Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Strategisk inköpare

Publiceringsdatum
08 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Strategisk inköpare

Vill du utnyttja din kompetens som strategisk inköpare till att säkra Sveriges nationella säkerhet? Hos Försvarsmakten kommer du att ha en nyckelroll där ditt arbete gör skillnad varje dag. Vi söker nu en erfaren kandidat inom offentlig upphandling för att stärka vår inköpsorganisation och därmed även Försvarsmaktens förmåga.

Om enheten
Försvarsmaktens inköpsenhet är placerad inom förbandet FMLOG (Försvarsmaktens Logistik). Det arbete vi genomför är avgörande för Försvarsmaktens försörjning samt strategiska och operativa framgång. Inköpsenheten realiserar upphandlingar och affärer som behövs för att Försvarsmakten ska kunna bedriva verksamhet effektivt. Vi söker nu en strategisk inköpare med stort intresse för verksamhets- och affärsutveckling. Du får engagerade kollegor och en miljö som främjar lärande. Vi värnar om en kultur där vi lyfter varandra och fördjupar kunskap genom att dela med sig av den.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I din roll som strategisk inköpare kommer du bland annat:
 • Självständigt planera och genomföra upphandlingar av varierande komplexitet från utveckling av kommersiella strategier, genomförande av behovsanalyser och marknadsundersökningar inför upphandling samt utveckla upphandlingsdokument, utföra anbudsutvärderingar och leda leverantörsförhandlingar.
 • Ansvara för att upprätthålla starka affärsrelationer till dina leverantörer och säkra kontinuerlig förvaltning och uppföljning av dina avtal och leverantörer.
 • Bygga och vidmakthålla starka relationer med våra beställare/kunder.
KRAV

Kvalifikationer
Egenskaper som krävs för tjänsten inkluderar:
 • Akademisk examen inom juridik, ekonomi, logistik, inköp eller relaterat område, eller en yrkesutbildning med kommersiell inriktning och relevant arbetslivserfarenhet.
 • Minst tre års aktuell erfarenhet av att genomföra upphandlingar enligt LOU eller LUFS.
 • Utmärkta kommunikationsfärdigheter på svenska och engelska, i både tal och skrift.
 • Gedigna kunskaper i MS Office, inklusive Powerpoint, Excel och Word.
Personliga egenskaper
Vi värdesätter en person som är noggrann, analytisk, lösningsfokuserad samt har förmågan att sammanföra människor och bygga starka relationer till dina kunder och intressenter. Förmåga att överblicka behov och se helheten för att tillgodose Försvarsmaktens inköpsbehov är av stor vikt. Det är viktigt att du är en lagspelare och värdesätter laget före jagetVi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Meriterande
Det är meriterande om du har någon eller några av dessa erfarenheter:
 • Erfarenhet av kategoristyrt inköp.
 • Projektledning eller projektarbete
 • Avtalsrätt eller förvaltningsrätt.
 • Arbete i stora komplexa organisationer.
 • Arbeta i organisationer i förändring.
Övrigt
Tillträde snarast enligt överenskommelse. Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Befattningen är placerad i Stockholm. Arbetsprov kan förekomma vid rekryteringen.

Upplysningar om tjänsten och rekryteringsprocessen
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Mats Pålsson, Avdelningschef, 070 695 97 78 alternativt mats.palsson@mil.se eller Carl Wadhagen, HR-generalist, 070 840 34 51 alternativt carl.wadhagen@mil.se

Fackliga representanter
Samtliga nås via växeln: 08-788 75 00.
SEKO Eva-Britt Steen
SACO-s Madeleine Bagge
Försvarsförbundet OFR/S Helena Strid
OFR/O Stefan Joon.

Sista ansökningsdag
Varmt välkommen med din ansökan senast 2024-08-12. Din ansökan ska innehålla CV samt svar på angivna urvalsfrågor.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

FMLOG stödjer krigsförband i att utföra sina uppgifter i alla beredskapsnivåer. Vi bidrar till ökad uthållighet genom att planera, förrådshålla, leverera och samordna behovet av förnödenheter och transporter.

FMLOG:s unika kompetens med civil och militär expertis bidrar till leveranssäkerhet och tillgänglighet.

Tillsammans tillser vi att Försvarsmaktens operativa förmåga nationellt och internationellt bibehålls.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
12 augusti 2024 (27 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren