilotprojekt både i Uppsala och på andra håll i landet för att skapa lärande på bred front kring tekniskt välfungerande lösningar och hur återbruk kan möjliggöras inom ramen för rådande regelverk. Du får även en central roll i kommunens beviljade EU-projekt som syftar till att aktivera även privata aktörer i en lokal återbrukskedja med mellanlager och affärsmodeller som stödjer återbruk.

I uppdraget ingår bland annat att:
  • Genomföra en pilot inom varje kommunalt bolag/verksamhet som så önskar
  • Kartlägga hur kommunala planeringsprocesser kopplat till lokalförsörjning och investeringar kan stödja cirkulärt byggande inom kommunkoncernen
  • Verka för att kommunens agerande inom detaljplanering, markanvisning och bygglov främjar både kommunkoncernens och marknadsaktörers förutsättningar för cirkulärt byggande
  • Samarbeta med andra aktörer genom Uppsala klimatprotokolls arbetsgrupp för byggåterbruk kring aktiveringen av en lokal återbrukskedja
  • Delta i nätverk kring cirkulärt byggande på nationell och europeisk
  • Skapa gemensam kommunikation kring satsningen.
Förutom kollegor på staben kommer en uppdragsgrupp med representanter för alla berörda projektverksamheter i kommunkoncernen stödja dig. Experter kring sakfrågor som bygglov, upphandling, juridik etc kommer att involveras allt efter behov.

Din bakgrund

Vi söker dig som har erfarenhet av byggprojekt i projektering eller produktion. Du har kunskap om cirkulära byggprocesser, önskvärt konkret inom återbruk i projekt. Du har förmåga att se det enskilda projektets roll i en större helhet samtidigt som du inte räds att rota i detaljer för att lösa kniviga frågor. För att lyckas i rollen behöver du ha ett lyhört arbetssätt och förmåga att inspirera och få med dig människor genom att se nya möjligheter.

Som grund har du en högskoleutbildning som exempelvis byggingenjör, arkitekt, eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten och du talar och skriver obehindrat på engelska.

Meriterade är också om du har:
  • erfarenhet av projekt/process/förändringsledning
  • vana av att utmana arbetssätt och testa nya saker och angreppssätt
  • kunskap om praktiska verktyg för att arbeta med återbruk
  • förståelse för affärsmässiga perspektiv
  • kunskap om Lagen om offentlig upphandling (LOU)
Som person har du lätt att fatta beslut utifrån tillgänglig information och agera därefter. Vi tror att du är en görare för att lyckas i ditt uppdrag.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:

Ida Pihl Skog, enhetschef, 018-727 62 99 eller till Lisa Henningsson, förändringsledare klimat 0735830364

Facklig företrädare:

Akademikerförbundet SSR/saco Camilla Ahlsén Hoff, 018-727 24 34

Vision Linda Lumsby, 018-727 58 13

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 54 75.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation

På stadsbyggnadsförvaltningen arbetar vi med helheten i utvecklingen av vår stad och landsbygd utifrån våra respektive expertområden – allt i en anda av ständig förbättring och utveckling där vi som medarbetare tar en aktiv roll. Gemensamt planerar, bygger och underhåller vi Uppsala kommun för en hållbar och god framtid för alla som bor och verkar här. Vårt mål är att Uppsala ska vara en kommun som fler nya invånare och företag vill vara en del av. Välkommen till oss!

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning till och med 2024-08-05

Omfattning: 100%

Tillträde: 2024-07-05

Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan "Sök jobbet".

För dig med skyddad identitet

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.
Uppsala Kommun logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
12 augusti 2024 (25 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

På stadsbyggnadsförvaltningen arbetar vi med helheten i utvecklingen av vår stad och landsbygd utifrån våra respektive expertområden – allt i en anda av ständig förbättring och utveckling där vi som medarbetare tar en aktiv roll. Gemensamt planerar, bygger och underhåller vi Uppsala kommun för en hållbar och god framtid för alla som bor och verkar här. Vårt mål är att Uppsala ska vara en kommun som fler nya invånare och företag vill vara en del av. Välkommen till oss!