Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Förbandsekonom till Livgardet

Publiceringsdatum
16 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Vill du också arbeta i en miljö där du blir en viktig länk i en samhällsviktig verksamhet? Vill du påverka och bidra till Sveriges säkerhet och att vi kan fortsätta leva i ett demokratiskt land? I Försvarsmakten gör alla våra medarbetare skillnad för Sverige varje dag.

Om ekonomiavdelningen

Ekonomiavdelningen, G8, ingår i regementsstaben som stödjer chefen Livgardet i dennes ledning. Regementsstaben samordnar verksamhet och funktioner utifrån chefen Livgardets beslut. Ledningen utövas genom planering, genomförande och uppföljning samt funktionsledning. Ekonomiavdelningen består av en ekonomichef och tre medarbetare. I regementsstaben arbetar vi inom flera olika funktioner, bland annat planering, HR, kommunikation och logistik. I regementsstaben ingår ca 60 medarbetare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I arbetet som förbandsekonom kommer du till stor del arbeta med uppgifter och frågor som rör planering, budgetering och uppföljning. Du kommer ha ett större ansvar för vissa av Livgardets bataljoner och enheter. Du är då ansvarig för bataljonens/enhetens arbete med prognoser, budget och återrapportering avseende ekonomi.

I det dagliga arbetet ingår uppgiften att stötta med din kompetens inom ekonomiområdet och att utbilda Livgardets personal gällande ekonomi. Du kommer dessutom hantera leverantörsfakturor och bidra till utvecklingen av ekonomiavdelningen.

KRAV
  • Högskoleutbildning inom ekonomi eller annan utbildning arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • Goda kunskaper i Microsoft Office och då främst Excel
  • Goda kunskaper i att kunna uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
Personliga egenskaper
Vi söker dig som är kommunikativ och trivs med att skapa nya kontakter. För att på bästa sätt kunna utföra arbetet är det viktigt att du som person är noggrann, uthållig och kan se såväl helheter som detaljer. Vidare behöver du besitta en god förmåga att kunna arbeta både självständigt och tillsammans med andra.

Meriterande
  • Erfarenhet av att ha arbetat med ekonomi i Försvarsmakten
  • Erfarenhet av SAP
  • Erfarenhet i en motsvarande befattning från ett medelstort till stort företag/organisation
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Anställningsform: tillsvidareanställning. Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten.
Sysselsättningsgrad: heltid
Lön: individuell lönesättning
Arbetsort: Kungsängen, resor i tjänsten kan förekomma
Tillträdesdatum: enligt överenskommelse

För upplysningar om befattningen, kontakta

Ekonomichef Tomas Gustavsson Walldén, nås via växel: 08-584 540 00.

För information om rekryteringsprocessen, kontakta

HR-generalist Lova Enbjärde, nås via växel: 08-584 540 00.

Fackliga företrädare

OFR/S: Kenneth Hartikainen
OFR/O: Orry Finnermark
SACO: Johan Gillemyr
SEKO: Lise-Lotte Larsson

Samtliga nås via växeln: 08-584 540 00.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2024-09-15. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning. Intervjuer planeras till vecka 39.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vårt huvudsäte är i Kungsängen utanför Stockholm, men vi finns också i Sollentuna, i centrala Stockholm, Uppsala, Göteborg och Karlskrona.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
15 september 2024 (20 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren