Hoppa till innehåll
Uppsala kommun logotyp

Verksamhetsområdeschef grundskola Uppsala kommun

Ansök nu
Diarienr: UBN-2024-03929
Arbetsplats: Utbildningsförvaltningen, avdelning grundskola
Förvaltning: Utbildningsförvaltningen
Publicerad: 2024-06-27

Sista ansökningsdag:2024-08-05

Är du en modig och tydlig chef som trivs med att leda andra chefer?

Drivs du av att engagera, utveckla och skapa resultat tillsammans med andra? Har du god erfarenhet av att leda rektorer i deras viktiga uppdrag? Då kan det här jobbet som verksamhetsområdeschef grundskola i Uppsala kommun vara ditt nästa uppdrag!

Uppsala är en växande stad. I takt med att vi blir fler ökar även behovet av grundskolor och anpassad grundskola inom kommunen. Sedan 2021 är vi organiserade i fem verksamhetsområden för att både klara att möta en växande befolkning, erbjuda en bra arbetsmiljö och för att vara en attraktiv arbetsgivare.

Avdelning grundskola är en del av utbildningsförvaltningen i Uppsala kommun som organiserar för förskola, grundskola och gymnasieskola under utbildningsnämnden. Alla i förvaltningen arbetar i ett 0-20 års-perspektiv och utgör en av Sveriges största utbildningsförvaltningar. Avdelning grundskola har cirka 3900 anställda och en omslutning på cirka 2,6 miljarder kronor.

Nu söker vi en verksamhetsområdeschef till område 4 med ansvar för ett antal skolor inom F-6 - välkommen med din ansökan!

Ditt uppdrag
Som verksamhetsområdeschef har du ett samlat ledningsansvar för verksamhetsområdet vilket innefattar verksamhet, medarbetare (rektorer), ekonomi och arbetsmiljö. Du leder och styr verksamheten mot uppsatta mål och ansvarar för att den har ändamålsenliga processer som är väl förankrade hos rektorer, så att verksamheten bedrivs resurseffektivt och med hög kvalitet. Du ansvarar för att omsätta övergripande planer, mål och strategier på ett systematiskt sätt för att utveckla verksamheten. Du har också ett övergripande ansvar för ökad likvärdighet inom grundskolan. Genom ditt ledarskap bidrar du till att motivera medarbetare till utveckling för att uppnå verksamhetens mål för att öka måluppfyllelsen hos eleverna.

Tillsammans med matrisstödet inom HR och ekonomi leder du flera team av rektorer för att skapa förutsättningar för kollegialt lärande, delaktighet inom teamen samt stöttar rektorer utifrån deras individuella behov.

I uppdraget ingår även att samverka med andra avdelningar i förvaltningen och på så sätt bidra till helheten. Du ingår i grundskolans ledningsgrupp och rapporterar till chef kommunal grundskola. Tillsammans med fyra andra verksamhetsområdeschefer arbetar du med ständiga förbättringar, utvecklar innovativa arbetssätt och säkerställer likvärdiga förutsättningar för arbetet utifrån perspektiven kvalité, ekonomi och attraktiv arbetsgivare. Avdelning grundskola har som utvecklingsområden att förbättra det systematiska kvalitetsarbetet för att därigenom höja de pedagogiska resultaten. Inom förvaltningen finns också en strategi för likvärdighet.

Som chef i Uppsala kommun har du stöd från kommunledningskontorets stab när det gäller bland annat ekonomi, HR, kommunikation, arbetsmiljö/rehabilitering, IT och fastigheter. Vi erbjuder löpande kompetensutveckling för att utveckla ett långsiktigt, hållbart och kvalitetssäkrat ledarskap.

Din bakgrund
Vi söker dig som har:
  • god erfarenhet som skolledare från den skolform som arbetsgivaren bedömer är relevant för tjänsten
  • erfarenhet av att leda chefer inom relevant område
  • erfarenhet av att driva skolutveckling och förändringsarbete
  • erfarenhet av att bereda politiska ärenden till nämnd eller motsvarande
  • högskoleexamen inom det pedagogiska område som arbetsgivaren bedömer är relevant för tjänsten avslutad rektorsutbildning eller annan relevant ledarskapsutbildning.
  • god förmåga att se hela grundskolans uppdrag utifrån från de statliga styrdokumenten, det kommunala uppdraget och grundskolan som en del av Uppsala kommun och region Uppsala
  • god förmåga att uttrycka dig på svenska, både muntligt och skriftligt god förmåga och erfarenhet av att använda relevanta system och digitala verktyg
Erfarenhet av skolformsövergripande utvecklingsuppdrag är meriterande.

För att trivas och lyckas i uppdraget behöver du ha ett öppet sinne, vara nyfiken, kommunikativ och bygga ditt ledarskap utifrån tillit och goda relationer. Mod, dialog, samarbete och öppenhet är viktiga nyckelord i ledarskapet som vi eftersträvar. Vi söker en engagerad, tydlig och stabil ledare som brinner för ledarskap och att göra skillnad. Du är van vid att arbeta strategiskt och resultatinriktat utifrån ett helhetsperspektiv. Du förstår givetvis ekonomiska samband och de faktorer som leder till en verksamhet med ekonomi i balans.

Inom Uppsala kommun arbetar vi tillsammans, som en kommun, ett Uppsala. Det skapar gemenskap och delaktighet med kommuninvånarna, platsen och regionen. Vi tar ansvar för att det ska vara bra att leva, verka och vistas i Uppsala. Det är behoven som vägleder hur vi agerar, prioriterar och bygger för framtiden. För oss är det viktigt att du delar vår värdegrund; göra skillnad, arbeta tillsammans, välkomna nyskapande.

Uppsala kommuns värdegrund (film)

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta:
Erik Ojala, chef kommunal grundskola, 018-727 27 97
Hans Röllgårdh, HR-specialist, 018-727 22 83

Under perioden 1/7 - 2/8 är vi svåra att nå via telefon. Om du behöver komma i kontakt med oss under denna period kan du skicka ett mail till hans.rollgardh@uppsala.se så återkommer jag snarast möjligt.

Fackliga företrädare:
Sveriges skolledare: Johanna Wallin, 018-727 63 21

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 20 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information
Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan "Sök jobbet".

För dig med skyddad identitet
Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.
Uppsala kommun logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
05 augusti 2024 (11 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 20 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun