Hoppa till innehåll
Uppsala Kommun logotyp

Enhetschef krisberedskap och civilt försvar

Ansök nu
Diarienr: KSN-2024-02216

Arbetsplats: Avdelningen för säkerhet och beredskap

Förvaltning: Kommunledningskontoret

Publicerad: 2024-07-09

Sista ansökningsdag: 2024-08-15

Har du erfarenhet av att arbeta med krisberedskap på lokal, regional och nationell nivå? Är du en involverande ledare och nätverkare? I jobbet som enhetschef för krisberedskap och civilt försvar får du arbeta både strategisk och operativt med beredskapsfrågor och göra skillnad för de som vi finns till för. Välkommen med din ansökan!

Avdelningen för trygghet, säkerhet och beredskap svarar för samordning och stöd i processer rörande bland annat krisberedskap, civilt försvar, säkerhetsskydd, trygghetsfrågor och brottsförebyggande arbete. Tillsammans med kommunala förvaltningar och bolag verkar vi för samordnade och effektiva beredskaps- och säkerhetslösningar såväl för kommunala verksamheter som för allmänheten. Avdelningen är placerad i kommunledningskontoret men arbetar med samordning, ledning och stöd åt hela kommunen. Många utvecklande möten och insyn i andras verksamheter är därför ett berikande inslag och lyfts ofta fram av medarbetarna som något särskilt positivt.

Inom avdelningen svarar enheten för krisberedskap och civilt försvar för frågor rörande dessa områden, exklusive säkerhetsskydd som för närvarande hanteras i en separat funktion direkt under avdelningschefen. Till området hör utredningar, utvecklingsuppdrag, utbildningar, övningar, signalskydd, samordning av TiB-funktionen, medverkan i länsstyrelsens nätverk och kontakter med olika andra myndigheter, inte minst MSB. Kommunens statliga anslag för krisberedskap och civilt försvar hanteras inom enheten.

Ditt uppdrag

Som enhetschef leder och samordnar du enheten krisberedskap och civilt försvar. Du har fullt ledningsansvar för verksamhet, medarbetare och ekonomi. Tillsammans med dina medarbetare ansvarar du för att enhetens uppdrag utförs med hög kvalitet och inom uppsatta tidsramar. Krisberedskap och civilt försvar är kunskapsintensiva områden under stark utveckling. Ständig kompetensutveckling är därför en del i arbetet. I chefsuppdraget ingår också att du till viss del arbetar operativt inom de i enheten förekommande uppgifterna och uppdragen.

Beredskapstjänstgöring som Tjänsteperson i Beredskap (TiB) för kommunen kommer att bli aktuell efter en tid, efter särskild prövning.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och säkerhetsprövning med registerkontroll kommer därför att genomföras före anställning. Du har en viktig roll i kommunens organisation och kommer att krigsplaceras.

Som chef i Uppsala kommun har du stöd från kommunledningskontorets stab i frågor som ekonomi, HR, kommunikation, IT, upphandling och fastighetsfrågor. Vi erbjuder löpande kompetensutveckling för att utveckla ett långsiktigt, hållbart och kvalitetssäkrat ledarskap.

Din bakgrund

Vi söker dig som har erfarenhet av krisberedskapssystemet på lokal, regional och nationell nivå, och har en relevant högskoleutbildning eller annan utbildning och arbetslivserfarenhet som bedöms som likvärdig. Har du genomgått utbildning inom samhällets krisberedskap från Försvarshögskolan, stabsmetodikutbildningar eller andra relevanta kurser och utbildningar är det meriterande, liksom om du har erfarenhet av beredskapstjänst som TiB och av krisledning vid allvarliga störningar. Du har också erfarenhet av ledarskap, gärna från en roll som chef. Kunskaper inom kommunal organisation och styrning är meriterande.

Som chef och ledare tar du ansvar för ditt arbete och leder det framåt för att, tillsammans med dina medarbetare, nå resultat. Ditt ledarskap är tillitsbaserat och involverande. Vi ser också att du är en strukturerad person som har lätt för att planera, prioritera och följa upp en verksamhet. Du har ett förhållningssätt som bygger på helhetssyn vilket innebär att du förstår ditt uppdrag men att du ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Du har också lätt för att fatta beslut utifrån tillgänglig information och kan agera utifrån dessa beslut. För att lyckas i ditt uppdrag är det viktigt att du kan agera lugnt och samlat i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker även under press.

Upplysningar

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Anders Fridborg, säkerhetschef, 018-727 04 00, Kajsa Angerdal, HR-specialist, 018-727 12 95 eller Helena Persson Brage HR-specialist, 018-727 67 05

Fackliga företrädare:

Akavia och Saco-rådet, Jonny Eliasson, 018-727 22 12

Akademikerförbundet SSR, Camilla Ahlsén Hoff, 018-727 24 34

Sveriges ingenjörer, Peter Nõu, 018-727 16 95

Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49

I din ansökan ska du ange medborgarskap eftersom svenskt medborgarskap är ett krav för att bli anställd på denna tjänst.

Om vår organisation

Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi, upphandling och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, trygghet, säkerhet och beredskap, samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att samordna och driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om hur det är att arbeta i Uppsala kommun hittar du på Jobba hos oss - Uppsala kommun

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: 100%

Tillträde: Enligt överenskommelse

Lönebeskrivning: Enligt överenskommelse

Information

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

När du söker jobb hos oss vill vi att du gör detta online. Klicka på knappen nedan "Sök jobbet".

För dig med skyddad identitet

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa det telefonnummer som finns angivet vid "Har du frågor gällande registrering av din ansökan" så kommer du att bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.
Uppsala Kommun logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
15 augusti 2024 (28 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi, upphandling och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, trygghet, säkerhet och beredskap, samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att samordna och driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.